2. 10. 2013 | Tomáš Nejedlo

Jediný gól až v nájezdech, druhý bod s Motorem vystřelil Pabiška

8., středa 2. 10. 2013
Benátky n.J. - Č. Budějovice BEN - CBU
Pětašedesát minut hry čekali benátečtí příznivci v zápase s Českými Budějovicemi na vstřelený gól. Ve hře totiž žádná branka nepadla, a tak za ojedinělého stavu 0:0 musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Jediným úspěšným střelcem byl ve třetí sérii Marek Pabiška a zajistil tak benáteckému týmu bod navíc. Další utkání čeká Benátky v sobotu v Havlíčkově Brodě, který je posílen výhrou v derby s Jihlavou.
Benátky n.J.: Melicherčík (Stejskal) – Pyrochta, Jánošík, Pabiška, Vitásek, Jandejsek, Ulrych – Psota, Dušek, Klimt – Bárta, Skořepa, Jonák – Vařecha, Plodek, Špaček – Dlouhý, Jech, Maďar – Mikyska.
Č. Budějovice: Kůdela (Halmoši) – Moravec, Novák, Vráblík, Posmyk, Kříž, Chmelíř, Prokop – Vaniš, Melka, Kotalík – Třetina, Skuhravý, Ferebauer – Kuchejda, Šachl, Ondřej – Turek, Přibyl, Mavrojanidis.
Branka: rozh. náj. Pabiška. Rozhodčí: Hejduk - Kotlík, Zídek. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 237. Střely na branku: 35:27.

Komentář

Českobudějovičtí už předchozí domácí utkání s Jihlavou v základní hrací době hráli bez branek. Že ale nevstřelí branku za šedesát minut hry ani u Jizery, Jihočeši určitě nečekali. V brance hostů dostal poprvé v letošní sezóně příležitost Hynek Kůdela a trenéry svým výkonem určitě nezklamal. Úvod utkání přistihl oba týmy v opatrné hře a příliš velkých šancí k vidění nebylo. Až ve druhé polovině úvodní dvacetiminutovce o sobě dala vědět největší hvězda českobudějovického týmu Aleš Kotalíka, který byl dvakrát neobsazen před brankářem Melicherčíkem a naštěstí pro domácí ani v jednom případě nedokázal zkrotit kotouč. O půl minuty později Marek Posmyk v úniku podrazil Antonína Duška a sudí Hejduk nařídil trestné střílení. Duškovi ale kotouč utekl a nedokázal tak na poslední chvíli přehodit Kůdelův beton.

Gólman Motoru se zaskvěl také zkraje druhé třetině. Do velké příležitosti se totiž dostal Daniel Špaček, avšak Kůdela svým betonem notně podržel svůj tým. V polovině utkání hlavní rozhodčí Oldřich Hejduk podruhé zkřížil ruce nad hlavou, neboť Aleš Kotalík hákoval pronikajícího Adama Dlouhého a bylo z toho druhé trestné střílení pro Benátky v utkání. Avšak ani Dlouhý se neprosadil, jeho střela příliš šancí na úspěch neměla. Prakticky vzápětí putovali na trestnou lavici dva benátečtí hráči a Motor měl k dispozici zkrácenou dvojnásobnou přesilovku. Melicherčíkovy zákroky ale znemožnily hostům skórovat. Na druhé straně se střela Pyrochty dostala ke Skořepovi a následně i Jonákovi, ale ani jeden z nich puk do branky nedostal.

Až ve třetí třetině o sobě dal alespoň trochu vědět vytáhlý Václav Skuhravý. Jeho nebezpečná střela však letěla těsně nad branku. Prakticky vzápětí měl Skuhravý další příležitost, rána z jeho hole se od Melicherčíkovy masky odrazila do spojnice tyče a břevna a následně zamířila mimo branku. Na druhé straně se před Melicherčíka nebezpečně dral Antonín Melka, v rozhodující chvíli mu kotouč uskočil od hole a zakončit tak nedokázal. Oběma týmům se čas na světelné tabuli rychle krátil, a když časomíra odhoukala konec základní hrací doby, bylo jasné, že za bezbrankového stavu se bude prodlužovat.

Jak oba středeční soupeři bojovali po celé utkání, tak se pokračovalo také v pěti nastavených minutách. Zde navíc s tím rozdílem, že se hrálo opatrněji, protože ani jeden celek nechtěl udělat osudovou chybu. Nájezdy se tak staly nevyhnutelnými. Pět střelců nedokázalo nalézt recept na překonání gólmanů. Až ve třetí sérii vzal odpovědnost na sebe univerzál Marek Pabiška, když zvedl kotouč mimo dosah Hynka Kůdely a zajistil tak Středočechům bod navíc - 1:0 sn.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (asistent trenéra Benátek nad Jizerou): Po debaklu v Olomouci jsme dnes odehráli dobrý zápas. Pochválit musím gólmana Melicherčíka. Útočníci dnes pomáhali obraně, takže samá chvála. Zápas jsme dovedli do stavu 0:0. V samostatných nájezdech jsme tentokrát byli šťastnější.

Radek Bělohlav (hlavní trenér Českých Budějovic): Odehráli jsme strašnou první třetinu. S tou jsem hrubě nespokojen. Poté se to zlepšilo, avšak nedostali jsme se do tempa, jaké jsme si představovali. Máme velký problém se střílením branek. Když se nám to nepodařilo, tak jsme tady chtěli získat alespoň dva body, což se nepovedlo. Řekněme, že jsme nezopakovali výkon z minulého zápasu.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.