17. 10. 2013 | Ondřej Nejedlo

Úvodní zápas s Berounem byl kontumován ve prospěch hostí

Premiérový zápas v nadcházející sezóně proti Berounu byl kontumován. Hostující hráči si připisují výhru 5:0. Důvodem je neoprávněný start mladého obránce Filipa Pyrochty, který v tu dobu ještě neměl podepsanou profesionální smlouvu. Vzhledem k tomu, že po šedesáti minutách skončil zápas 3:4, body se nikomu neodečítají ani nepřičítají. Mění se pouze skóre.
Jan Slivka (sportovní ředitel HC Benátky nad Jizerou):

Filip Pyrochta měl od loňského února v Benátkách zaregistrovánu juniorskou smlouvu. Na základě ní u nás vloni na konci sezóny působil. Aniž by nám někdo letos dal vědět, tak hráč musí mít zaregistrovánu profesionální smlouvu. Brali jsme to tak, že když Filip mohl za nás na konci minulé sezóny hrát, tak zde na juniorskou smlouvu může působit i nadále. Tato smlouva má platnost do 30.6.2014.

V létě na svazu změnili podmínky, hráč nyní musí mít profesionální smlouvu. Vypadáme jako hlupáci, ale není to náš problém. Nebyli jsme o tom informováni, netušili jsme, že jeden rok může hrát na juniorskou smlouvu a další už ne.

Důležité je, že jsme nepřišli o žádné body, protože jsme žádné nezískali. Kdyby nám nějaké byly odečteny, mrzelo by to daleko víc. Museli bychom se nějak bránit, zřejmě by nám ale zápas stejně zkontumovali. Pro nás je to poučení, že musíme být obezřetnější.

V českém hokeji se vše mění za chodu, ne vždy se to dostane ke všem klubům. Svaz nařizuje, aby hráli mladí hráči. Dokonce to máme příkazem. Na druhé straně dělá vše pro to, aby v tom byly problémy. Uvedu jeden příklad. Budete si chtít vyzkoušet sedmnáctiletého hráče s juniorskou smlouvou. Chcete vidět, jak se mu bude dařit v seniorském hokeji. Pak jste povinen mu udělat profesionální smlouvu. Za čtyři zápasy zjistíte, že na dospělý hokej ještě nemá, avšak musíte ho platit kupříkladu ještě rok, aniž byste ho dále využívali. Myslím si, že to je neskutečná blbost. Nemá to žádnou logiku.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.