3. 2. 2007 | Mirek Ondra

Benátky prohrály i svůj čtvrtý duel s Vrchlabím

37., sobota 3. 2. 2007
Vrchlabí - Benátky n.J. VRC - BEN

B e n á t k y n a d J i z e r o u - Benátky zopakovaly svůj poslední výsledek ze vzájemného měření sil s Vrchlabím 1:3 a v letošní sezóně tak nepoznaly jak chutnají body z duelů s ambiciózním týmem z Podkrkonoší. Vrchlabí dokázalo využít dvě přesilovky v první třetině a dvoubrankový náskok si víceméně udrželo až do konce. Utkání se pokusil zdramatizovat ve 48. minutě přesilovkovou trefou Lukáš Krupka, svým druhým gólem v zápase ale kontroval Rok Pajič a dal tak výsledku konečnou podobu. Pajič přišel do Vrchlabí na konci ledna z Berouna, kde byl uvolněn na hostování z Liberce. Voňavou cenu od místního uzenářství pro nejlepšího hráče zápasu, si zcela po zásluze odvezl brankář Benátek, Jan Hanousek. Ten svůj tým podržel velmi jistými zákroky, zejména ve druhé třetině.

Benátky n.J.: Hanousek - Gajda, Vrzal - Štrach, Kaulfus - Klouček, Pešek (10. Holý) - Zajíček, Kocman, Mařík - M. Krupka, L. Krupka, Jaroš - T. Kadeřábek, J. Kadeřábek, Skořepa
Branky a nahrávky: 15. Plodek (Vála), 17. Pajič (Vála), 53. Pajič (Plodek, Vála) - 48. L. Krupka (Skořepa). Rozhodčí: Kareš - Kis, Špringl. Vyloučení: 11:14. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1892. Průběh utkání: 2:0 / 2:0 / 2:1 - 3:1.

Komentář

Benátky měly se svým nejsevernějším soupeřem v letošní sezóně nelichotivou bilanci. Třikrát prohrály s brankovou bilancí 5:11. A na Vrchlabí nenašly recept ani počtvrté. Vrchlabí tak benáteckým hokejistům vrací se vším všudy vyřazení v loňském play-off. Benátky postrádaly Milana Beránka. Ve smlouvě o jeho hostování byla klauzule vylučující účast v duelu proti Vrchlabí.

Samotný zápas ve Vrchlabí začal ve vysokém tempu a první gól si už počtvrté připsal lídr ligy. Aleš Vála vymyslel chytrou přihrávku ve středním pásmu, kterou nasměroval mezi nohama bránícího benáteckého hráče. Milan Plodek, který měl potřebnou rychlost, zpracoval puk a řítil se osamocen na benáteckého gólmana. Přesnou ranou mezi betony nedal Hanouskovi sebemenší šanci a Vrchlabí šlo do vedení. Přesilovky jsou již tradičně velkou zbraní lídra tabulky. Jejich produktivitu pocítili Benátečtí v první třetině hned dvakrát. Nahrávku Aleše Vály bez větších problémů zužitkoval Rok Pajič a mohl si tak připsat první gól v barvách Vrchlabí. Na konci prvního dějství měl obrovskou šanci vstřelit kontaktní branku Lukáš Zajíček. Položil si gólmana Kučeru, ale ze dvou metrů přestřelil vrchlabskou klec. Svoji výborné střelecké pověsti však tentokrát nedostál.

Druhá třetina přinesla pohledný hokej a snad nejlepší představení brankáře Hanouska v letošní sezóně. Likvidoval šance soupeře jako na běžícím páse. Přesto měli o něco více více ze hry hráči z Benátek. Snížit se jim ale ještě nepodařilo. Gól na 2:1 přišel až ve 48. minutě minutě. Domácí hráči nedostatečně pokryly puk, který se po střele Skořepy odrazil do levého rohu brankoviště. Pro chladnokrevného střelce, Lukáše Krupku, nebyl nejmenší problém přehodit Kučerův beton. Benátky byly na koni, ale zpátky na zem je srazil gól na 3:1. Štastnou ruku Josefa Řeháčka při posilování týmu dokumentoval v 53. minutě svým druhým gólem v zápase Rok Pajič. Svou třetí asistenci si pak připsal nejproduktivnější hráč tohoto zápasu, Aleš Vála. Tato branka byla pro vývoj zbytku utkání velmi důležitá, Vrchlabí kontrolovalo dvoubrankový náskok až do konce.

Nejlepším hráčem byl poprávu zvolen mladý a nadějný brankář Benátek Jan Hanousek.

Benátky nedokázaly v tomto ročníku s Vrchlabím jít ani jednou do vedení. Zodpovědná obranná hra Vrchlabí slaví své úspěchy. Pro případný úspěch nad tímto soupeřem v play-off by Benátky musely výraznějším náskokem donutit Vrchlabí otevřít hru. Hokejisté Chrudimi odskočili již na rozdíl osmi bodů, poté co s problémy porazili Nymburk 2:1. Benátečtí hráči však mají k dobru jeden zápas s Táborem.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (trenér Benátek): "V dnešním utkání jsme byli Vrchlabím důstojným soupeřem. Ale ta kvalita je na jejich straně větší. Nedokázali jsme se prosadit střelecky, i když těch šancí tolik nebylo. V úvodu rozhodlo, že jsme se nechali zbytečně vyloučit, a inkasovali jsme dva góly. Jinak ten začátek myslím si nebyl tak špatný z naší strany. Za stavu 2:1 tam jakási jiskřička naděje svitla, měli jsme tam jednu nebo dvě šance. A pak ten gól na 3:1 byl pro vývoj zbytku utkání rozhodující. Já jsem rád, že po tom utkání s Pískem, kdy ta obranná nebyla tak kvalitní, jsme chtěli toto zlepšit. Určitě bylo vidět zlepšení, ale samozřejmě nemůžeme být spokojení s tím, že jsme prohráli."
Josef Řeháček (trenér Vrchlabí): "Já si myslím, že letos máme dobrý tým, neradi rozdáváme body. V první třetině se nám podařilo jít do vedení 2:0. Benátky nedokázaly pokrýt založení přesilovky a z toho jsme dvakrát skórovali. V zápase se lámal chleba v třetím dějství, kdy jsme dali třetí gól a o zápase bylo víceméně rozhodnuto."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.