31. 1. 2014 | Tomáš Nejedlo

Po vítězném derby si Benátky brousí zuby i na druhou Olomouc

Benátečtí hokejisté v posledních kolech prokazují dobrou herní pohodu, což se odráží na výsledcích. Po debaklech Havířovu a Mostu si Středočeši vyšlápli i na konkurenta o play off Ústí, ale hlavně v minulém kole na okresního rivala Mladou Boleslav a dokonce na jejím ledě zvítězili 3:1. Nyní před Benátkami stojí další výzva. K Jizeře totiž v rámci 46. prvoligového kola právě přijede tým HC Olomouc, tedy druhý celek tabulky. Základní část spěje ke svému konci, a tak každý bod má ve vyrovnané tabulce cenu zlata. Kohouti v minulém zápase sehráli doma vyrovnaný mač s Jihlavou, avšak neskórovali a odešli z pole poraženi 0:2. Utkání na benáteckém zimním stadionu startuje v sobotu 1. února se začátkem už v 16:30 hodin. Průběh zápasu můžete sledovat také pomocí tradičního on-line přenosu!

Představujeme soupeře - HC Olomouc

V loňské sezóně se Olomouc účastnila baráže o extraligu, avšak v konkurenci Chomutova, Liberce a Mladé Boleslavi neuspěla. I tak to byl velký úspěch pro olomoucký hokej. Také letos patří Hanáci k tomu nejlepšímu, co vůbec může druhá nejvyšší soutěž nabídnout. Pohled na tabulku tomu dává jasně za pravdu, vždyť Olomoučtí jsou v závěsu za suverénní Mladou Boleslaví druzí, před třetí Jihlavou si udržují šestibodový náskok.

Jedničkou loňské olomoucké sestavy byl nyní zlínský Libor Kašík, který tvořil brankářskou trojici s Tomášem Halászem a Janem Lukášem, který si skvělými výkony především v baráži vysloužil angažmá v KHL v týmu Lva Praha, odkud má vyřízeny střídavé starty do Benátek. Olomoučtí se letos mohou pochlubit vyrovnanou a kvalitní brankářskou dvojici.

V brankovišti se ohání Tomáš Vošvrda, loni ještě brankář libereckých Bílých Tygrů, jenž ve valné části sezóny působil právě v Benátkách, a tak pro něj mají vzájemné zápasy jistě o ten náboj navíc. O zápasy se téměř rovným dílem podělil s Tomášem Halászem, který vychytal již osm nul. Oba mají vynikající statistiky.

Mezi beky v bodování se čtrnácti body vévodí rovněž hráč, pro nějž je benátecký led známým – Jan Jaroměřský. Loňskými výkony v dresu Středočechů si vysloužil angažmá v Olomouci a i zde patří k oporám týmu. Zkušenými beky jsou pak Mario Cartelli nebo Jakub Bartoň, který společně s Robinem Staňkem získal jedenáct bodů a po Jaroměřském jsou v bodovém závěsu. Nejvíce duelů mezi beky dosud sehrál Jiří Ondrušek.

U útočníků v produktivitě vede možná trochu překvapivě, avšak zaslouženě, jedenadvacetiletý Denis Kindl, když nasbíral již třiačtyřicet bodů. Ostatní kvalitní forvardi si body rozčlenili a hovoří to tak o vyrovnanosti a kvalitě týmu v ofenzivě. Bodově přispívají útočníci Kucharczyk, Herman, Rác, Knotek, Švaňhal, Řípa, Vodný, Pekr či Diviš. Olomouc jako druhá po Boleslavi nastřílela nejvíce gólů.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!