1. 2. 2007 | Mirek Ondra, Tomáš Nejedlo

Přestupové rošády skončily s posledním lednovým dnem

B e n á t k y n a d J i z e r o u - Do 31. ledna 2007 měly kluby možnost uzavřít poslední transfery s hráči. Nyní už je definitivně jasno, s jakými hokejisty budou jednotlivé kluby bojovat o postup do 1. ligy. V tomto článku naleznete souhrn všech posil, které "ulovily" čtyři nejvýše umístěné kluby v 2. lize sk. Střed. HC Vrchlabí, HC Chrudim, HC Benátky nad Jizerou a HC Tábor. Největší "štikou v přestupovém rybníce" je zřejmě obránce Jan Holub, kterého do svých služeb povolalo HC Vrchlabí. Tento stabilní člen libereckých Bílých Tygrů s více jak 130 extraligovými starty bude další ozdobou třetí nejvyšší soutěže.

HC Vrchlabí

PETR BRANIŠ:
Bek, který je odchovancem pražské Slavie a dokonce v sedmi startech za mateřský klub dokázal rozvlnit síť za zády jednoho z extraligových gólmanů. V loňské sezoně shodou okolností nastoupil za Benátky proti nynějšímu zaměstnavateli - HC Vrchlabí. V neposlední řadě nastupoval také za Mladou Boleslav, Prostějov a také za Beroun v 1.lize. V týmu Medvědů hrál i letos a připsal si do statistik ve 28 zápasech pouhý 1 bod za asistenci. Na obránce je nepřiliš velkého vzrůstu - jen 178 centimetrů.

MICHAL ČERVA:
Dvaadvacetiletý hráč, který na začátku letošní sezony odešel z Vrchlabí do Kolína kde nastoupil k 27 zápasům a připsal si jen 1 bod za asistenci, nyní se nečekaně vrátil zpět do ambiciózního klubu z Podkrkonoší a uvidíme jaký spád bude nabírat jeho kariéra.

JAROSLAV POLÁK:
Hokejový světoběžník, který procestoval celou řadu českých i zahraničních klubů. U nás působil například v Plzni, Kadani, Hradci Hrálové, Prostějově, Sareze Ostrava, Písku či v Benátkách. Na začátku letošní sezony zakotvil ve Vrchlabí, ale příliš se neprosadil a pouze "zahříval" lavičku náhradníků, a tak se rozhodl putovat do nižší soutěže v Německu, odkud se oklikou vrátil zpět do Vrchlabí. V letošní sezoně si přispsal ve 3 zápasech za Vrchlabí 1 gól.

TOMÁŠ SEDLÁK:
Třiadvacetiletý obránce, který už okusil, jak chutná extraligový chlebíček v 6 zápasech za Havířovskou hokejovou společnost. V letošní sezoně, dosud nastupoval za Jestřábi z Prostějova a připsal si pěkných 21 bodů za 6 branek a 15 asistencí. Tento produktivní bek bude ve Vrchlabí hostovat do konce letošní sezony a pak se rozhodne o jeho dalším angažmá. V juniorských letech hrál ve Vsetíně a za senoiry především za Prostějov s vyjímkou krátkého působení ve Šternberku, který hraje východní skupinu 2. ligy.

ROK PAJIČ:
Slovinský útočník, který se se svými 174 centimerty výšky dokázal prosadit do extraligového týmu Bílých Tygrů, bude v týmu lídra na střídavé starty stejně jako jeho spoluhráči z Liberce Holub a Hruška. Pajič nastoupil v extralize k 23 zápasům a na svém kontě má 2 branky a 1 gólovou přihrávku. V 1.lize nastupoval za tým Medvědů z Berouna. Loni už týmu z Podkrkonoší v play-off hrál.

ONDŘEJ HRUŠKA:
Vsetínský odchovanec, který bude ve Vrchlabí na hostování z Liberce, nastoupil v extralize už k 85 zápasům, ale letos se mu přilíš nedaří, nebo nedostává tolik příležitostí kolik by si sám představoval. V minulých letech nastupoval především za vsetínskou juniorku, ale loni hostoval také v Jindřichově Hradci. Hokejoví fandové možná budou znát jeho straršího bratra Radima, který momentálně nastupuje za prvoligovou Kometu Brno.

