26. 11. 2013 | Tomáš Nejedlo

Po týdnu opět doma, přijedou Litoměřice

Benátečtí hokejisté z pěti následujících zápasů hned čtyři odehrají na domácím ledě. Již ve středu 27. listopadu přijedou k Jizeře aktuálně páté Litoměřice, které jsou rozhodně kvalitním protivníkem s řadou velmi dobrých hokejistů. Ostatně jejich pozice v tabulce to prokazuje. Mají však „jen“ o devět bodů více než právě Benátky a vidina stáhnutí náskoku soupeře by Benátecké měla v utkání hnát kupředu. Rovněž by si benátečtí hráči doma rádi napravili současnou nepříliš lichotivou bilanci, když ze dvanácti zápasů vyhráli jen tři. Venku je to o poznání lepší, naposledy Středočeši předvedli skvělý obrat v Kadani a zvítězili 4:3. Litoměřičtí doma podlehli Jihlavě v prodloužení. Utkání na benáteckém zimním stadionu startuje v 17:30 hodin a jeho průběh nabídne i on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Stadion Litoměřice

Benátky se s Litoměřicemi před postupem Stadionu do první ligy v novodobé historii střetly v sezóně 2001/2002, kdy Středočeši v rámci 2. předkola Tipsport Cupu na ledě soupeře zvítězili vysoko 7:4. Kališníci v průběhu dalších sezón působili v krajském přeboru, následně pak ve druhé lize a v sezóně 2009/2010 se jim podařil historický postup do druhé nejvyšší soutěže.

Prvoligový nováček v ročníku 2010/2011 spolupracoval s několika kluby. Nejhojněji určitě s extraligovým Litvínovem a prvoligovým Ústím nad Labem, tato spolupráce pokračovala také v sezóně následující a byla navíc doplněna o spolupráci s extraligovou Mladou Boleslaví.

Litoměřičtí však v uplynulé sezóně navázali další fůzi, a to se Sportovním Holdingem Praha, což znamená vazby na účastníka KHL Lva Praha a extraligovou Spartu Praha. Zejména ze Sparty putují do týmu Stadionu mladí a kvalitní hráči, které Litoměřice postupně zapracovávají do své sestavy.

Nejvíce zápasů, konkrétně deset odchytal Vojtěch Sedláček, který se před časem mihl i v benáteckém dorostu. Jako gólman Sparty chytal také v Berouně. Osm duelů pak v brankovišti strávil zkušený Přikryl, zároveň hrající sportovní manažer klubu, avšak nyní je ve stavu zraněných. V posledních zápasech tak čapal stejnojmenný syn svazového šéfa Tomáše Krále, jinak náhradní brankář pražské Sparty, a nevedl si vůbec zle.

Nejproduktivnějším bekem je se sedmi body Dušan Žovinec, na druhém místě je pak zkušený Angel Krstev, který však již v týmu Stadionu nepůsobí, neboť hraje v Chomutově. Ostříleným bekem je zcela jistě Václav Drábek, bojovník, kterého si pamatujeme určitě z jeho působení u řeky Jizery. Oporami zadních řad jsou určitě také mládežnický reprezentant Marek Hrbas či někdejší slávistický bek Jakub Šulc.

Vedení litoměřického klubu se před sezónou podařilo ulovit velkou rybu. Jedná se o zkušeného šestatřicetiletého Martina Chabadu, který se po roční odmlce opět vrací k hokeji. Předtím tento bývalý český reprezentant byl dlouhodobou oporou pražské Sparty nebo působil ve švédských týmech Lulea a Södertälje. Posledním Chabadovým působištěm byl Lev Poprad v KHL. Přišli i další hokejisté, kteří už mají v extralize něco odehráno. Z Ústí se přesunul někdejší Slávista Miloslav Čermák a je nyní s devětadvaceti body nejproduktivnějším hráčem týmu.

Po příchodu na měsíční hostovačku z Ústí ožil také Vít Budínský, svými zkušenostmi především z první ligy pomůže rovněž i nově příchozí Martin Koudelka z Mladé Boleslavi. Jinak se trenérské duo Doležal a Tvrzník může spolehnout na body forvardů, jako jsou Hašek, Novák či Rubeš. V týmu působí také mladý Adam Chlapík, jenž ještě v přípravě byl v Benátkách.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!