25. 2. 2014 | Tomáš Nejedlo

Přijďte na svátek hokeje! Série s Boleslaví se stěhuje do Benátek

Základní část první ligy určila pro čtvrtfinále play off okresní rivaly. Máme zde tak sérii dvou velmi blízkých týmů, která by měla a určitě je pro fanoušky svátkem. Na mladoboleslavském ledě v obou případech zvítězit favorit, i když Benátky kladly tuhý odpor. Série se na nyní právě nyní přesouvá na benátecký led, kde domácí hokejisté zabojují o její zdramatizování a prodloužení. Doufáme, že k výjimečnosti utkání play off přispějete také vy, příznivci, a že vytvoříte tu správnou atmosféru hodnou okresního derby! Hrát se bude ve středu 26. února a hned o den později ve čtvrtek 27. února. Oba zápasy na benáteckém zimním stadionu mají shodný začátek v 17:30 hodin! Jejich průběh můžete sledovat také on-line.

Z pohledu diváka je Mladá Boleslav asi to nejlepší, co benátecký tým mohlo v play off potkat. Stadion v Benátkách by se měl určitě na dva domácí zápasy zaplnit tak, aby byla z obou táborů vytvořená taková kulisa, jakou si tato série určitě zaslouží. Favoritem i na benáteckém ledě samozřejmě zůstává Mladá Boleslav, to je bezpochyby. Domácí prostředí ale Benátky budou chtít využít ve svůj prospěch a sérii opět vrátit do města automobilů.

Přestože jednička mladoboleslavského týmu Michal Valent je zraněn, jeho kolega Roman Will v obou úvodních utkáních na ledě Boleslavi byl pro tým rovněž oporou. Na brankářském postu se tedy trenérské duo František Výborný a Marian Jelínek nemusí obávat.

Oba domácí zápasy Boleslavští odehráli na šest obránců. Gólem a asistencí k výhrám pomohl Ctirad Ovčačík, který už má v extralize něco nahráno. Spolehlivost je určitě i na Milanu Tomanovi či Davidu Pojkarovi. Kvalitní posilu zadních řad se povedlo Boleslavi sehnat už v průběhu základní části. Ze slovenské Banské Bystrice přišel americký zadák Eric Meland, který se hned zařadil mezi přední beky.

Co však Boleslav nejvíce trápí, to je stoprocentně zranění hlavní opory, kapitána, syna trenéra a bývalého reprezentanta Davida Výborného. Kádr však mají Bruslaři natolik kvalitní, že Výborného dokáže zastoupit řada dalších hokejistů. Nejvíce se dařilo v prvních dvou zápasech Milanu Mikulíkovi, jenž ke dvěma přesným zásahům přidal i dvě gólové nahrávky a výraznou měrou přispěl k výhrám. Pozor si Benátky musí určitě dávat také na někdejší oporu Sparty, zkušeného Michala Broše, dále také na bratra Marka Pabišky Lukáše a řadu dalších.

Koho však trenéři Bruslařů stoprocentně do středečního zápasu nebudou moci nasadit, je Radan Lenc. Ten totiž za úder hlavou na Víta Jonák dostal trest ve hře, což je automatický stop na jeden zápas.

A co říkají trenéři obou týmů před zápasy v Benátkách? "Doma jsme splnili takovou tu první metu, vyhráli jsme oba první domácí zápasy. Uvidíme, jak na to dokážeme navázat v Benátkách," uvedl pro mladoboleslavský web František Výborný. Jeho protějšek Filip Pešán dodal: "Myslím si, že je série stále otevřená, ačkoliv na zápasy prohráváme už 0:2."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.