3. 9. 2014 | Tomáš Nejedlo

Čtvrteční generálka na ostrý start - přijede Ústí

Přípravné období benáteckých hokejistů se nachýlilo ke svému úplnému konci a na programu je nyní poslední přátelské utkání před ostrým vstupem do nové mistrovské sezóny 2014/15. Svěřenci trenérského triumvirátu Pešán, Čermák a Nečas sehrají generálku v domácím prostředí, k řece Jizeře zavítá Slovan Ústí nad Labem. Se Severočechy se již Benátečtí v přípravě střetli, duel skončil výhrou Benátek na nájezdy. Odveta a zároveň generálka pro oba celky bude na benáteckém zimním stadionu sehrána ve čtvrtek 4. září se začátkem v 18 hodin! Průběh utkání nabídne také tradiční on-line přenos!

Benáteckým se herně i výsledkově v přípravném období daří. Před posledním přátelským duelem mají Středočeši bilanci šesti výher a jen tří porážek. Například v brance se již prostřídala hned čtveřice gólmanů - Vaněček, Jelínek, Stejskal a Lukáš. Všichni čtyři předvádějí spolehlivé výkony, což se určitě odráží od dobrých výsledků v zápasech. Pochvalu však zaslouží i hráči v poli, včetně několika nových mladých tváří, kteří se perou o svou šanci v benáteckém týmu.

To Ústečtí neprocházejí zrovna růžovým obdobím. Klub, který v dluzích převzala skupina okolo bývalého vynikajícího hokejisty a olympijského vítěze z Nagana Jana Čalouna, čekalo spousta práce. Ústečtí změnili název i logo a největší odměnou jistě bude nalezení důvěry u fanoušků. Mimo jiné také na novém vedení byla stabilizace hráčského kádru. Výsledky v přípravných duelech se tak nedají brát na příliš velkou váhu, i když... Z šesti zápasů zatím jen dvě výhry - proti Kadani a Litoměřicím. Toť bilance Slovanu v přípravném období.

Oba týmy v posledním přípravném zápase

Tým HC Benátky nad Jizerou v Kadani ani jednou neinkasoval a díky dvěma brankám útočníků Dlouhého a Špačka zvítězil 2:0. Čisté konto si připsal Jan Lukáš, který letos nastoupil k prvnímu utkání v benáteckém dresu, v němž se premiérově představil několikrát i během loňského ročníku. Benátečtí v Kadani nastoupili v sestavě: Lukáš (Stejskal) – Ulrych, Jandejsek, Pabiška, Niko, Pálek, Mrázek Jakub, Říha, Špaček, Skořepa, Krejčík, Bittner, Mikyska, Dlouhý, Vařecha, Maďar, Videlka, Kalfiřt, Hrníčko, Miškovský.

Celek HC Slovan Ústí nad Labem si v posledním zápase připsal svou druhou přípravnou výhru, když v domácím prostředí dokázal porazit nedaleké Litoměřice v poměru 5:2. O góly vítězů se postarali dvakrát Pořický a po jedné trefě pak přidali Rod, Přeučil a Černý. Slovan nastoupil ve složení: Volke – K. Černý, M. Vágner, Kolafa, Smetana, Vl. Brož, Holomek, Kurka, M. Zdvořáček – Budínský, Roubík, Rod – D. Tůma, J. Kloz, Gengel – Pořický, Vávra, P. Přeučil – Suchan, Baránek, Kuchynka.

Webové stránky soupeře

Více informací o ústeckém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho čtvrtečního soupeře - HC Slovan Ústí nad Labem

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!