5. 2. 2007 | Mirek Ondra

Zápas ve Vrchlabí v ohlasech trenérů

B e n á t k y n a d J i z e r o u - V sobotním zápase porazilo suverénní Vrchlabí 3:1 třetí Benátky nad Jizerou. Krkonošský klub vévodí lize s jedenadvaceti bodovým náskokem, a tak je již teď rozhodnuto, kdo půjde do play-off z výsostné první pozice skupiny Střed. Svému vítězství dalo Vrchlabí základ v první třetině, kdy potrestalo dvě vyloučení svého soupeře. Benátky však ve zbytku utkání odehrály vyrovnanou partii. V dresu domácích se osvědčila nová posila, Rok Pajič, která dala v zápase dvě branky. I o nových posilách hovořil trenér Vrchlabí Josef Řeháček v pozápasovém rozhovoru.

Vrchlabí dokázalo porazit Benátky ve všech letošních duelech. Už ve čtvrtém kole nestačily domácím k vítězství dva góly Martina Kocmana a Vrchlabí si odvezlo všechny body za výsledek 3:2. V zápase na začátku listopadu domácí Vrchlabí vedlo ve 42. minutě už 5:0. Dva góly Gajdy a Maříka daly utkání konečnou podobu 5:2. V posledním utkání loňského roku na domácí půdě podlehly Benátky soupeři z Podkrkonoší 1:3.

Narozdíl od minulé sezóny, kdy Benátky dokázaly vyhrát v 11. kole pro Vrchlabí krutým výsledkem 8:2, či je dokonce vyřadit v play-off, se jim v letošní sezóně na svého novodobého rivala recept najít nepodařilo. "Já si myslím, že máme letos dobrý tým. Jsme na ně lépe připravenější než loni, lépe disciplinovanější, kluci si plní lépe své povinnosti na ledě, než loňský manšaft," vyčítá hlavní příčiny trenér Vrchlabí Josef Řeháček.

Sobotní utkání skončilo výhrou 3:1 pro domácí. "V první třetině se nám podařilo jít do vedení 2:0. Benátky nedokázaly pokrýt založení přesilovky a z toho jsme dvakrát skórovali. V zápase se lámal chleba v třetím dějství, kdy jsme dali třetí gól a o zápase bylo víceméně rozhodnuto," zhodnotil lodivod lídra ligy.

Vrchlabí ke konci ledna mocně posílilo. Do týmu přišel Rok Pajič, kterého stáhnul liberecký tým z hostování v Berouně. Hned v úvodním utkání se prezentoval dvěma góly. Dále do Vrchlabí přišli mimo jiné i Petr Braniš, Tomáš Sedlák, Ondřej Hruška či Jan Holub. "Teď jsme, dá se říct, dali dohromady vyrovnané čtyři pětky. Nenechali jsme to na náhodě tak, že bychom to odehráli se třemi. Poučili jsme se z minulé sezóny. Podařilo se nám sehnat hokejisty, kteří chtějí hrát a chtějí se poprat o tu ligu," uvedl trenér Josef Řeháček k novým hráčům na soupisce, jenž se pokusí vybojovat z prvního místa v lize kýžený postup do vyšší soutěže.

Trenéři HC Vrchlabí a Benátek mají mimo jiné společnou jednu věc. Jejich stejnojmenní synové pokračují v hokejové tradici. Zatím co Josef Řeháček jr. nepravidelně nastupuje v útočných řadách Vrchlabí, stejnojmenný syn Ladislava Koldy je stabilním článkem mladoboleslavské obrany. Ve stejnou dobu, kdy probíhalo poslední utkání ve Vrchlabí, byl boleslavský bek u vysoké výhry 7:2 nad Kadaní. Benátecký trenér musel být ale po svém zápase zklamanější. "V dnešním utkání jsme byli Vrchlabí důstojným soupeřem. Ale ta kvalita je na jejich straně větší. Nedokázali jsme se prosadit střelecky, i když těch šancí tolik nebylo. V úvodu rozhodlo, že jsme se nechali zbytečně vyloučit, a inkasovali jsme dva góly. Jinak ten začátek myslím si nebyl tak špatný z naší strany. Za stavu 2:1 tam jakási jiskřička naděje svitla, měli jsme tam jednu nebo dvě šance. A pak ten gól na 3:1 byl pro vývoj zbytku utkání rozhodující. Já jsem rád, že po tom utkání s Pískem, kdy ta obranná nebyla tak kvalitní, jsme chtěli toto zlepšit. Určitě bylo vidět zlepšení, ale samozřejmě nemůžeme být spokojení s tím, že jsme prohráli," uvedl trenér Benátek k zápasu.

Benátky se dostaly do hry gólem ze 48. minuty. "Vrchlabí má hru dobře zorganizovanou. Zbytečně nikde nepropadalo. Snažilo se využít našich chyb a přečíslení. Oba gólmani podali dobrý výkon. Vrchlabí bylo o dva góly lepší."

Utkání odchytal dvaadvacetiletý Jan Hanousek a svým výkonem potvrdil, že je pro tým velice platným hráčem v době, kdy se jinak brankářské jedničce, Martinu Barkovi, příliš nedaří. Poprávu si vyzvedl cenu za nejlepšího hráče zápasu. "Martin Barek nedochytal to domácí utkání s Pískem. My jsme chtěli dostat Hanouska do hry a ta situace tomu nahrála. Určitě to nebylo z naší strany žádné podcenění. Víme o jeho kvalitách. Dneska je prokázal a je rovnocennou náhradou. Chytal výborně," řekl na adresu dvadvacetiletého gólmana hlavní trenér Benátek, Ladislav Kolda.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!