6. 2. 2007 | Jirka Weigl

Ve středu přijede Jindřichův Hradec

Po prohře ve Vrchlabí budou chtít Benátečtí porážku odčinit proti týmu, který zatím úspěšně bojuje o postupovou osmičku - Jindřichově Hradci. Hráčům z malebného jihočeského města se už jednou domácí tvrz Středočechů podařilo dobít a vzrůstající formu v podobě šňůry tří vítězných zápasů v řadě budou chtít Vajgaráci potvrdit i tentokrát. Benátečtí stále bez kapitána Jakeše jsou ale připraveni před vašimi zraky učinit vše pro to, aby body zůstaly doma. Utkání začíná ve středu 7.2. od 18:00 na Zimním stadiónu v Benátkách.

Počátky hokeje v Jindřichově Hradci sahají ke konci 20. let 20. století. Postup Vajgaru v začátku devadesátých let byl neuvěřitelný. Tým, který v sezóně 1990/91 bojoval o to, aby vůbec udržel druhou ligu, o rok později postoupil do první ligy a sezónu 1993/94 si zahrál dokonce extraligu. Od roku 1994 byl stabilním účastníkem 1. ligy, kde patřil k týmům ze středu tabulky. Ovšem v sezóně 1999/2000 přišel pád zpět do druholigové soutěže poté, co Vajgar skončil předposlední. V baráži však totálně propadl proti všem soupeřům a uhrál pouhé dva body. Jindřichův Hradec putoval do druhé ligy společně s Brnem, Šumperk první ligu udržel, k němu se přidalo Ústí. O dva roky později byl Vajgar opět na dosah první lize ale vypadl v druhém kole play-off s postupující Boleslaví. Další sezónu skončil ve finále play-off s postupujícím Baníkem Most. V sezóně 2003/04 chybělo Vajgaru v baráži k postupu pouhých 5 bodů. Poštěstilo se až předloni, kdy postoupil na jednu sezónu do první ligy. Tu si ale v Hradci dlouho neužili a po roce putovali zpátky.

Letošní jindřichohradecký mančaft zatím okupuje osmou pozici, když nasbíral 51 bodů. Hráči Vajgaru netrpí zatím žádnou delší krizí v podobě dlouhodobé šňůry bez výhry, vítězství i porážky celkem pravidelně střídají. Největší hvězdou celku Vajgaru je dvaadvacetiletý "exšvec" ze Zlína Tomáš Štůrala, jehož vynikající výkony katapultovaly dokonce na střídavé starty do extraligy, kde vypomáhá topícímu se Vsetínu. V obraně plné mladíků si respekt zjednává obr Josef Vachulka, starty za reprezentaci na nedávné univerziádě si připsal šikovný Stanislav Fiedler. V útoku se daří zkušenému Jiřímu Cmuntovi, borci ošlehanému zahraničními kluzišti. Nejlépe střílejícím je Jaroslav Korbela, který nastřádal už devatenáct branek. Nelze nezmínit ani krajánka Jozefa Haringa, jemuž forma gradovala hlavně v posledních zápasech. Naopak nejproduktivnější Petr Šulčík si na konci ledna pakoval hokejky do Chrudimi.

V posledním kole si Jihočeši v derby poradili se čtvrtým Táborem, jemuž dokonce nedovolili vstřelit ani branku. Přitom Anderleho konto zatížili čtyřmi přesnými zásahy. To v zápasech s Benátkami je zatím bilance vyrovnaná. Doma si Jindřichohradečtí nechali pouze bod za zářijovou remízu 2:2, v benátecké odvetě si vše vynahradili a zvítězili přesvědčivě 1:5. Před Vánoci, kdy byly Benátky na koni, se však museli sklonit po prohře 2:5.


Vzájemné zápasy: 
Sezona 2006/07
28.09.2006 	Vajgar Jindřichův Hradec - HC Benátky nad Jizerou  2:2
04.11.2006 	HC Benátky nad Jizerou - Vajgar Jindřichův Hradec 1:5
16.12.2006      Vajgar Jindřichův Hradec - HC Benátky nad Jizerou  2:5

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.