1. 10. 2013 | Zuzana Spurná

Propadli jsme úplně ve všem, smutnil Tomáš Klimt

O l o m o u c - K pondělnímu zápasu se Benátečtí vydali na dlouhou cestu. Až do středu Moravy, a to na Hanou. Po pěti prohrách chtěli naklonit štěstí na svou stranu a získat další tři cenné body, které by je v tabulce posunuly nahoru. Bohužel už začátek zápasu Středočechům nevyšel, po čtyřech inkasovaných brankách dokonce střídali gólmana. Do branky se tak místo jedničky Benátek Stejskala dostal náhradník Jelínek. Alespoň malou naději vrátil Benátkám chvíli před koncem druhé třetiny útočník Tomáš Klimt. Ze svého gólu ani z předvedeného výkonu ale radost mít nemohl. „Špatně jsme začali, špatně jsme skončili“, smutnil benátecký střelec

Benátky vstoupily do zápasu špatnou nohou a už od prvních minut doplácely na svou nedisciplinovanost, když se během deseti minut musely hned třikrát vyrovnat s početní výhodou Olomouce. Na druhé oslabení v pořadí ovšem doplatily. „Zápas jsme začali špatně, měli jsme hodně vyloučení, hráli jsme špatně, málo jsme bruslili, nehráli jsme to, co zápas předtím. Propadli jsme úplně ve všem,“ nešetřil kritikou Klimt.

Za tým Hanáků nastoupila i bývalá opora středočeského týmu obránce Jan Jaroměřský. Mohlo by se zdát, že se nejen jeho odchodem benátecká obrana hodně oslabila. „Nemyslím si, že jsme oslabili, vyměnili jsme kus za kus,“ vyvrací pochyby 39letý veterán.

Ještě před koncem druhého dějství ale vrátil Benáteckým naději právě Tomáš Klimt, když snižoval na 6:1 a připravil tak svého bývalého spoluhráče, gólmana Tomáše Vošvrdu, o čisté konto. „Dalibor (Bortňák pozn.red.) chytil puk ve středním pásmu a jenom na mě křikl, pak mi ho postrčil dopředu, já jsem byl na modré sám. Aspoň, že jsem to dal,“ popisuje svůj gól Tomáš Klimt.

Benátečtí tak po debaklu 2:8 odjeli z Olomouce bez bodu. O ty ale mohou zabojovat znovu a tentokrát doma s prvoligovým nováčkem z Českých Budějovic. Sám zkušený útočník ví, v čem dělali hosté chyby a čeho se pro příště vyvarovat. „Od začátku sezóny jsme hráli špatně, pak jsme to chtěli zjednodušit, zlepšit, ale bohužel se nám to nepovedlo. Dramatizovat bychom to ale neměli,“ uklidňuje před dalším důležitým zápasem.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!