3. 10. 2014 | Tomáš Nejedlo

Po výhře v Prostějově se Benátky chystají na Litoměřice

Po minisérii tří porážek Benátečtí opět zabrali. Z prostějovské mlhy vylovili tři body a navíc se opět chytili střelecky. Nováček to odnesl šesti inkasovanými góly a situace v prvoligové tabulce se tak po devíti odehraných zápasech pořádně vyrovnala. Vždyť mezi druhým Chomutovem a dvanáctým Kladnem je jen tříbodový rozdíl. V sobotu 4. října k řece Jizeře přijede tým Stadionu Litoměřice, který se usídlil v první lize a předvádí vždy kvalitní hokej. V minulém kole Litoměřičtí udolali Most v domácím prostředí až po samostatných nájezdech a ve vyrovnané tabulce jim patří čtvrtá příčka s jednobodovým náskokem před Benátkami. Je tedy jasné, že vzájemné utkání bude pro oba celky důležité a slibuje jistě vyrovnanou podívanou. Úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin a průběh utkání nabídne také tradičně podrobný on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Stadion Litoměřice

Benátky se s Litoměřicemi před postupem Stadionu do první ligy v novodobé historii střetly v sezóně 2001/2002, kdy Středočeši v rámci 2. předkola Tipsport Cupu na ledě soupeře zvítězili vysoko 7:4. Kališníci v průběhu dalších sezón působili v krajském přeboru, následně pak ve druhé lize a v sezóně 2009/2010 se jim podařil historický postup do druhé nejvyšší soutěže.

Prvoligový nováček v ročníku 2010/2011 spolupracoval s několika kluby. Nejhojněji určitě s extraligovým Litvínovem a prvoligovým Ústím nad Labem, tato spolupráce pokračovala také v sezóně následující a byla navíc doplněna o spolupráci s tehdy ještě extraligovou Mladou Boleslaví.

Litoměřičtí však v předminulé sezóně navázali další fůzi, a to se Sportovním Holdingem Praha, což znamená vazby na dnes již bývalého účastníka KHL Lva Praha a extraligovou Spartu Praha. Po letním nečekaném konci pražského Lva v mocnářské Kontinentální lize je tak Stadion napojen už „jen“ na Spartu, avšak tato vazba funguje a v Litoměřicích se objevují zejména mladí a nadějní hokejisté.

V brance se už několik ročníků ohání Petr Přikryl, který byl rovněž i hrajícím sportovním manažerem. Tuto funkci však přenechal současnému trenérovi Danielu Tvrzníkovi. Ostřílený Přikryl má za sebou řadu extraligových startů, v letošním ročníku zatím nastoupil ke třem duelům. Sedm jich odchytal stejnojmenný syn svazového šéfa Tomáše Krále, který patří k nadějím české brankářské školy.

Mezi beky je zcela určitě nejzkušenějším čtyřiatřicetiletý Angel Krstev, jenž nasbíral téměř pětistovku extraligových startů a také osmačtyřicet odehraných reprezentačních zápasů. Letos si zatím v sedmi prvoligových duelech připsal tři asistence. Produktivitu obránců se čtyřmi body vede další zadák, jenž prošel nejvyšší soutěží, třicetiletý Radek Míka. Rovněž Lukáš Špelda patří k těm ostřílenějším, kteří v zadních řadách tvrdí muziku. Zkušenosti s dospělým hokejem sbírají v obraně mladíci Plášil, Mikliš nebo Málek.

Do litoměřického týmu před sezónou přišly dvě velmi kvalitní ofenzivní posily. Jedná se o dvojici dvou bývalých kladenských útočníků, kteří se prosadili i mimo Kladno - Jaroslav Kalla a Vítězslav Bílek. Prvně jmenovaný si rovněž v jedenácti případech zahrál i za českou reprezentaci. Jak platní jsou pro Stadion, oba ukazují už v úvodu soutěže. Kalla s deseti body vede litoměřickou produktivitu, Bílek je s osmi body třetí. Připomenout určitě musíme také útočníka Zdeňka Doležala, který před lety s hokejem začínal právě v Benátkách. U Jizery v nedávné době působil také další mladý forvard, Adam Chlapík. Všichni tito se starají o pravidelný přísun bodů, a když se k nim přidá ještě duo David Švagrovský nebo Jiří Rys, není o kvalitě směrem dopředu pochyb.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!