21. 1. 2014 | Tomáš Nejedlo

Na dalekou štreku do Havířova s cílem překvapit

Na více jak tří set kilometrovou cestu se vydají benátečtí hokejisté v rámci dvaačtyřicátého kola první ligy. Budou totiž hosty v dalekém Havířově, který doma body zadarmo rozhodně nerozdává. Azet v letošní sezóně na svém ledě prohrál jen čtyřikrát, což ho řadí na čtvrté místo mezi všemi prvoligovými celky. Benátky tak budou chtít soupeře zaskočit a rády by zároveň vylepšily svou střeleckou produktivitu posledních zápasů, protože ta oslnivá příliš nebyla. Důležitý zápas pro Benátecké v boji o osmičku startuje na ledě havířovské K&K Pneu Arény ve středu 22. ledna se začátkem v 18 hodin! Průběh utkání nabídne také tradiční on-line přenos!

V posledních třech předchozích zápasech hokejisté Benátek svým soupeřům podlehli, čímž si situaci okolo osmé příčky příliš nevylepšili. Navíc svěřence trenérského tria Pešán, Čermák a Nečas trápí produktivita. Ve zmiňovaných zápasech skórovali totiž pouze jednou, což je málo. Věřme tedy, že se to s nadcházejícími koly zlepší, třeba už na horkém havířovském ledě, kam se chystají Středočeši soupeře překvapit.

Azet je však doma ohromně silný, vždyť letos prohrál na svém stadionu jen čtyřikrát. Naposledy 13. listopadu proti suverénní Mladé Boleslavi. S početnou diváckou kulisou v zádech se nejvýchodnějšímu týmu první ligy hraje velmi dobře, týmy tak do havířovské arény rády určitě nejezdí. Každý bod by tak v současné situaci měl pro Benátky cenu zlata!

Oba týmy v minulém kole

Tým HC AZ Havířov 2010 v minulém utkání doma sehrál vyrovnanou partii s Havlíčkovým Brodem, navíc bohatou na góly. Havířov nakonec Rebely udolal v prodloužení, celkově pak 5:4. Vítěznou branku a bod navíc domácím zajistil Říčka. Azet nastoupil v sestavě: L. Daneček – Bezuška, Vosátko, Klimíček, Krisl, Deutsch, Koma, Graca – Havel, Marosz, Sztefek – J. Daneček, Šlahař, Maruna – Říčka, Haas, Klimša – Škumát, Pechanec, M. Rimmel – Matějek.

Celek HC Benátky nad Jizerou ve svém posledním utkání podlehl doma po nepříliš povedeném výkonu Jihlavě 0:5 a svou situaci okolo osmé příčky si nevylepšil. Je tak třeba zabrat a v nejbližších utkáních bodovat. Benátky se představily v sestavě: Lukáš (Trenčan) – Ulrych, Jánošík, Říha, Kajínek, Niko, Pabiška, Beránek – Bárta, Dušek, Kica – Krejčík, Skořepa, Jonák – Špaček, Skalický, Klimt – Maďar, Mikyska, Vařecha – Jech.

Webové stránky soupeře

Více informací o havířovském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře -
HC AZ Havířov 2010

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.