29. 11. 2013 | Tomáš Nejedlo

Začíná druhá polovina základní části, k Jizeře dorazí tabulkový soused Beroun

Základní část letošního ročníku první hokejové ligy se počínaje sobotním zápasem přehoupne do své druhé poloviny. Benátečtí hokejisté si po udolání silného protivníka z Litoměřic brousí zuby na dalšího soka, který míří na benátecký led. A že mu mají co vracet. Vždyť Medvědi z Berouna u Jizery hned v prvním kole překvapivě zvítězili, duel měl navíc dohru u zeleného stolu. Berounští se nastartovali a v první čtvrtině šokovali svými výkony prvoligovou veřejnost. Pak ale elán Středočechům vyprchal a v současné době se Medvědi spíše trápí. Vždyť nevyhráli posledních už deset zápasů a jsou tak na desáté příčce sousedy Benátek v tabulce. Duel bude na benáteckém zimním stadionu sehrán v sobotu 1. prosince se začátkem v 16:30 hodin! Průběh utkání nabídne také tradičně podrobný on-line přenos!

Představujeme soupeře - Medvědi Beroun 1933

V loňském prvoligovém ročníku se změnilo nejen berounské vedení, ale i název klubu. V kádru se vystřídala celá řada hokejistů, ovšem úspěch to nepřineslo a prvoligovou příslušnost museli Medvědi zachraňovat až v baráži. To se nakonec podařilo a spolu s Havířovem jsou účastníky letošního ročníku druhé nejvyšší soutěže soutěže.

Přes léto prožila berounská sestava opět velký třesk, trenér Petr Novák, spolu se svým novým asistentem a bývalým trenérem ženské reprezentace Karlem Manhartem, protočili celou řadu hráčů, z nichž vykrystalizovala současná kostra sestavy.

Jak již bylo napsáno v úvodu, začátek prvoligové soutěže zastihl Beroun v nebývalé pohodě, prvních sedm zápasů vyhráli Berounští za tři body a okupovali první příčku. Od té doby se ale mašina jakoby zasekla a přišly i první porážky. Nyní Medvědi mají problém zcela opačný. Vždyť naposledy vyhráli více jak před měsícem, doma s Ústím. Tým od Berounky spolupracuje se dvěma extraligovými celky, a to Slavií Praha a Kladnem. Odtamtud putuje do celku trenérů Nováka a Manharta řada hokejistů, ať už mladých nebo na rozehrání.

V brankovišti nejvíce duelů odchytal slovenský mládežnický reprezentant Juraj Šimboch, který se pyšní úspěšností svých zásahů téměř 93 %. Osm duelů pak odchytal kladenský Lukáš Cikánek, na necelý jeden mač se v Berouně objevit i zkušený slávistický gólman Adam Svoboda.

Nejzkušenějším zadákem je osmadvacetiletý Lukáš Špelda, který v dresu Slavie Praha nastoupil k více než stovce extraligových duelů. V Berouně byl navíc zvolen kapitánem týmu. Za Pražany si zahrál také Jiří Jebavý, který společně se spoluhráčem Lukášem Chalupou letos nechyběl ani v jediném utkání. Chalupa si zahrál například mezinárodní MHL za Tatranské Vlky a před šesti lety dokonce patřil do dorosteneckého kádru Benátek.

Jinak jsou zadáci Medvědů velmi mladí, například kladenskému Davidu Skleničkovi je teprve sedmnáct let. Produktivitu zadáků vede s osmi body obránce Slavie Praha a mládežnický reprezentant Petr Šenkeřík, který za dva góly a šest asistencí posbíral osm bodů, a to odehrál za Beroun jen dvanáct utkání! Druhý je pak s šesti body za asistence již zmiňovaný Jebavý.

Průměrným věkem berounského mužstva je teprve čtyřiadvacet let, také v útoku je celá řada mladíků. Věkový průměr „kazí“ snad jen obránce Černošek a útočník Kuchler, kteří jsou k dispozici na střídavý start z Kladna. K těm zkušenějším, kteří táhnou středočeský mančaft, určitě dále patří Zbyněk Hrdel či Zdeněk Kubica. Také mezi útočníky nalezneme dva hráče, kteří v letošní sezóně zatím nechyběli ani v jediném utkání, a jsou to mladí bratři Aleš a Tomáš Půlpánové.

Bodování se čtrnácti body vede Zdeněk Kubica, druhým je o bod méně Jakub Marek a třetí příčka pak patří Zbyňka Hrdelovi, který nastřádal zatím deset bodů. Když za Medvědy střídavě nastupovali třeba Daniel Vrdlovec, Jan Dalecký nebo Jiří Kuchler, vždy svými body týmu pomohli.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!