12. 2. 2014 | Ondřej Nejedlo

V play-off bychom chtěli vyzvat Mladou Boleslav, hlásí manažer Bartoloměj Salanský

Čtyři kola zbývaly do konce základní části druhé nejvyšší hokejové soutěže, Benátečtí hokejisté ale již moc dobře věděli, že v letošním ročníku je play-off nemine. Nastávala otázka, kdo se ale nejmenšímu městu na prvoligové mapě postaví. Nejnadějněji vypadá regionální derby proti velkému favoritovi – BK Mladá Boleslav. Benáteckým se na tým zkušeného trenéra Františka Výborného daří, vždyť s ním letos mají vyrovnanou bilanci. Moc dobře to ví také benátecký manažer Bartoloměj Salanský, který vyhlásil rozhodně smělý cíl!
Po základní části skončí benátečtí hokejisté buď na 8. místě či dokonce na 7. příčce. Jaká bude spokojenost s touto sezónou?

Na naší straně rozhodně panuje velká spokojenost. Vyzkoušeli jsme strašně moc mladých hráčů, což je i naším úkolem. Dále jsme si ale před sezónou stanovili, že se chceme dostat do play-off. I to se nám podařilo, navíc s dostatečným předstihem. Mrzí nás, že jsme se do vyřazovací části nedostali i vloni, bohužel chyběly dva body. Nyní už zbytek základní části dohráváme, dá se říct, v klidu. Upřímně říkám, že bychom postoupili raději z 8. místa a vyzvali Mladou Boleslav.

V play-off nás může čekat buď regionální rival z Mladé Boleslavi či Olomouc. Z vaší předchozí odpovědi je patrné, kdože je vysněným soupeřem benáteckého týmu, nebo ne?

Mladá Boleslav je pro nás výzvou. Jedná se o derby, které bude zážitkem pro diváky. Je to bezvadný soupeř, před kterým smekám. Dle mého názoru Mladoboleslavští mají na extraligu a asi by tam i měli být. Pro nás je tento duel výhodný i po stránce finanční. Je rozdíl hrát kousek od nás v Mladé Boleslavi, než pobývat dva dny v Olomouci. Znovu říkám, jednoznačně chceme Mladou Boleslav.

Do konce základní části zbývají ještě dvě kola. S čím do nich tedy půjdeme?

Určitě chceme oba zápasy vyhrát, přesto si přejeme, aby na nás vyšla Mladá Boleslav.

Jaká bude situace v play-off? Dá se očekávat masivnější posílení z Liberce?

Po olympijské pauze začne opět extraliga, Bílí Tygři se perou o desítku. Momentálně nevím, kolik mají zraněných hráčů. Může se stát, že nám stáhnou kohokoliv, onen hráč by pak už za nás nemohl nastoupit. Od toho je ale farma. Pokud se někdo zraní, sáhnou si k nám pro náhradu. Přesně tak je to nastavené. Na druhou stranu, můžeme využít pomoc z juniorského libereckého týmu. Mladý hráč pak dostane vynikající šanci zahrát si krásné utkání.

Zaměřme se přece jenom už na Mladou Boleslav. Co by na tohoto soupeře mohlo platit?

Mladoboleslavští jsou velice ambiciózním týmem. Jejich kádr je víceméně dva roky pohromadě. Oproti našemu týmu oplývají velice zkušeným kádrem, který hraje bezvadný celoplošný hokej. Není třeba dodávat, že to bude velmi těžký sok, protože je to zároveň velký kandidát na vítězství v této soutěži. Náš tým ale může překvapit.

Přesto mají momentálně v Mladé Boleslavi velkou marodku, mohlo by indispozice klíčových hráčů Benátkám nějak pomoci?

Každý hráč ze základní sestavy, který nenastoupí, jim bude velmi chybět. Pro nás to určitě bude malinká výhoda, avšak mají tak široký kádr, že by je nějaká marodka až tak zaskočit neměla. Mladá Boleslav vyhrála první ligu s velkým bodovým náskokem, takže by asi neměla škobrtnout, ale stát se může cokoliv. Věříme, že favoritovi cestu do extraligy znepříjemníme.

Jaký tedy vůbec bude cíl tohoto případného duelu?

Samozřejmě chceme přes ně přejít. Každý vyhraný zápas bude pro nás velkým úspěchem. Dále se budeme těšit, že bude v Benátkách výborná divácká kulisa. Pro stále fanoušky to bude taková třešnička na dortu.

Pokud nás někdo v play-off posílí, bude to výhradně z partnerského Liberce. Může se ještě stát, že náš kádr před vyřazovací částí někdo opustí?

V jednání je odchod jednoho hráče, který si v současné době domlouvá zahraniční angažmá.

Řekli jsme, že Mladou Boleslav trápí marodka. Mají podobné problémy také v Benátkách nad Jizerou?

Seznam marodů se nám začíná pomaličku tenčit. V nedávné době naší kabinou proběhla chřipka. V brzké době naskočí do sestavy Radim Šimek, což bude pro nás velká posila. Pro Petra Kolmanna bohužel skončila sezóna. Honza Niko má lehkou chřipku, takže také nic dlouhodobějšího. Podobná situace je též s Janem Plodkem, jehož dohnala viróza. Honza letos odehrál vynikající sezónu a řekl bych, že si v závěru potřebuje trochu orazit.

V poslední době dostává největší prostor v brance zkušený Marek Schwarz. Bude on tím, kdo se ve vyřazovací části postaví do branky?

Marek Schwarz určitě zůstane na play-off. Honza Lukáš má momentálně angínu a bere antibiotika. V případě, že by byl zdravý a nehrál by současně Lev Praha, tak i on by mohl naskočit. V současné době je ale Marek Schwarz jasnou jedničkou. Pevně věřím, že se bude chtít v Mladé Boleslavi ukázat a že svůj bývalý klub potrápí.

Zmínil jste se, že letošní sezóna byla úspěšná. Není bez zajímavosti, že partner klubu Bílí Tygři Liberec podepsal s benáteckým oddílem smlouvu na jeden rok. Můžeme už nyní říci, že tato spolupráce bude pokračovat i v následující sezóně?

Myslím si, že kooperace funguje úplně bezvadně. Nemám žádné signály, že by se tato spolupráce měla ukončit. Domnívám se, že nic takového ani nenastane.

Takže můžeme říci, že Liberečtí jsou s farmou spokojenější, než byli v loňské sezóně?

Po loňské sezóně bylo řečeno, že jsme nedodali příliš hráčů do Bílých Tygrů. Na druhou stranu k nám nepřišli žádní vyloženě kvalitní hráči z juniorů. V minulých prvoligových ročnících jsme hráli s úplně jiným kádrem. Letos máme téměř dvě pětky extraligové. Mladí kluci, kupříkladu Psota, Pyrochta, Havlín, Dlouhý, Mikyska a další, si o liberecký dres říkají opravdu nahlas. Na kvalitě je to určitě znát. V minulé sezóně byl trochu slabší poslední juniorský ročník, nyní je zase silnější, ale tak to v hokeji chodí. Ze strany Liberce je s naší spoluprací maximální spokojenost.

Kteří další nadějní mládežníci by se brzy mohli objevit v benáteckém dresu?

Oporami by se mohli stát Tomáš Havlín s Michalem Beránkem. Liberecké mládežnické týmy disponují několika šikovnými hráči, kteří se již ocitli v reprezentačním výběru té dané kategorie. Velice šikovný je kupříkladu útočník Marek Zachar, ročník 1998. Spousta hráčů roste s přibývajícím věkem.  

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.