JAN HOLUB:
Obránce,který byl, je a bude příslibem českého hokeje. S jeho 190 centimetry a 95 kily bude určitě velmi platným hráčem Vrchlabské obrany. Jan si zahrál v juniorských výběrech a dokonce byl v týmu trenéra seniorské reprezentace Aloise Hadamczika na turnaj Euro Hockey Tour. V naší nejvyšší soutěži nastupoval výhradně za mateřský Liberec, ale zahrál si také v Berouně či v sezoně 2002-2003 pomáhal v play-off Jablonci nad Nisou.

Z kádru odešel Milan Beránek.

HC Chrudim

PETR ŠULČÍK:
Tento nepříliš vysoký, ale velice šikovný útočník přichází do Chrudimi z Jindřichova Hradce na hostování do konce sezóny a o jeho dalším angažmá po sezóně se ještě rozhodne. V letošním ročníku si připsal ve 29 zápasech 23 bodů. V minulosti si dokonce zahrál extraligu v jednom zápase za České Budějovice. Do Jindřichova Hradce přišel před sezónou z Milevska.

JAN KUBIŠTA:
Jana Kubištu nemusíme benáteckým fanouškům snad ani představovat, všichni si určitě vybaví jak zde s lehkostí střílel góly a přihrávkami zásoboval naše střelce. Po sezóně 2005-2006 odešel z Benátek do Kolína, ale v nedávno se stal součástí velkého trejdu mezi Kolínem a Chrudimí. V letošním ročníku byl velmi produktivní, když nasbíral 35 bodů. V extralize si připsal do svých statistik 12 startů v týmu Pardubic a dokázal tam i vstřelit branku. V 1.lize nastupoval za Hradec Králové a Beroun.

KAREL NEKVASIL:
Stejně jako Jan Kubišta hrál loni za Benátky. Přišel z Mladé Boleslavi, která si ho v létě 2005 vyhlédla v Dukle Jihlava s pověstí střelce a tuto zvěst tu do puntíky splnil, když nasázel svým soupeřům 16 branek. Tento ročník začal také v týmu Kozlů a stal se rovněž hráčem vyměněným do Chrudimi. Oba hráči v novém působišti budou nastupovat do konce této sezony. V první lize má ale pouhé 4 starty za Mladou Boleslav. Před několika lety hrál nejčastěji v týmu Rebelů z Havlíčkova Brodu.

PETR DOMIN:
Vysoký útočník se zkušenostmi z extraligy přichází do 2. týmu ligy na střídavé starty z Hradce Králové. Útočník, který hrál také za reprezentační výběry České Republiky do osmnácti a dvaceti let, v letošní sezoně nastřádal 22 bodů za 9 branek a 13 přihrávek. V minulosti nastupoval v naší nejvyšší soutěži za tým z Karlových Varů. Nyní načínal v Hradci Králové už pátou sezónu. Petr, jak je z tohoto článku zřejmé, je odchovancem Karlovarského hokeje.

PAVEL KŘÍŽ:
Přišel na sklonku přestupového období z Nymburka. Čerstvý třcátník patří k nejzkušenějším obráncům ligy a angažmá v Chrudimi mu není cizí. Strávil zde již sezónu 2003/04. Před ní působil tři ročníky v prvoligové Horácké Slávii Třebíč. V letošní sezóně si za Nymburk připsal sedmnáct kanadských bodů za 3 góly a 14 asistencí.

JAN BLANÁR:
Tento třiadvacetiletý Slovák je Chrudimi propůjčen na střídavé starty z Hradce Králové. Hokejově vyrůstal v Dukle Trenčín. V sezóně 2003/04 vystřídal další dva slovenské kluby - HK 32 Liptovský Mikuláš a HC Spartak Dubnica. Odtud zamířil na jednoleté angažmá do týmu druhé nejvyšší finké soutěže Hermes Kokkola. Jeho fyzické parametry 192cm a 99kg ho jasně předurčují k bourání soupeřových útoků. V Chrudimi má hostování do konce sezóny.

