10. 9. 2013 | Tomáš Nejedlo

První liga začíná, na úvod středočeské derby s Berounem

Start nového ročníku první hokejové ligy je tu! Los soutěže v prvním zápase benáteckému týmu přiřkl nedalekého soupeře, a sice středočeského soka z Berouna. V přípravě se sice Benátky s Medvědy neutkaly, ale jisté je, že mladý kádr týmu od Berounky bude bojovat o každý metr ledu. Věřme, že vstup do nové sezóny bude úspěšný a body zůstanou u Jizery. První kolo je na benáteckém zimním stadionu naplánováno na středu 11. září se začátkem v 17:30 hodin! Průběh utkání nabídne i tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - Medvědi Beroun 1933

V loňském prvoligovém ročníku se změnilo nejen berounské vedení, ale i název klubu. V kádru se vystřídala celá řada hokejistů, ovšem úspěch to nepřineslo a prvoligovou příslušnost museli Medvědi zachraňovat až v baráži. To se nakonec podařilo a spolu s Havířovem jsou účastníky letošního ročníku druhé nejvyšší soutěže soutěže.

Přes léto prožila berounská sestava opět velký třesk, trenér Petr Novák, spolu se svým novým asistentem a bývalým trenérem ženské reprezentace Karlem Manhartem, protočili celou řadu hráčů, z nichž vykrystalizovala současná kostra sestavy. V brankovišti bude Beroun spoléhat na mladou dvojici brankářů - slovenského mládežnického reprezentanta Juraje Šimbocha, který naposledy působil v juniorském týmu Třince, a bez čtyř centimetrů dvoumetrového Tomáše Mastíka. Oběma mužům s maskou je teprve jednadvacet let.

Nejzkušenějším zadákem je osmadvacetiletý Lukáš Špelda, který v dresu Slavie Praha nastoupil k více než stovce extraligových duelů. V Berouně byl navíc čerstvě zvolen kapitánem týmu. Za Pražany si zahrál také Jiří Jebavý. Na střídavý start můžou Berounští využít ze Slavie Tomáše Beňoviče, Petra Šenkeříka nebo Lukáše Chalupu. Chalupa si zahrál například mezinárodní MHL za Tatranské Vlky a před šesti letech dokonce patřil do dorosteneckého kádru Benátek. Beňovič i Šenkeřík již také nějaké ty extraligové starty posbírali. Jinak jsou zadáci Medvědů velmi mladí, například kladenskému Davidu Skleničkovi je teprve sedmnáct let.

Průměrným věkem berounského mužstva je teprve třiadvacet let, také v útoku je celá řada mladíků. K těm zkušenějším, kteří by měli táhnout středočeský mančaft, určitě budou patřit Zbyněk Hrdel, Zdeněk Kubica či Vladislav Kubeš. Poslední dva jmenovaní působili naposledy v Hradci Králové. Body se očekávají také od někdejšího havlíčkobrodského Martina Ondráčka, Davida Jonáše či Jana Divíška, který se v minulosti krátce mihl i v Benátkách.

Oba týmy v přípravě

V přípravném období se Berounským výsledkově příliš nedařilo, na vítěznou vlnu se Středočeši naladili až v samém závěru, když dvakrát porazili účastníka třetí nejvyšší německé ligy Regensburg a těsně zvítězili také v generálce na ledě druholigových Klatov 2:1. Zmínit je třeba také dva debakly, oba na ledě ambiciózní Mladé Boleslavi - 0:7 a 0:8. V Klatovech nastoupil Beroun bez své první lajny v sestavě: Šimboch (Mastík) – Jebavý, Haney, Špelda (do 40 min.), Steiner, Kužel, Sklenička - Jonáš, Stromko, Kubeš - Malý, Matějka, Novák - A. Půlpán, Divíšek, Babka - Pondělík, David

Benátečtí v přípravě sehrály dohromady deset duelů s bilancí šesti výher a čtyř porážek. Všechny výhry následovaly po sobě, naopak v posledních třech odehraných duelech Benátky prohrály. V generálce doma těsně podlehly Havlíčkovu Brodu 2:3. Benátky proti Rebelům hrály ve složení: Stejskal (Jelínek) – Niko, Jánošík, Šimek, Pyrochta, Lacek, Pabiška, Čechura – Maďar, Skořepa, Klimt, Psota, Mikyska, Jech, Skalický, Chlapík, Bittner, Vlach, Bortňák, Jonák.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.