13. 9. 2013 | Tomáš Nejedlo

Po těsně porážce zabojují Benátky o první body v Jihlavě

První hokejová liga ve středu odstartovala svým úvodním kolem, v němž Benátečtí smolně doma podlehli Berounu 3:4. O návrat ztracených bodů z vlastního stadionu tak musí Středočeši zabojovat na ledě soupeře, a sice v Jihlavě. Úkol to nebude jednoduchý, Dukla disponuje každoročně kvalitním mančaftem, který patří v první lize k tomu nejlepšímu. Letos se navíc do míst, kde s hokejem začínal, vrátil i kanonýr Viktor Ujčík. Utkání na Horáckém zimním stadionu startuje v sobotu 14. září se začátkem v 17:30 hodin! Průběh utkání nabídne také tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Dukla Jihlava

Jihlavská Dukla každoročně patří k týmům, které se pohybují v horních patrech tabulky. Klub s velmi slavnou minulostí snad ani nemůže mít jiné cíle, než okupovat špičku ligy. Odpovídá tomu také kádr hlavního trenéra Petra Vlk, jehož asistentem již není někdejší reprezentant Patrik Augusta, nýbrž František Zeman.

Mezi gólmany již nepůsobí Filip Novotný, jemuž bylo ukončeno hostování z pražské Sparty. Jeho místo zaujal zkušený muž s maskou Lukáš Sáblík, jenž působil především v extraligových Karlových Varech, ale prostředí v Jihlavě pro něj není vůbec neznámé. Utvoří tak dvojici s Davidem Rittichem, syn prvoligového čárového rozhodčího, který v prvním kole proti Havířovu dostal mezi tyčemi přednost.

V obraně již prvoligoví diváci neuvidí oporu Tomáše Fincence, který se rozhodl ukončit svou hráčskou kariéru. Jeho místo nově zaujal lotyšský reprezentant Janis Andersons, který naposledy působil v ukrajinské lize za Kompanion Kyjev, předtím také v Rize či Liepaje, v Čechách pak v Třinci a v sezóně 2008/09 byl i vypůjčen Jihlavě. Dalším novicem zadních řad je Petr Mocek. Ten loni nastupoval za Pardubice a Kladno. Zkušená opora Jiří Dobrovolný setrvala, své místo v sestavě si rovněž zajistili slovinští mladíci Štebih a Podlipnik.

Útok ovšem prošel radikálnějším řezem. Smlouva skončila zkušenému Jeslínkovi, veterán Filip odešel zpět do Vrchlabí a další matador a jihlavská ikona Daniel Hodek ukončil kariéru. Přísun kanadských bodů by tak opět měli zajišťovat hráči jako Hubáček, Čachotský či Velecký. Jihlavskému vedení se pak podařilo ulovit i dvě velké ryby s jihlavskou minulostí. Michal Důras se jako mladík z Vysočiny vydal do prvoligového Ytongu Brno, dále pak do Ústí a pak už následovaly extraligové štace Plzeň, Mladá Boleslav, Chomutov nebo Zlín, odkud se právě jako velká posila na Horácký stadion přesunul. Ovšem ještě větší bombou je comeback jihlavského odchovance a nyní jedenačtyřicetiletého bývalého reprezentanta Viktora Ujčík. Jako mladý nakoukl do extraligy právě v Jihlavě, aby se přes Třinec, Slavii, Spartu, Plzeň, finský Kärpät Oulu a Vítkovice opět vrátil do míst, kde to dobře zná. Jeho přítomnost nejen na ledě, ale i v kabině by měla být pro tým velkou vzpruhou!

Oba týmy v minulém kole

Tým HC Dukla Jihlava si v domácím prostředí proti nováčku z Havířova připsal povinnou výhru, která se ale nerodila lehce. Rozhodla nakonec 28. minuta a dvě slepené branky Čachotského a Ujčíka. Snížení Vosátka v závěru již Dukle body nevzalo. Jihlavští nastoupili v sestavě: Rittich – Dobrovolný, Zadražil, Mocek, Podlipnik, Kaláb, Stebih – Čachotský, Zeman, Mikeš – Důras, Ujčík, Prokš – Velecký, Hubáček, Krupka – Březina, Kadlec, Jícha.

Celek HC Benátky nad Jizerou v domácím prostředí proti Berounu nezačal špatně, avšak dvougólový náskok nestačil a Medvědi dokonale otočili průběh duelu. Klimtovo snížení již stačilo jen na konečné snížení na 3:4 z pohledu domácích Benátek, které se představily v sestavě: Stejskal (34. Jelínek) – Šimek, Jánošík, Pyrochta, Vitásek, Ulrych, Niko, Pabiška, Říha – Klimt, Skořepa, Maďar – Špaček, Plodek, Krejčík – Bittner, Mikyska, Skalický – Jech, Bortňák, Jonák.

Webové stránky soupeře

Více informací o jihlavském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
HC Dukla Jihlava

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!