18. 9. 2013 | Jakub Vais, Jakub Vais, Tomáš Nejedlo

Ani proti Havířovu Benátky na body nedosáhly

3., středa 18. 9. 2013
Benátky n.J. - Havířov BEN - HAV
Už tři mistrovské zápasy trvá benátecké čekání na první mistrovské body do nové sezóny. K řece Jizeře se na dlouhou cestu vypravil Havířov, který se mohl po závěrečném zvuku sezóny mocně radovat, neboť získal všechny tři body. Benátky sice byly opticky i střelecky aktivnější, jenže co je to platné, když hosté otočili vývoj utkání a Pechanec ve třetí třetině vystřelil Azetu všechny body. Benátky tak musí v sobotu doma zabrat proti oblíbenému soupeři z Mostu.
Benátky n.J.: Jelínek (Stejskal) – Říha, Šimek, Pyrochta, Vitásek, Niko, Pabiška, Kajínek – Bortňák, Skořepa, Klimt – Krejčík, Plodek, Jonák – Vlach, Dušek, Dlouhý – Skalický, Zacha, Jech – Mikyska.
Havířov: L. Daneček (Matoušek) – Graca, Koma, P. Rimmel, Krisl, Bezuška, Vosátko, Klimíček – Kanko, Haas, Sztefek – J. Daneček, Jakúbek, Šlahař – Škumát, Marosz, Pechanec – Klimša, Říčka, Maruna – M. Rimmel.
Branky a nahrávky: 8. Vlach (Dušek, Dlouhý), 19. Šimek (Klimt, Říha) - 18. Klimša (Maruna, Koma), 32. Jakúbek (P. Rimmel, J. Daneček), 53. Pechanec (Koma, Kanko). Rozhodčí: J. Jílek - M. Jílek, Svobodová. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 279. Střely na branku: 36:17.

Fotogalerie

Komentář

Utkání třetího kola u Jizery začalo opatrně. Oba celky si v prvních minutách vytvořily po jedné šanci, ale ani jedna by se nedala nazvat akcí, která by skončila gólem. O poznání lepší už to bylo v páté minutě, ale havířovský Marosz branku těsně minul. Ještě v téže minutě přispěchaly Benátky s odpovědí, ale kombinace Zachy a zakončujícího Jecha nebyla také úspěšná. Domácím hráčů se za další několik vteřin naskytla možnost hrát přesilovou hru, kterou domácí dokázali proměnit, i když až v samotném závěru. Přesnou Duškovu přihrávku usměrnil před brankovištěm nedostatečně obsazený Jaroslav Vlach přesně k pravé tyči. Hostující AZet by nemusel dlouho smutnit, jenže šance obránce Vosátka zůstala bez využití. Havířov se svého gólu přeci jen dočkal a bylo to v přesilové hře, která byla krátce před tím dokonce dvojnásobná. V brankovišti se nejlépe dokázal zorientovat David Klimša. Benátky dokázaly odpovědět ještě v první části, když znovu v přesilové skóroval přesnou ranou nad beton Radim Šimek. To nebylo ještě všechno z první části, třetí branku Benátek měl na holi Plodek, ale Daneček dokázal i při přesouvání zasáhnout.

Benátečtí hokejisté na startu druhé části dokázali připravit další možnosti ke skórování. Nejprve pálil zajímavě obránce Říha, následně si dobrou pozici připravil i další obránce Šimek, ale ani on nedokázal Danečka pokořit. Těsně před polovinou utkání měl další dobrou šanci domácí Plodek, avšak ani on nedokázal zamířit mezi tři tyče. Hosté se ukázali v tomto směru za pár minut jako lepší a přesilovou hru dokázal využít Martin Jakúbek. Benátky inkasovaný gól zchladil podobně jako teplota na stadionu příznivce v ochozech, přesto však došlo na možnost týmu od Jizery, kterou Šimek ani následně dorážející Plodek nezužitkovali. Závěrečné vteřiny druhé části nepřinesly směrem do útoku ani na jedné straně větší vzrušení hlavně díky nepřesnostem v předfinální fázi.

Bezmála tři stovky diváků včetně pěti hostujících příznivců na úvod třetí části viděly zajímavé možnosti, zejména na straně Benátek, které se dostali do dobré pozice například díky Bortňákovi. Havířov se ve třetí části uchýlil k defenzivní hře, která domácím moc nevoněla, ale hosté díky ní nepřipustili žádný souvislejší tlak před vlastní svatyní. Nutno však říct, že i přes defenzivní blok létaly na Danečka nebezpečné střely, ale všechny dokázal gólman hostů zachytit. Rozhodujícím momentem utkání bylo nakonec vyloučení domácího útočníka Skořepy, při kterém dokázali hosté z první střely na branku v celé třetině skórovat zásluhou Antonína Pechance. Tento gól se nakonec ukázal jako rozhodující, jelikož ani přes závěrečnou snahu se Benátkám nezdařilo vyrovnat a poslat utkání alespoň do prodloužení.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (hlavní trenér Benátek nad Jizerou): Byl to podobný zápas jako ten s Berounem, kdy jsme po většinu utkání měli tlak. Bohužel naše produktivita je mizivá. Vyložené šance jsme neproměnili a soupeř naopak z minima vytěžil absolutní maximum. Havířov využíval téměř všechny přesilové hry. Rozhodl náš zbytečný faul v závěru utkání. Poté nám už nepřálo štěstí a my už ani neměli na to, abychom v závěrečném tlaku vstřelili alespoň vyrovnávací gól.

Jan Daneček (hlavní trenér Havířova): Do utkání jsme nevstoupili šťastně. Domácí byli v první třetině jednoznačně lepší, přebruslovali nás. Měli jsme s jejich pohybem velké problémy. Ještěže se nám podařila dvojnásobná přesilovka, ve které jsme vstřelili gól. Benátečtí hráli početní výhody také výborně, protože v nich dali obě branky. O přestávce jsme na hráče apelovali, abychom zlepšili bruslení. Řekli jsme si, že pokud jim nebudeme stačit, tak tu nemáme šanci. Tento handicap jsme trošinku stáhli. Když se nám podařilo vyrovnat na 2:2, tak domácí trochu spadli dolů. Je to tím, že mají ve svých řadách talentované, ale mladé hráče, na kterých se to vždy podepíše. Samozřejmě s přibývajícími minutami a za nerozhodného stavu byla patrně nervozita na domácí straně. Podařilo se nám vstřelit rozdílovou branku. Benátky, i když si vytvořily v závěru obrovský tlak, tak už vyrovnat nedokázaly. Odvážíme si odsud, neříkám zasloužené, ale dobré tři body, které se opravdu budou počítat, protože to tu nebylo vůbec jednoduché.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.