15. 10. 2013 | Tomáš Nejedlo

Benátky se chystají proti Kadani odčinit debakl z Šumperka

Situace v tabulce první hokejové ligy není pro benátecký tým aktuálně vůbec růžová. Po několika neúspěších totiž svěřenci trenérského triumvirátu Pešán, Čermák a Nečas klesli až na poslední šestnáctou příčku tabulky, naposledy Benátečtí inkasovali v Šumperku krutý debakl 3:9. Už je však na čase se z toho oklepat a začít také sbírat body! Další šance k tomu je ve středu 16. října, kdy k Jizeře přijede s jedenácti body dvanáctá Kadaň a zápas to tak bude opět velice důležitý. Je tedy jasné, že jedině úspěch v podobě výhry přichází v úvahu. Duel startuje na benáteckém zimním stadionu v 17:30 hodin a jeho průběh nabídne i tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - SK Kadaň

V dresu našeho dnešního soupeře před časem chytal nynější benátecký brankář Jiří Stejskal, na soupisce Severočechů je také benátecký odchovanec Radek Hrabák. Žlutočerní po loňské vydařené sezóně, kdy po dlouhodobé části skončili na velmi pěkném pátém místě, aktuálně příliš důvodů ke spokojenosti zřejmě nemají. S jedenácti body za tři vítězství a osm porážek jsou totiž dvanáctí. Na venkovním kluzišti ale oproti bezbodovým Benátkám získali již sedm bodů, a tak nečeká domácí celek opět nic lehkého. To ostatně u Jizery prokázal například Havířov či Třebíč.

Tým SK Kadaň, jakožto partnerský celek extraligového Chomutova, ve svém kádru sdružuje řadu mladíků, kteří jsou ve druhé nejvyšší soutěži vychováváni právě pro českou extraligu, do týmu Pirátů. Ze střídačky žlutočernému celku velí pro letošek nově složené duo trenérů, kteří v minulosti brázdili extraligové ledy. Hlavním koučem je devětačtyřicetiletý Karel Soudek, jehož hokejová minulost je spjata především s Českými Budějovicemi a Znojmem, kde také po skončení aktivní kariéry započal tu trenérskou. Nyní se však přesunul do Kadaně, kde spolupracuje s asistentem a bývalým hráčem Litvínova, Chomutova či právě Kadaně Radkem Šípem.

Brankářskou jedničkou týmu je mladý Jan Strmeň, který se postavil do branky v sedmi případech. Shodně dva zápasy odchytali také brankáři, kteří patří do chomutovského kádru. Bývalý Jihlavák Milan Řehoř a také slovenský gólman Matúš Kostúr, jenž si v dresu běloruského Minsku zachytal i kvalitní mezinárodní soutěž KHL.

Nejzkušenějšími zadáky kadaňského kádru jsou zcela jistě Martin Szakal, místní inventář a rovněž Roman Prošek, bývalý karlovarský bek. Jinak jsou obranné řady složeny výlučně z mladých hráčů, z nichž v Chomutově pravidelně nastupoval například Jan Rutta, vytáhlého Jakuba Stehlíka naopak trenér Soudek dobře zná, neboť jej ve Znojmě trénoval a patrně má prsty i v jeho příchodu na sever Čech. Nejproduktivnějšími beky jsou se čtyřmi body Martinové Szakal a Mazanec.

V útoku se jedenácti body v produktivitě vévodí Roman Chlouba, jenž si v jedenácti dosud odehraných mistrovských duelech připsal již devět přesných zásahů, což je velmi dobrý počin. Zdatně mu sekunduje i devítibodový zkušený Jiří Charousek, další ostřílený mazák v kadaňském útoku Petr Jíra pak přispěl týmu šesti body. Osm zápasů a pět bodů pak zaznamenal původem plzeňský mladík Petr Mainer, syn stejnojmenného otce, jenž však nastupoval v obraně. Zkušenosti mezi dospělými sbírají čerstvě dvacetiletá dvojčata - Jakub a Lukáš Novákové, odchovanci Hradce Králové.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!