17. 1. 2014 | Tomáš Nejedlo

Po dvou venkovních nezdarech je třeba zabojovat, přijede Jihlava

Dva nepovedené zápasy na ledě soupeřů odehráli benátečtí hokejisté. Nejprve v Litoměřicích nevstřelily gól a v Berouně se jim rovněž nepodařilo bodovat, Filippiho trefa byla málo. Nezbývá tedy, než zabrat a v domácím prostředí urvat výhru. Soupeřem v sobotu 18. ledna bude HC Dukla Jihlava, aktuálně třetí tým prvoligové tabulky, kterému se však v poslední době především na cizích kluzištích nedaří. Po Kadani a Berounu tým z Vysočiny prohrál i v Havířově, kde dokonce utržil debakl 1:7. To však ani v nejmenším nesnižuje kvalitu, kterou Jihlavští rozhodně mají. Benátky jsou nyní devátí, neboť Ústí byly připočteny tři body za kontumovaný zápas v neprospěch Havlíčkova Brodu. V boji o play-off tak každý bod bude nyní mít cenu zlata. Utkání na benáteckém zimním stadionu začíná v 17 hodin a jeho průběh nabídne také on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Dukla Jihlava

Jihlavská Dukla každoročně patří k týmům, které se pohybují v horních patrech tabulky. Klub s velmi slavnou minulostí snad ani nemůže mít jiné cíle, než okupovat špičku ligy. Odpovídá tomu také kádr vedený hlavním trenérem Petrem Vlkem, jehož asistentem již není někdejší reprezentant Patrik Augusta, nýbrž František Zeman.

Mezi gólmany již nepůsobí Filip Novotný, jemuž bylo ukončeno hostování z pražské Sparty. Jeho místo zaujal zkušený muž s maskou Lukáš Sáblík, jenž působil především v extraligových Karlových Varech, ale prostředí v Jihlavě pro něj není vůbec neznámé. Tvoří tak dvojici s Davidem Rittichem, synem prvoligového čárového rozhodčího. Mladší z této dvojice Rittich zatím chytal už třicetkrát, zkušenější Sáblík se mezi tyčemi v letošním ročníku představil dvanáctkrát.

Oba jsou pro tým oporou, drží si úspěšnost zásahů nad devadesáti procenty. Poslední představení na ledě Havířova se však mužům s maskou určitě nevydařilo podle představ, Rittich byl střídán po dvou gólech a náhradník Sáblík pak inkasoval ještě pět branek.

V obraně již prvoligoví diváci nevídají oporu Tomáše Fincence, který se rozhodl ukončit svou hráčskou kariéru. Před sezónou se v kádru Dukly objevil extraligou protřelý Petr Mocek. Ten loni nastupoval za Pardubice a Kladno. Zkušená opora Jiří Dobrovolný setrvala, své místo v sestavě si rovněž zajistili slovinští mladíci Miha Štebih a Matic Podlipnik, který se dokonce podívá v reprezentačním týmu Slovinska na Olympijské hry do Soči! Právě jednadvacetiletý mladík Matic Podlipnik posbíral osm bodů a patří k oporám jihlavských zadních řad.

Nejproduktivnějším zadákem však je s dvanácti body Tomáš Kaláb, deset jich pak posbíral zkušený Dobrovolný a také mladík Zdeněk Čáp. Jednadvacetiletý bek odehrál v Jihlavě třináct zápasů, v nichž jednou skóroval a devětkrát asistoval, což je na defenzivního hráče výborný statistický počin.

Útok ovšem prošel radikálnějším řezem. Smlouva skončila zkušenému Jeslínkovi, veterán Filip se vrátil zpět do Vrchlabí a další matador a jihlavská ikona Daniel Hodek ukončil kariéru. Přísun kanadských bodů tak opět zajišťují hráči jako Radek Hubáček (32 bodů), Adam Zeman (34 bodů) či hlavně Tomáš Čachotský, který je po 40. kolem a 39 odehraných zápasech s úctyhodnými 62 body (18+44) body jasně nejproduktivnějším hráčem celku z Vysočiny, avšak i vede produktivitu celé první ligy. Jihlavskému vedení se pak podařilo ulovit i dvě velké ryby s jihlavskou minulostí.

Michal Důras se jako mladík z Vysočiny vydal do prvoligového Ytongu Brno, dále pak do Ústí a pak už následovaly extraligové štace Plzeň, Mladá Boleslav, Chomutov nebo Zlín, odkud se právě jako velká posila na Horácký stadion přesunul. Ovšem ještě větší bombou byl comeback jihlavského odchovance a nyní jednačtyřicetiletého bývalého reprezentanta Viktora Ujčík. Jako mladý nakoukl do extraligy právě v Jihlavě, aby se přes Třinec, Slavii, Spartu, Plzeň, finský Kärpät Oulu a Vítkovice opět vrátil do míst, kde to dobře zná. Kvůli vleklým zraněním však Ujčík nastoupil jen ke třem zápasům, v nichž si připsal čtyři body a rozhodl se, že ukončí svou bohatou kariéru!

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!