JAN ŠEDA:
Hrál extraligu juniorů za Pardubice, ale připsal si i 7 startů v seniorské nejvyšší soutěži. Z Pardubic putoval minulou sezónu rovnou do největšího východočeského města, Hradce Králové, kde hraje dodnes. Za Chrudim má vyřízené střídavé starty. V letošní sezóně si v 39 utkání připsal 11 bodů za tři góly a osm asistencí.

KAREL MARŠA:
Další z hradeckých hráčů, který putuje do konce sezóny do Chrudimi. Marša je ročník 1986 a v minulém ročníku odehrál v obraně za juniorku Hradce Králové 42 zápasů, v nichž vsítil dva góly a na šest dalších nahrál.

TOMÁŠ DUŠEK:
Současnou brankářskou dvojku uvolnil Hradec také na střídavé starty. Současná hradecká jednička, Alexandr Hylák, jej pustil do brány v pouhých čtyřech zápasech. Odchytal v nich rovných dvě stě minut a procento zásahů si drží těsně nad devadesáti procentní hranicí s průměrem 3,3 branek na zápas.

Z kádru odešel Pavel Prachař, (Chotěboř), Petr Hemský, Tomáš Prachař, Petr Janda, Vít Heřmanský - (Všichni Kolín), Petr Jančařík.

HC Benátky nad Jizerou

MARTIN KRUPKA:
Dvaadvacetiletý odchovanec Mladé Boleslavi se v benáteckém kádru potkal se svým bratrem Lukášem. Není to pro ně ovšem žádná novinka. Spolu už hráli právě v sousední Boleslavi. Martin byl před Vánoci vyměněn do Havířova za Přemysla Sedláka, po necelém měsíci (17.1) si ale našel cestu zpět do Středních Čech. V Benátkách bude hostovat do konce sezóny.

PETR JAROŠ:
Je dalším z řady Kladeňáků, který přišel Benátkám na pomoc. Čtyřiadvacetiletý Jaroš nastoupil v letošní k dvaatřiceti zápasům za Rabat, výrazněji se ale neprosazoval. Chuť si však spravil v Benátkách kde už si připsal tři asistence. V posledních zápasech nastupoval s bratry Krupkovými v jednom útoku. V Benátkách bude hostovat do konce sezóny.

MILAN BERÁNEK:
Tento zkušený obránce přišel na poslední chvíli z HC Vrchlabí na hostování do konce sezóny. Krkonošský celek totiž silně posílil v obranných řadách a byla by škoda aby tento kvalitní bek zahříval lavičku. Jeho vstup do Benátek byl vskutku famózní. Jako vůbec první hráč Benátek dokázal zkompletovat hattrick. Pomáhal Liberci postoupit do extraligy v nejvyšší soutěži ale už byla konkurence velmi silná a tak putoval po severské ose Ústí n/L - Jablonec - Vrchlabí, odkud 31.1. přišel do Benátek.

HC Tábor

MICHAL NEDBÁLEK:
Do Tábora přišel začátkem ledna hostování do konce sezóny ze Vsetínské hokejové. Před angažováním do Tábora působil v druhém celku Slovenské první ligy MHK Kežmarok.

JAKUB SUCHÁNEK:
V zápase proti Písku se letos poprvé na soupisku zapsal táborský obránce Jakub Suchánek, kterého loni mateřský klub prodal na dva roky s roční opcí do Ústí nad Labem a který v současné době po působení na Kladně a v Olomouci nyní nastupuje za Kadaň a do Tábora má vyřízený střídavý start.

JAKUB MATUŠÍK:
Významnou posilou na začátku roku 2007 je kanonýr českobudějovické juniorky, táborský odchovanec Jakub Matušík, který doposud startoval také v prvoligovém Havlíčkově Brodě a nyní bude nejméně do konce sezóny bojovat za táborský tým. Zatím odehrál 3 zápasy v první útočné formaci a má již na kontě gól a asistenci.

Z kádru odešel Tomáš Černý (Beroun). Do Tábora má však vyřízené střídavé starty.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.