19. 9. 2014 | Tomáš Nejedlo

Další kvalitní podívaná. K Jizeře přijede ambiciózní Chomutov

Povedený úvod sezóny zažívají benátečtí hokejisté. Ze čtyř odehraných duelů třikrát zvítězili a už se těší na další zápas. Po Kladnu se v Benátkách představí další aspirant na postupové příčky - ambiciózní Piráti Chomutov. Účastník posledních dvou extraligových ročníků bude usilovat o návrat mezi tuzemskou elitu a pohled na jeho kádr tomu zcela jasně napovídá. Není tak pochyb, že u Jizery bude v sobotu 20. září nachystána vskutku výborná prvoligová podívaná. Zápas startuje v 17:00 hodin a nenechte si ho rozhodně ujít! Pro ty, kteří na benátecký zimní stadion nebudou moci dorazit, je zde i alternativa v podobě textového on-line přenosu!

Představujeme soupeře - Piráti Chomutov

Před ročníkem 2011/2012 byl klub pojmenován Piráti Chomutov a přestěhoval se ze stařičké haly v Tolstého ulici do zbrusu nové moderní arény poblíž Kamencového jezera. A hned v této sezóně, kdy se Benátečtí s Chomutovem utkali naposledy, si klub jako dárek přibalil postup do nejvyšší soutěže. Tam Piráti vydrželi dvě sezóny a v té loňské museli skousnout hořkou pilulku v podobě sestupu zpět do první ligy.

Vedení klubu tak v letní pauze mělo plné ruce práce s vybudováním nového kádru, který bude schopný bojovat o návrat do extraligy. Při pohledu na soupisku je třeba říci, že Piráti mají tým určitě kvalitní. Novým trenérem byl jmenován zkušený někdejší kouč Slavie nebo Třince Břetislav Kopřiva. Konzultantem klubu je dokonce trenér národního týmu Vladimír Růžička!

Na post brankář přivedli Piráti opravdovou kvalitu, kterou třicetiletý zkušený brankář Miroslav Kopřiva bezesporu je. Někdejší gólman extraligového Kladna, pražské Slavie a v loňské sezóně také účastníka KHL Slovanu Bratislava by měl být severočeskému týmu velkou oporou. Tandem tvoří společně se stejně starým Miroslavem Hanuljakem, který chomutovské prostředí už velmi dobře zná.

Kapitánem týmu a jedním z nejzkušenějších zadáků je někdejší obránce pražské Slavie Jiří Drtina. Co dočinění s českou nejvyšší soutěží měli v minulosti další beci – Martin Rýgl, Jaroslav Koma, Jan Rutta nebo třeba Jaroslav Mrázek. Zajímavými novými akvizicemi jsou dva kanadští zadáci, kteří do týmu přišli před sezónou. Devětadvacetiletý Mario Scalzo reprezentoval svou zemi dokonce i na MS. Jinak hrál například ve Švýcarsku, Německu, Finsku nebo Rakousku. O dva roky starší Brett Skinner si dokonce v jedenácti případech zahrál za New York Islanders slavnou NHL.

Také v útoku působí jeden Kanaďan, kterému není Česko úplně cizí. Bryan McGregor totiž dvě sezóny strávil v Třinci. Naposledy působil v týmech zemí Kazachstánu, Dánsku a Maďarsku. Další zaoceánský útočník Chomutov – americký forvard Greg Moore hrál NHL za New York Rangers a Columbus. Zajímavým hokejistou je i finský útočník Tomas Sinisalo. Oporami týmu by dále měli být ze Slavie Praha příchozí Vladimír Růžička mladší, Antonín Dušek z Liberce nebo další ofenzivní hráči – Marek Hovorka, Štěpán Hřebejk nebo Lukáš Květoň. Dravé mládí pak zastupují nadějní bratři David a Ondřej Kaše nebo David Kämpf.

Oba týmy v posledním prvoligovém zápase

Tým HC Benátky nad Jizerou vedl v Mostě již o tři branky. Nakonec po otočení výsledku domácími hosté díky Říhovi vyrovnali a v nájezdech byli moc rádi za druhý bod, který vystřelil jediný úspěšný nájezdník Pabiška. Benátečtí nastoupili v sestavě: Lukáš (Jelínek) – Pabiška, Říha, Plutnar, Kolmann, Ulrych, Jandejsek, Beránek – Krejčík, Skořepa, Špaček, Vařecha, Miškovský, Maďar – Dlouhý, Mikyska, Bittner – Skalický, Jonák, Ordoš.

Celek Piráti Chomutov v posledním domácím utkání zdolal houževnatou Jihlavu až po nájezdech 4:3. Dva body Chomutovu zachránil Marek Hovorka, který nejprve v 57. minutě vyrovnal a v nájezdech obstaral i bod navíc. Piráti nastoupili ve složení: Hanuljak – Drtina, Skinner, Scalzo, Rutta, Šulák, Rýgl, Havel – Hovorka, Růžička, D. Kaše, Květoň, Dušek, Moore, Hřebejk, Kämpf, O. Kaše, Sinisalo, Gajovský, McGregor, Sikora.

Webové stránky soupeře

Více informací o chomutovském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
Piráti Chomutov

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!