23. 11. 2013 | Filip De Bolle, Filip de Bolle, Tomáš Nejedlo

Benátky předvedly v Kadani skvělý obrat a vezou výhru!

25., sobota 23. 11. 2013
Kadaň - Benátky n.J. KAD - BEN
Parádní obrat se povedl benáteckým hokejistům v utkání pětadvacátého kola v Kadani. Ve 22. minutě prohrávaly Benátky o dva góly 1:3 a nevypadalo to s nimi vůbec dobře. Jenže Středočeši se obdivuhodně vzchopili, ještě do pauzy skóroval Plodek a vyrovnal Krejčík a dílo kadaňské zkázy dokonal ve třetí části Skořepa, který vítězným gólem na 4:3 dovršil obrat a zajistil hostům tři body. Pochvalu zaslouží určitě celý tým za skvělou práci a také brankář Schwarz, jenž výhru podpořil jedenačtyřiceti úspěšnými zásahy. Nyní čekají Benátecké doma nevyzpytatelné Litoměřice.
Kadaň: Řehoř (40. Strmeň) – Mazanec, Opalek, Stehlík, Trefný, Szakal, Pelc, Crhák,Kopáč – Chlouba, Charousek, Ton – Jíra, Sikora, Račuk – Hlava, Lehnert, Gajovský – Hammerbauer, Hanták, Chrpa
Benátky n.J.: Schwarz (Stejskal) – Niko, Havlín, Pyrochta, Kajínek, Kolmann, Pabiška, Beránek – Kica, Plodek, Bárta – Klimt, Skořepa,Skalický – Dušek, Krejčík, Špaček – Bittner, Jonák, Maďar – Vařecha
Branky a nahrávky: 10. Chlouba (Ton, Charousek), 11. Jíra (Račuk, Stehlík), 22. Charousek (Ton, Gajovský) – 12. Bárta (Plodek, Kica), 30. Plodek (Krejčík, Niko), 38. Krejčík (Dušek, Špaček), 48. Skořepa (Niko, Skalický). Rozhodčí: R. Svoboda - Koskuba, Šulo. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 300. Střely na branku: 44:27.

Komentář

Domácí byli v úvodu aktivnějším celkem, už po 30 sekundách hry vypálil Ton od modré a Schwarz musel zasahovat. V páté minuté vypálil z pravého kruhu Jíra, ale hostující brankář jeho pokus vychytal. Domácí byli i nadále na koni a v 9. minutě po závaru před brankou minul Hlava odkrytou branku. O minutu později se domácí poprvé dočkali. Chlouba v samostatném úniku povedeným blafákem překonal Schwarze. A o minutu později se domácí radovali znovu. Jíra se dostal k puku a z bezprostřední blízkosti zvýšil na rozdíl dvou branek. Ovšem kadaňští se z dvoubrankového náskoku neradovali dlouho. Z ničeho nic se před brankou objevil Bárta a nadvakrát překonal Řehoře. Hra se poté zklidnila, oba celky vycházeli ze zabezpečené obrany. Minutu před koncem byli hosté blízko vyrovnání, ale Skalického samostatná akce skončila pouze na břevnu.

Hostům se vůbec nepovedl vstup do druhé části a po minutě hry byli vyloučeni hned dva hráči. A domácí dvojnásobnou přesilovou hrou nepohrdli. Charouskova střela od modré zamířila přesně do šibenice. O minutu později zkoušel překvapit brankáře Trefný, ale Schwarz byl pozorný. Hra hostí byla plna nepřesností a ve 28. minutě se do samostatného úniku dostal Gajovský, ale tentokrát si s jeho nájezdem hostující brankář i za pomoci obránce poradil. Benátští se do hry vrátili až díky přesilové hře. V té hosté tlačili na branku, až se k puku dostal Plodek a překonal ležícího Řehoře. Ve 35. minutě ujel obraně Račuk a překonal hostujícího brankáře, branka ovšem nebyla uznána pro faul na gólmana. Domácí i nadále drželi puk, hosté ovšem hrozili z brejků. A díky jednomu takovému i vyrovnali. Krejčík ujel podél mantinelu a jeho střela skončila za zády domácího brankáře. Minutu před koncem navíc přišla další rána pro domácí, kdy po střetu s Bártou musel odstoupit brankář Řehoř, kterého nahradil Strmeň.

I do poslední části měli lepší vstup domácí. Mazancova střela však skončila jen v náručí Schwarze. Na druhé straně zkoušel pozornost náhradního brankáře Skalický, ale minul branku. Domácí byli aktivnějším celkem, přesto se z branky radovali hosté. Niko našel na modré Skořepu a jeho tvrdá střela skončila až za zády Strmeně. Domácí se snažili o vyrovnání, ale hostující obrana pod vedením Schwarze neponechávala nic náhodě. Dvě minuty před koncem zápasu domácí odvolali brankáře, ovšem po faulu Bárty se Strmeň vrátil zpět. Minutu před koncem znovu opustil branku, ale domácím se vyrovnat nepodařilo.

Ohlasy trenérů

Karel Soudek (SK Kadaň): Zápas jsme začali dobře, dostali jsme se i do vedení, ale potom nás rozhodila branka na 2:1 po naší individuální chybě. Poté jsme vedli ještě 3:1, kdy jsme měli utkání pod kontrolou. Ale následně jsme tam udělali faul, další individuální chyby a kvůli tomu jsme dostali další branky a prohráli 3:4. Za porážku si ale můžeme sami. Soupeř nás v ničem nepřehrál a branky, které vstřelili, jsme jim sami darovali.

Filip Pešán (Benátky n/J): Myslím si, že utkání bylo vyrovnané. Oba týmy do toho šly naplno a domácí nás v našem pásmu v určitých pasážích hry i přehrávali. Z jejich strany byla vidět zkušenost hráčů, jako jsou Marek Sikora nebo Petr Jíra. Ustáli jsme to i s naší obětavostí a s výborným Schwarzem v bráně. Šli jsme našim gólům naproti, kdy jsme v jejich obranném pásmu nahazovali kotouče na bránu a padl z toho i náš rozhodující gól. Dnes jsou to pro nás cenné tři body.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.