2. 4. 2013 | Tomáš Nejedlo

Benátecký hokej ve Sportovci města za rok 2012

Rok 2012 je už sice nezadržitelně za námi, ale účastníci a přítomní na vyhlašování nejlepších sportovců města Benátky nad Jizerou právě za rok 2012 si ho ještě připomněli. Již 8. ročník této tradiční společenské akce se tentokrát nekonal v sále Záložna, který prochází rozsáhlou rekonstrukcí, nýbrž ve sportovní hale při ZŠ Pražská - Dražice Nibe Aréně. Benátecký hokej se ve vyhlašování v jednotlivých kategoriích rozhodně neztratil. Jak celá událost probíhala, to se dozvíte v následujících řádcích.

Sportovec města Benátky roku 2012

Jak probíhal slavnostní podvečer v Dražice Nibe Aréně? To ve Zpravodaji Benátecka shrnuje redaktorka tohoto městského plátku a rovněž sekretářka benáteckého hokejového klubu Hana Sloupová. "Úspěšných sportovců a reprezentantů máme v Benátekách celou řadu, a tak byli všichni přítomní diváci, kterých se sešlo opravdu hodně, zvědaví, jak to dopadne letos a kdo bude korunován jako ten nejlepší. Slavnostní večer probíhal, tak jako každoročně, pod vedením zkušeného a v Benátkách již dobře známého moderátora Pavla Petra, který svým doprovodným slovem a zajímavými rozhovory s vyhodnocovanými sportovci přispíval k pohodové a milé atmosféře celého večera," uvedla na počátku povídání ve Zpravdoaji paní Sloupová.

Vyhlašování Sportovce Benátecka není jen samotný akt, doprovázejího ho samozřejmě také různá vystoupení. Ty nechyběly ani letos ve sportovní hale. "Jako každoročně byl připraven i bohatý kulturní program. Představily se i známé tváře. Především to hned v úvodu byla šansoniérka Renata Drössler, přezdívaná česká Marlene Dittrich. Tato herečka a zpěvačka už roky patří k ozdobám benáteckých kulturních akcí. V průběhu večera vystoupily ještě Klub akrobatického rock´n´rollu Kolb dance Praha a Fitness centrum Benátky pod vedením Hanky Neuwirthové," nastínila kulturní program celé akce Sloupová.

Benátecký sport a starosta města Jaroslav Král, toto spojení patří neodmyslitelně k sobě. Proto duše sportu právě v našem městě nemohla na této akci chybět. "Pan starosta poděkoval všem vyhodnoceným sportovcům za skvělé výsledky a vzornou reprezentaci města, ocenil také všechny sponzory, ať už je to město, obce nebo firmy, kteří sport finančně podporují a bez jejichž pomoci by chod a fungování mnohých klubů bylo značně složité až téměř nemožné. Popřál všem přítomným příjemný a pohodově strávený večer," dodala Sloupová. No a jak se dařilo benáteckému hokeji?

Kategorie jednotlivců

V elitní desítce hlavní vyhlašované kategorie, tedy mezi jednotlivci, se na 6. místě umístil Tomáš Klimt. Opora benáteckého prvoligového mužstva předčila i fotbalistu Jana Chramostu, vodní slalomářku Irenu Pavelkovou či stálici volejbalového klubu Vladimíra Němečka. Mezi jednotlivci zvítězil vodní slalomářka Dukly Brandýs nad Labem Ondřej Štěpánek. V minulosti se mezi prvními deseti umístili benátečtí hokejisté Jiří Stejskal či Lukáš Král.

Kategorie kolektivy

V této kategorii se vyhlašovaly první tři místa a tým HC Benátky skončil za rok 2012 druhý (šesté místo po základní část, čtvrtfinále play-off). Zvítězili extraligoví volejbalisté VK Karbo, kteří si rovněž zahráli čtvrtfinále play-off, třetí pak byli stříbrní badmintonisté BK 1973 Deltacar Benátky.

Ostatní kategorie

Vyhlašováno jich bylo celkem pět. Hokejové fanoušky potěšila zejména kategorie Nejpopulárnější sportovec, v níž zvítězil Radim Šimek. Dvacetiletá naděje a odchovanec benáteckého hokeje se v ve druhé polovině letošní sezóny prosadil do kádru libereckých Bílých Tygrů a doufejme, že se mu bude dařit i nadále a zabydlí se v extralize! Ještě vyzdvihněme kategorii Osobnost, v níž byl oceněn Jaroslav Král, který se významně podílel a podílí na vytváření optimálního zázemí a podmínek pro jednotlivá sportovní odvětví ve městě.

V závěru bychom chtěli všem benáteckým sportovcům, a to nejen těm letos oceněným, popřát hodně úspěchů, kvalitních výsledků, osobních rekordů, žádná zranění a krásné sportovní zážitky. Rozhovory s Tomášem Klimtem a Radimem Šimkem pro vás v nejbližší době připravujeme.

Foto: ppna.cz

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!