27. 11. 2013 | Tomáš Nejedlo

S Litoměřicemi zachránily Benátky body za minutu dvanáct

26., středa 27. 11. 2013
Benátky n.J. - Litoměřice BEN - LTM
Po týdnu se v Benátkách opět mistrovský prvoligový duel prodlužoval. Benátky zachraňovaly i s Litoměřicemi body v poslední třetině, tentokrát doslova za minutu dvanáct. Litoměřičtí v první třetině získali dvoubrankový náskok, aby o něj v prostřední dvacetiminutovce přišli. Na branku Chlapíka v samém závěru odpověděl Dušek a duel dospěl až do nájezdů, kde druhý bod navíc Benáteckým zajistil Josef Skořepa. Další duel čeká Benátky opět doma, a to v sobotu s Berounem.
Benátky n.J.: Schwarz (Stejskal) – Havlín, Niko, Kajínek, Pyrochta, Pabiška, Kolmann, Říha – Bárta, Dušek, Kica – Skalický, Skořepa, Klimt – Krejčík, Zacha, Špaček – Maďar, Jonák, Bittner – Jech.
Litoměřice: Král (Sedláček) – Žovinec, Husák, Hrbas, Šulc, Drábek, Kolář, Míka – Čermák, Koudelka, Škop – Budínský, Hašek, Novák – Procházka, Rubeš, Suja – Doležal, Brzobohatý, Chlapík.
Branky a nahrávky: 29. Krejčík (Skořepa, Říha), 39. Klimt (Skalický, Kolmann), 60. Dušek (Zacha), rozh. náj. Skořepa – 8. Doležal (Brzobohatý, Škop), 11. Čermák (Chlapík, Koudelka), 48. Chlapík (Brzobohatý, Šulc). Rozhodčí: Fraňo, Škrobák - M. Svoboda, Špůr. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 196. Střely na branku: 32:44.

Komentář

Už ve druhé minutě utkání přišla pro domácí komplikace, neboť brankář Schwarz vyhodil puk do ochranné sítě a Benátky musely čelit přesilovce. Ta se hostům příliš nepovedla, přesto ale po sedmi minutách šli do vedení. Po prohraném vhazování se před Schwarze dostal odchovanec benáteckého hokeje Zdeněk Doležal a prostřelil ho mezi betony - 0:1. Domácí se nemohli dostat do hry, Litoměřičtí byli aktivnější a Král zasahoval jen při nepříliš obtížných pokusech lapačkou. A tak Stadion šel do dvoubrankového vedení. Benátky propadly ve středním pásmu, Chlapík vyslal do brejku Miloslava Čermáka a ten si střelou k pravé tyči věděl rady - 0:2. Marek Schwarz musel být i nadále v pozoru, vždyť v první třetině na jeho bránu soupeř vypálil sedmnáct puků. Benátečtí zahrozili snad jen únikem Skalického v závěru první části hry, avšak zakončeném nepřesnou střelou.

Domácí měli zkraje druhé části k dispozici přesilovku, po jejím skončení Jonák našel zpoza branky najetého Skořepu, jeho rána trefila Krále do ramene. Obrovskou šanci Bárty z 28. minuty vychytal skvělým zákrokem gólman Král. Benátecký útočník měl před sebou prázdnou branku, ovšem Král svou holí jisté brance zabránil. O minutu později už ale bylo sníženo. Možná trochu kostrbatě se puk dostal na hokejku Lukáše Krejčíka a ten bez rozmyslu trefil cíl - 1:2. Vstřelený gól vlil domácím ještě více krve do žil a Skořepa málem Královi svou pumelicí ustřelil masku z hlavy. Další obrovskou šanci Benátek spálil Říha, který si dobře sjel z modré čáry na přihrávku Krejčíka, ale před prázdnou brankou špatně trefil puk a gólem to tedy neskončilo. Přesto ještě do konce druhé části hry bylo vyrovnáno. Skalický v brejku předložil Tomáši Klimtovi a takto zkušený hráč si v těchto situacích ví rady - 2:2.

Litoměřice se dostaly do vedení ve 48. minutě. Adam Chlapík využil chyby v zadních řadách Benátek, vydal se do samostatného úniku a zakončil ho střelou k bližší tyči - 2:3. Benátečtí se samozřejmě snažili o vyrovnaní, jenže pozorná hra hostí jim toho mnoho nedovolovala. Hosté naopak vyráželi do brejkových situací, po jedné z nich pálil Procházka a jen těsně minul benáteckou klec. Čas se domácím povážlivě krátil, a tak trenéři minutu a čtvrt před koncem řádné hrací doby sáhli k power-play. Benátky vybojovaly buly v útočném pásmu, dokázali se tam usadit a vytvořit tlak. Třiatřicet sekund před koncem přišlo vyrovnání. Antonín Dušek zvedl z bezprostřední blízkosti puk do víko a vynutil si tak prodloužení - 3:3.

Pět nastavených minut nabídlo svižný hokej, ale gól nepadl. Největší šanci měl Dušek, ale zvedl puk až do ochranné sítě. Duel tak dospěl do nájezdů. Jako první uspěl ve druhé sérii Bárta, Novák byl pod tlakem a proměnil. Vše tak bylo na holi Josefa Skořepy, který však zachoval chladnou hlavu, vylákal si Krále a rozhodl - 4:3 sn.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Odehráli jsme špatnou první třetinu. Před domácím publikem se takto do zápasu nenastupuje. Kluky musím pochválit za obrat v utkání. Podařilo se nám v posledních sekundách vstřelit vyrovnávací gól. Díky štěstí a šikovnosti našich útočníků jsme zvládli i penaltový rozstřel. Pro Benátky jsou to dobré dva body. Snad se poučíme a příště začneme v domácím prostředí lépe.

Jiří Doležal (Litoměřice): Domácí měli dobrý začátek. Z jejich tlaku jsme se ale dostali a vstřelili jsme dvě branky. Do konce první třetiny jsme měli hru pod kontrolou. Dokonce jsme mohli zvýšit na 3:0. Zápas by poté byl úplně jiný. Totálně jsme nezvládli druhou třetinu, kdy jsme nedodržovali vůbec nic. Ve druhé části hry jsme si šli zahrát a ne vyhrát. Podle toho také dopadla. Ve třetí třetině jsme hráli dobře. Vstřelili jsme vedoucí branku. V závěru domácí zkusili hru bez gólmana, což jim vyšlo. Udělali jsme jednu chybu, kdy byl soupeřův hráč sám na brankovišti. V nájezdech byli domácí šťastnější. Myslím si, že z prvního našeho nájezdu měla platit branka. To je věc rozhodčích, kteří to takto zhodnotili a my už s tím nic neuděláme.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.