16. 9. 2013 | Tomáš Lysý

Dostali jsme laciný gól na 2:1 a hned poté třetí gól, což rozhodlo, říká po utkání s Duklou útočník Benátek Jan Plodek

Dlouho čekali hokejisté Benátek v utkání druhého kola první ligy v Jihlavě na svoji první přesilovou hru. Na přelomu třiatřicáté minuty přišly v krátkém časovém sledu dva tresty pro domácí hráče a dvojnásobnou početní převahu hosté využili. „Říkal jsem si, že zkusím vystřelit, protože gólman většinou čeká nahrávku podél brankoviště. Když se to dá gólmanovi pod nohy, tak buď je z toho gól, anebo se to dorazí. Zkusil jsem to a vyšlo to,“ popisuje svoji trefu zkušený útočník hostí Jan Plodek. Na body to však nestačilo, protože krátce po vyrovnání vstřelila Dukla dva góly a výhru si již pohlídala. Benátky se tak vracejí domů bez bodu a se zraněným obráncem Adamem Jánošíkem, který dostal tvrdý direkt pukem do obličeje. „Neměl by mít nic zlomeného,“ říká jediný střelec hostů.

Jane, můžete zhodnotit dnešní zápas Benátek v Jihlavě Vaším pohledem?
Rozhodujícím momentem bylo, že když jsme vyrovnali a začali jsme být trošku lepší, dostali jsme laciný gól od modré na 2:1 a hned poté třetí gól. Myslím si, že tohle rozhodlo. Poté jsme se ještě snažili se stavem něco udělat, ale měli jsme hodně vyloučených a to se pak těžko otáčí.

Vy jste do zápasu přitom nevstoupili špatně, když jste odolali tlaku Dukly a poté jste přestáli několik oslabení. Jenže domácí se prosadili při hře v plném počtu hráčů v závěru první třetiny. Co chybělo k tomu, aby byl po první třetině nerozhodný stav?
My jsme si hlavně nevytvořili žádný tlak. Nehráli jsme žádné přesilové hry, naopak Dukla měla přesilovek poměrně dost. Hráli jsme často v oslabení, a to i ze začátku druhé třetiny, což nás stálo nějaké body.

Ve druhé třetině se Vám podařilo vyrovnat. Nejprve měla přesilovou hru 5 na 3 Jihlava, kterou nevyužila. Naopak vy jste se při početní převaze dvou mužů v poli trefil. Můžete popsat svůj gól?
Nejdříve jsme se v dvojnásobné přesilovce minutu trápili, i když jsme pár střel na gólmana vyslali. Pak jsem se ale dostal k puku a říkal jsem si, že zkusím vystřelit, protože gólman většinou čeká nahrávku podél brankoviště. Když se to gólmanovi dá pod nohy, tak buď je z toho gól, anebo se to dorazí. Zkusil jsem to a vyšlo to.

Poté jste ale dvakrát inkasovali. Za stavu 3:1 jste na konci třetí třetiny ještě zkusili odvolat gólmana, ale dostali jste čtvrtý gól. Odvolání gólmana je vždy risk, buď anebo…
Jasně, zkusili jsme to. Byly dvě minuty do konce a kdyby se nám podařilo dát gól, měli bychom možná ještě nějakou šanci. Takhle ale Dukla naší power-play využila a bylo rozhodnuto.

Víte nyní po zápase, jaký je zdravotní stav obránce Adama Jánošíka, který ve druhé třetině v přesilové hře Dukly schytal úder pukem do obličeje a ihned poté odstoupil z utkání?
Byl na rentgenu a snad má nějak sešitou pusu. Ale neměl by mít nic zlomeného, takže by to snad mělo být dobré.

V DRESU LIBERCE. Horácký zimní stadion není pro Jana Plodka žádnou neznámou. Takto se radoval ještě jako hráč Liberce v sezoně 2004/2005, kdy s Bílými Tygry vyhrál v Jihlavě 5:2 a přihrával na čtvrtý gól svého týmu. Nyní se prosadil i gólově, když vyrovnával na 1:1. Byla to však jediná radost Benátek, které nakonec podlehli Dukle 4:1. Foto: Petr Novák.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!