1. 11. 2013 | Tomáš Nejedlo

S Ústím poprvé netradičně doma již od půl páté

Po dvou duelech na ledě soupeřů se benátečtí hokejisté opět vrací na svůj stadion. V minulém zápase Benátky otočily již téměř ztracený zápas v Mostě a přivezly dva body, vyhrál i jejich sobotní soupeř - Ústí nad Labem. Slovan doma těsně porazil Jihlavu, venku však Severočeši bodově živoří. Ze všech týmů první ligy jsou totiž Lvi zatím na cizích kluzištích poslední. Vzájemný zápas na benáteckém zimním stadionu bude sehrán v sobotu 2. listopadu z důvodu konání utkání volejbalové extraligy v Benátkách netradičně již od 16:30 hodin! Průběh tradičně můžete sledovat také u podrobného on-line přenosu!

Představujeme soupeře - HC Slovan Ústečtí Lvi

Hokejisté ze severu Čech každoročně patří k tomu nejlepšímu, co vůbec může první liga nabídnout. V loňském ročníku po základní části byli lepší Lvů jen Mladá Boleslav a Olomouc. Byli to právě Hanáci, kdo vystavil Ústeckým v semifinále play-off stopku, a to překvapivě už v nejkratším možném čtyřzápasovém termínu. Na nový ročník se ale kádr trenérů Šindela a Mareše hodně změnil a dosavadní výsledky příliš přesvědčivé nejsou.

Když se podíváme na ústeckou soupisku, tak zjistíme, že kádr je velice mladý. Průměrný věk je jen pětadvacet let, a to mají Ústečtí ve svém středu i dva veterány, kteří již překročili čtyřicítku. Tím prvním je nestor gólmanů a již třiačtyřicetiletý harcovník Zdeněk Orct, jenž se stále ve výstroji ohání v brankovišti a jako hrající trenér brankářů udílí svým mladým nástupcům pokyny. Jednadvacetiletí Jan Dlouhý a Michael Petrásek tak patří mezi žáky české brankářské školy a Orct je jim dobrým učitelem! V brankovišti se tato trojice již během sedmnácti kol prostřídala.

Několik zkušených zadáků před letošní sezónou Ústí opustilo, jmenujme například Šmacha či Hořavu. Do Německa zamířil také další ostřílený bek Poživil. Hlavní oporou zadních řad tak je kapitán Zbyněk Sklenička (může nastupovat rovněž i v útoku). Osm bodů pak posbíral mladý Jakub Grin, jinak bodový příspěvek obránců zůstává za očekáváním.

Ústecká přednost byla vždy v útoku. Hráči jako Jaroslav Roubík, Daniel Boháč, navrátivší se veterán ze Slavie Jan Alinč, ale i řada dalších, ti by měli přidávat body do svých statistik. Deset bodů již posbíral i Petr Přeučil a Daniel Tůma. Vít Budínský z Mountfieldu HK naopak čerstvě odešel na měsíční hostování do Litoměřic, výměnou za obránce Smetanu. Mladíci, kterým trenéři Slovanu dávají prostor, zatím bodově rovněž příliš nepřispívá, avšak získávají potřebné zkušenosti mezi muži. Výsledky Ústeckých jsou povětšinou velmi těsné, o nepříznivé bilanci venku již zmíněno bylo, a tak buďme zvědavi na sobotní vzájemné měření sil.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.