24. 9. 2013 | Tomáš Nejedlo

Benátky jedou potvrdit výhru na led trápícího se Ústí

Hokejisté Benátek utnuli třízápasové čekání na první body do tabulky nového prvoligového ročníku domácí výhrou 4:1 nad Mostem. Nyní Středočeši zajíždějí na led Ústí nad Labem, které zažívá nepovedený vstup do soutěže. Na svém kontě má totiž jen dva body za výhru po nájezdech v Litoměřicích, navíc na svém stadionu Slovan oba své zápasy prohrál. Vzájemné střetnutí na ledě ústecké Zlatopramen arény startuje ve středu 25. září se začátkem v 18 hodin! Průběh utkání nabídne také tradičně podrobný on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Slovan Ústečtí Lvi

Hokejisté ze severu Čech každoročně patří k tomu nejlepšímu, co vůbec může první liga nabídnout. V loňském ročníku po základní části byli lepší Lvů jen Mladá Boleslav a Olomouc. Byli to právě Hanáci, kdo vystavil Ústeckým v semifinále play-off stopku, a to překvapivě už v nejkratším možném čtyřzápasovém termínu. Vstup do nové sezóny se ale Slovanu nevydařil. Severočeši mají na kontě jen dva body, jsou po čtyřech kolech v tabulce dvanáctí, doma navíc dosud nezískali ani bod, když podlehli Kadani i Berounu.

Když se podíváme na ústeckou soupisku, tak zjistíme, že kádr je velice mladý. Průměrný věk je jen pětadvacet let, a to mají Ústečtí ve svém středu i dva veterány, kteří již překročili čtyřicítku. Tím prvním je nestor gólmanů a již třiačtyřicetiletý harcovník Zdeněk Orct, jenž se stále ve výstroji ohání v brankovišti a jako hrající trenér brankářů udílí svým mladým nástupcům pokyny. Jedenadvacetiletí Jan Dlouhý a Michael Petrásek tak patří mezi žáky české brankářské školy a Orct je jim dobrým učitelem!

Několik zkušených zadáků před letošní sezónou Ústí opustilo, jmenujme například Šmacha či Hořavu. Do Německa zamířil také další ostřílený bek Poživil. Oporami zadních řad by tak měli být kapitán Zbyněk Sklenička (může nastupovat rovněž i v útoku), Milan Vobořil nebo Kamil Černý, jimž budou jistě sekundovat i mladíci, především Jakub Grin, který už nasbíral tři body za asistence.

Ústecká přednost byla vždy v útoku, ani letos tomu určitě nebude jinak. Hráči jako Jaroslav Roubík, Daniel Boháč, navrátivští se veterán ze Slavie Jan Alinč, ale i řada dalších, by měli být opět zárukou kvality. Svůj podíl by měli nést u nově příchozí Vít Budínský z Mountfieldu HK a Václav Meidl z Havlíčkova Brodu. Do sestavy trenérů Jaromíra Šindela a Tomáše Mareše se vrátil i Jan Kloz. Aktuální informace z ústeckého kádru zní, že po nemoci se do sestavy vracejí Tomáš Rod a Petr Přeučil, naopak pro zranění bude citelně chybět veterán Alinč. Největší hrozbou je již zmiňovaný Jaroslav Roubík, který ve čtyřech kolech posbíral již šest bodů (4+2).

Oba týmy v minulém kole

Tým HC Slovan Ústečtí Lvi podlehl v Jihlavě 1:3. Slovan vedl díky Roubíkově gólu z 7. minuty, ale to bylo z jeho strany vše, Dukla otočila průběh utkání a zvítězila. Lvi nastoupili v sestavě: Petrásek – Grin, Sklenička, Vobořil, K. Černý, Vl. Brož, Holomek, F. Pavlík, Vaněk – J. Kloz, Roubík, D. Tůma - Budínský, Alinč, Daniel Boháč - Dostálek, V. Meidl, Vávra - Baránek, M. Hanzl, Pořický.

Celek HC Benátky nad Jizerou v domácím prostředí konečně zabojoval a získal všechny body za výhru 4:1 s týmem Mostu. O góly se postrarali Dlouhý, Dušek, Skořepa a Skalický. Benátky se představily v sestavě: Stejskal (Jelínek) – Šimek, Pyrochta, Vitásek, Pabiška – Klimt, Dušek, Vlach – Jonák, Plodek, Maďar – Skalický, Skořepa, Jech – Dlouhý, Bortňák, Mikyska - Vařecha.

Webové stránky soupeře

Více informací o ústeckém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře - HC Slovan Ústečtí Lvi

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.