28. 7. 2014 | Martina Válková

Ze souše na led. Hokejisté Benátek od minulého týdne znovu oblékají výstroj


Po dvoutýdenní dovolené, kdy hráči ukončili své působení na suchu, se dějiště letní přípravy přesunulo na led liberecké Tipsport Areny, kde se Benátečtí budou připravovat i po celou nadcházející sezónu.

Ačkoliv zázemí je pro Benátecké již připravené, nemohou ho zatím stoprocentně využívat. „Bohužel tu teď jsou zahraniční kluby, které využívají naši budoucí kabinu,“ uvedl asistent trenéra Vladimír Čermák. Jinak ale s nově vybudovanými prostory vládne spokojenost. „Je to špičkové, šatna na úrovni top extraligového klubu,“ neskrýval své nadšení trenér Filip Pešán. Je stejně tak spokojen i s výkony hráčů na ledě v průběhu prvních tréninků? Na tuto otázku, jak sám řekl, zatím není schopen odpovědět. „Je nás na ledě dvacet pět, což je strašně moc na to, aby se během hodiny a čtvrt tréninku něco poznalo,“ vysvětlil.

Mezi pětadvaceti hráči, kteří se minulý týden v rámci benáteckého klubu poprvé svezli na ledě, byl i brankář Vítek Vaněček, jenž se nedávno vrátil z kempu Washington Capitals, s nimiž také podepsal smlouvu, a tak kolem jeho působení v Benátkách panovaly otazníky. Asistent trenéra Vladimír Čermák má však jasno. „Vaněček zůstává u nás a podle toho, jak jsme se bavili s trenéry, by měl být brankář číslo jedna,“ sdělil.

Zatímco post brankářské jedničky by měl obsadit mladý Vaněček, místo kapitána po Tomáši Klimtovi, který po uplynulé sezóně ohlásil odchod, by s velkou pravděpodobností mělo připadnout nejstaršímu hráči v týmu, zkušenému útočníkovi Janu Plodkovi. Ten je podle Pešána jedním ze žhavých kandidátů. (Co na to říká „Ploďák“, si přečtete v rozhovoru, který vyjde v nejbližších dnech).

Jestli opravdu Jan Plodek oblékne kapitánské céčko se můžete na vlastní oči přesvědčit již příští týden, kdy Benátky sehrají svá první přátelská utkání. Kromě tradičních soupeřů z první ligy by se Benátečtí měli střetnout ve dvou přípravných zápasech i s německým klubem Lausitzer Füchse, a to ve čtvrtek 21. a pátek 22. srpna. Přesný čas a místo budou ještě upřesněny.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.