20. 9. 2013 | Tomáš Nejedlo

V souboji dosud nebodujících Benátky vyzvou Most

Je na čase, aby benátečtí hokejisté prolomili smůlu ze samého začátku letošní sezóny a připsali si konečně první body do tabulky. Ideální příležitost k tomu budou mít hned tuto sobotu, kdy u Jizery vyzvou svého oblíbeného soupeře - HC Most. Se Severočechy totiž v prvoligové historii dosud neztratili ani bod a bylo by na místě, aby tato bilance nebyla porušena. Zápas na benáteckém zimním stadionu startuje v sobotu 21. září se začátkem v 17 hodin! K dispozici bude i tradiční textový on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Most

V roce 2006 oslavil klub 60. výročí svého založení a současně i 10. výročí vzniku HC Most spol. s r.o. Největší dárek k výročí dali klubu muži "A" mužstva svým postupem do I. ligy ČR. Tam se výjimkou dvou sezón ve druhé lize zabydleli, i když patří k týmům ze spodní poloviny tabulky, které jsou mnohdy nuceni zachraňovat prvoligovou příslušnost až v baráži. O bilanci Benátek a Mostu již bylo napsáno v úvodu, takže nelze nazvat jinak, než oblíbený soupeř.

V minulých ročnících klub hojně spolupracoval především s extraligovými celky Karlových Varů a Litvínova. Až před letošní sezónou se mosteckému vedení podařilo uzavřít oficiální smlouvu o partnerství s týmem nejvyšší soutěže HC Verva Litvínov, a tak se Most, podobně jako Benátky s Libercem, stal farmou extraligového týmu. Je tedy logické, že v týmu mají Mostečtí celou řadu mladých hokejistů právě z Litvínova.

Před letošní sezónou došlo také ke změně na postu hlavního trenéra. Někdejší český reprezentant Kamil Kašťák se posunul na post asistent a tým nově vede rovněž bývalý reprezentant Leo Gudas. Ten prošel trenérskými štacemi v Mladé Boleslavi nebo Kadani, v Chomutově pak působil jako sportovní manažer. Severní Čechy jsou tedy pro Gudase v posledních letech zaslíbené.

Brankářskou jedničkou týmu je jedenadvacetiletý gólman Patrik Nechvátal, který v litvínovském dresu nakoukl i do extraligy. Prakticky celou loňskou sezónu ale strávil ve druholigovém Sokolově. V záloze pak Mostečtí mají dvacetiletého nadějného Lukáše Horáka a také ruského gólmana Ilju Gutseviče, jenž již pod Hněvínem působil v loňském ročníku.

Nejzkušenějším bekem je patrně teprve čtyřiadvacetiletý Václav Čížek, který si v Mladé Boleslavi zahrál extraligu. V první lize působil tamtéž nebo také ve Vrchlabí a Hradci Králové. Také Kamil Charousek již má v první lize něco odehráno a měl by patřit k pilířům mostecké defenzivy. V Litvínově pak extraligový dres přetáhli Daniel Hora nebo Jakub Havelka.

V útoku je nejstarším hokejistou devětadvacetiletý Zdeněk Tauš, jinak v Mostě opět tyto pozice zaujímají nadějní mladíci. Ať už je to syn sportovního manažera Bohumil Slavíček ml., Jan Bojer nebo Pavel Smolka. Právě fakt, že zkušenější hokejisté v Mostě chybí, by mohl Mosteckým uškodit, ale to ukážou až následující prvoligové boje.

Oba týmy v minulém kole

Celek HC Benátky nad Jizerou ani ve svém třetím zápase na body nedosáhl, když v domácím prostředí podlehl Havířovu 2:3. O branky poražených se postarali Vlach a Šimek. Benátky se představily v sestavě: Jelínek (Stejskal) – Říha, Šimek, Pyrochta, Vitásek, Niko, Pabiška, Kajínek – Bortňák, Skořepa, Klimt – Krejčík, Plodek, Jonák – Vlach, Dušek, Dlouhý – Skalický, Zacha, Jech – Mikyska.

Tým HC Most je po třech kolech rovněž bez bodu. Naposledy v domácím prostředí podlehl Jihlavě 2:5, když obě branky poražených zaznamenal Smolka. Severočeši nastoupili v sestavě: Nechvátal (33. Gutsevich) – Hora, Charousek, Pavelka, Čížek, Drtil, Havelka – Tauš, Slavíček, Kafan – Bojer, Smolka, Písařík – Nedrda, Zavřel, Andres – Sedláček, Koudela, Vlček.

Webové stránky soupeře

Více informací o mosteckém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
HC Most

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!