1. 2. 2007 | Mirek Ondra

„Chtěl bych s Pískem postoupit do první ligy,“ netají své ambice českobudějovický junior Ondřej Ježek

B e n á t k y n a d J i z e r o u - Ve středečním zápase v Benátkách si odbyl letošní premiéru v seniorském hokeji Ondřej Ježek. I přes úctyhodnou zápasovou zátěž, je za zkušenosti v druholigové soutěži vděčný. Ježek je jeden ze tří českobudějovických juniorů, který doplní písecký kádr v závěrečných bojích tohoto ročníku. Lepší vstup do jihočeského klubu si ani nemohl přát. Na výhře svého týmu 8:7 v prodloužení se podílel důležitým vyrovnávacím gólem na 6:6 v polovině třetího dějství.

Ondřeji Ježkovi se zápas hodnotil snadno. Za dva body z Benátek by byl rád nejeden klub druhé ligy. "Byla to přestřelka. Z mé strany jsem spokojený. Odehrál jsem čtyři zápasy v deseti dnech, přičemž zítra jedu na Spartu. S trenérem jsme se domluvili, že budu chodit hlavně na přesilovky a na oslabení. Já jsem se svým výkonem spokojený a za dva body jsme rádi."

S aklimatizací to měl Ondřej Ježek v Písku jednoduché, i to určitě přispělo k jeho hodnocení jihočeského kádru. Na jeho adresu poznamenal: "Super parta, kluci mě určitě přijali. Žádný problém nebyla jsem rád, že jsem tady."

Českobudějovický junior stručně shrnul největší rozdíly mezi juniorským a seniorským druholigovým hokejem. "V té druhé lize je to přesnější. Ti starší hráči to hrajou hlavou, nahrajou si, hra je klidnější a techničtější. Není to tak rozlítané jako v juniorech, tam je to zase náročnější bruslařsky a vůbec po fyzické stránce."

Ambice tohoto nadějného juniora určitě potěší nejednoho píseckého příznivce. "Ambice mám jen ty nejvyšší. Postoupit do první ligy. Nejdříve ale musíme vybojovat co nejlepší pozici do play-off," tvrdí sebevědomě Ondřej Ježek.

Trenér Jan Rybáček byl s výsledkem neméně spokojen. Písek pod jeho vedením odehrál již 11 zápasů, což se rovná čtvrtině utkání základní části. V nich dokázal nasbírat 21 bodů a bez větších potíží zatím míří do play-off. "Já bych ten zápas nazval hokejovou přestřelkou. My jsme samozřejmě rádi, že jsme dokázali vyhrát v prodloužení. Byl to infarktový zápas a je to pro nás určitá vzpruha do dalších bojů. My jsme v určitých fázích hráli to utkání velmi slušně, pak jsme ale zase kupili chyby, ze kterých jsme dostávali góly. Jsme moc rádi, že jsme to dákazali dotáhnout do vítězného konce. My jsme si řekli, že půjdem zápas od zápasu a v každém budem dělat vše pro to, abychom vyhráli a dnes se nám to povedlo. Hráčům bych chtěl poděkovat, vážím si jejich bojovnosti, které v posledních zápasech prokázali," řekl na adresu svých svěřenců písecký trenér.

Do Písku přišli těsně před koncem přestupového období nadějní junioři z Budějovic. "To jsou junioři z Českých Budějovic. Dneska tu s námi byl Ondřej Ježek a jevil se velmi slušně. takže jsme rádi, že víme o něm, že ho můžeme použít a že nám do té naší koncepce zapadne. Myslím si, že hrál dneska opravdu velice slušně, dal gól , takže spokojenost samozřejmě. Jsou to kluci mladí, věkem junioři, ještě Tomáš Rod a Josef Slavík. Jsme za ně rádi, myslím si, že to jsou hokejisti velmi dobří, všichni jsou draví a bojovní, což je dobře. Jme rádi, že je budeme moci použít. Poté by se za nás měl ještě objevovat obránce z Havlíčkova Brodu, ale odkdy a jak často, to ještě bude věcí jednání," popsal písecký trenér poslední příchody do mužstva.

Písek za čtvrtinu soutěže nasbíral 21 bodů. Kdyby mu to podobně šlapalo již od září, určitě by zamíchal pořadím na druhém a třetím místě tabulky. "Trošku jsme se pravda zvedli a nějaké body udělali, je to ale teď ošidná? fáze a hodnotit by se mělo až po základní části. Ještě se hraje o plno bodů, takže až poté uvidíme, jak to je. Já musím před hráči smeknout, protože v zápasech bojují jako lvi a dřou a nechávají tam všechny síly co mají, čehož si moc vážím, a to je základ všeho. Samozřejmě je důležitá i nějaká organizace hra a rozestavení hráčů, ale nad tím musí být celková bojovnost všech, která ted je, cehož si vážím. Oni hráči sami zjistili, že když budou dodržovat to, co mají, a bude v naší hře nějaká organizace a budou to rvát, tak že mohou slavit úspěch. Oni si to už sami několikrát ověřili, třeba tím, že jsme dokázali vyhrát v Chrudimi, což je výborný výsledek."

Hůře se pak zápas hodnotil trenérovi domácího výběru, Ladislavu Koldovi. Benátky mohly pohnout stojatými vodami na špičce tabulky. Tábor ani Chrudim ve středu bodovat nedokázaly. "Třikrát jsme vedli, ale nedokázali jsme hrát zodpovědně dozadu a to byl kámen úrazu. Byla tam nedisciplinovanost v bránění a nechali jsme soupeře dostat se do šancí. Musím říct, že Písek to v koncovce zahrál vždy dobře a byl téměř stoprocentní. My jsme měli dvoubrankové vedení, potom jsme 6:5 vedli. To už jsme měli dotáhnout do konce. Nakonec v prodloužení Mařík udělal zbytečný faul za brankou a poslal nás do tří. To nejspíš rozhodlo, že zápas neskončil remízou."

Své nové "koně" v zápase představily i Benátky. "Milan Beránek ukázal, že je zkušený bek, má dobrou rozehrávku, dobrou střelu. Určitě bude posilou. Dneska lajna Jaroš - Krupka - Krupka se až tak nedokázala prosadit, takže v ní možná uděláme nějaké změny. Ještě určitě máme čas na to, abychom tu sestavu do play-off vyladili tak aby to vyhovovalo," prozradil trenér své úmysly s útokem složeným z bratrské dvojice z Mladé Boleslavi a Petrem Jarošem z Kladna."

Poslední otázka padla na jednu z opor Benátek, tahouna a kapitána týmu, Jiřího Jakeše. "S Jiřím Jakešem to vypadá ještě tak na tři neděle. Takže přibližně někdy v půlce února začneme uvažovat o tom, jestli by nemohl s nějakou ortézou hrát. Začne nejdřív trénovat individuálně, začne bruslit a jezdit na rotopedu. Udělá se mu nějaká speciální dlaha. Já si myslím, že kolem dvacátého února by to mohlo být," prozradil o Jakešově zranění Ladislav Kolda. Do té doby, než Jiří Jakeš opět naskočí do zápasu, převzal jeho kapitánské "céčko" nejproduktivnější hráč benáteckého kádru, Martin Kocman.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.