21. 9. 2013 | Tomáš Nejedlo

Benátky s oblíbeným soupeřem z Mostu berou první body

4., sobota 21. 9. 2013
Benátky n.J. - Most BEN - MST
Smůla ze samého počátku letošní sezóny zdá se prolomena. K řece Jizeře zavítal oblíbený soupeř z Mostu. Proč oblíbený? Severočeši dosud v první lize s týmem Benátky nezískaly ani bod a tuto velmi nelichotivou bilanci nevylepšili ani v sobotu. Benátky totiž zvítězily 4:1 a konečně také v nové sezóně poznali, jak chutná vítězství. Teď budou chtít výhru potvrdit na ledě trápícího se Ústí.
Benátky n.J.: Stejskal (Jelínek) – Šimek, Pyrochta, Vitásek, Pabiška – Klimt, Dušek, Vlach – Jonák, Plodek, Maďar – Skalický, Skořepa, Jech – Dlouhý, Bortňák, Mikyska - Vařecha.
Most: Volke (Gutsevich) – Hora, Drtil, Kasal, Čížek, Slavík, Havelka – Tauš, Slavíček, Kafan – Bojer, Smolka, Písařík – Nedrda, Zavřel, Andres – Sedláček, Gerhát, Vlček.
Branky a nahrávky: 7. Dlouhý (Skalický), 18. Dušek (Klimt, Vlach), 45. Skořepa (Plodek, Jonák), 53. Skalický (TS) – 48. Tauš (Gerhát, Vlček). Rozhodčí: P. Würtherle - D. Štětina, J. Štětina. Vyloučení: 4:8 + navíc Dušek - Drtil, oba 5 + 20 minut OK. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 218. Střely na branku: 39:16.

Komentář

K první brance sobotního utkání vedla chyba mosteckého brankáře Martina Volkeho. Ten totiž vyjel za branku pro kotouč, avšak Daniel Skalický byl rychlejší, poslal puk před prázdnou branku Adamu Dlouhému, který už měl jednoduchou úlohu - 1:0. První třetina patřila zcela jasně domácímu celku. Most může ještě děkovat svému brankáři Martinu Volkemu, jenž držel svůj týmu dlouho od inkasované branky. Vždyť jeho protějšek Jiří Stejskal si za úvodních dvacet minut připsal jen čtyři zákroky. Volke oproti tomu zasahovat dohromady dokonce šestnáctkrát! Mostecký gólman si tak na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohl. Druhá branka Benátek přišla až ke konci první části hry. Antonín Dušek převzal volný kotouč a zkušeně ho zametl do branky - 2:0.

Také ve druhé části Benátky pálily na Volkeho branku jeden pokus za druhým, bylo jich celkem dvanáct. Pohříchu si však žádný puk cestu do sítě nenašel. Velkou příležitost měl hned po necelé minutě hry ve druhé periodě Patrik Maďar, který najížděl ze strany na Volkeho, jehož ale ani nadvakrát překonat nedokázal. Most se bránil a nevypracoval si žádné větší příležitosti. Ani Benátky se dlouho nemohly prosadit, nevyšlo to ani Danielu Skalickému, který se ve 36. minutě protlačil až před Volkeho, jenže ho prostřelit nedokázal. Nepřesnou rozehrávku hostí následně vystihl Josef Skořepa, avšak Volke opět podržel svůj tým. Dorážející Jonák taktéž neuspěl, a tak se čekalo, zda mostecká pevnost definitivně padne ve třetí třetině.

Vstup do třetí části hry měli lepší Mostečtí, Nedrdu ve velké šanci zastavil až Stejkalův zákrok. Benátečtí poté hráli přesilovku, udeřili ale paradoxně až po jejím skončení. Josef Skořepa byl důrazný na hranici brankoviště a protlačil kotouč do branky - 3:0. Mostečtí poté vykřesali ještě nějakou tu jiskřičku naděje, když Zdeněk Tauš ve zmatcích před Stejskalem zvedl kotouč k pravé tyčce - 3:1. V 53. minutě zápas definitivně rozhodl Daniel Skalický. Sudí Würtherle totiž nařídil trestné střílení za sekání mosteckého Havelky a domácí útočník jej proměnil střelou mezi Volkeho betony - 4:1. Benátky tak prodloužily svou úspěšnou sérii s Mostem a získaly první letošní body.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (asistent trenéra Benátek nad Jizerou): Za tři body jsme pochopitelně rádi. Musím pochválit naše obránce, protože zvládli celý zápas pouze ve čtyřech. Samozřejmě, že jim vydatnou měrou pomáhali také útočníci. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Minulé zápasy jsme také odehráli dobře, akorát jsme se neprosazovali v koncovce. Dnes to tam konečně padalo.

Leo Gudas (hlavní trenér Mostu): Vyhrál ten, kdo dal více branek. Bohužel své šance na začátku první a ve třetí třetině jsme neproměnili. Průběh zápasu si úplně v klidu pohlídal pan rozhodčí, protože viděl fauly jen na jedné straně. Samozřejmě naše fauly vylučoval správně, ale na druhé straně nás vůbec nepustil do hry. Prostě si to krásně pohlídal. Myslím si, že tento rozhodčí nemá v hokeji co dělat.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.