12. 10. 2014 | Martina Válková

Následujícím kolbištěm o body bude stadion Kotlina, soupeřem ne příliš neoblíbený Havlíčkův Brod

Po sobotní vydřené výhře nad Třebíčí čeká Benátecké perný týden. Hned v pondělí 13. října odstartují Středočeši herní maraton v Havlíčkově Brodu, který aktuálně okupuje chvost tabulky - 14. příčku a potřebuje nutně zabrat, aby se ze dna odrazil. Benátečtí se však prozatím pohybují také spíše v dolní polovině, a zisk bodů pro ně bude tedy neméně důležitý. Jak si s Rebelem Benátky nakopnutí výhrou v posledním utkání poradí, sledujte v textovém online přenosu se začátkem od 18:00 hodin zde: on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Rebel Havlíčkův Brod

Chudé konto, na němž je po dvanácti zápasech pouhá jedna výhra proti Šumperku a čtyři body. Taková je vizitka Havlíčkobrodských, kteří v pondělí na souboj vyzvou HC Benátky nad Jizerou. Nenechme se však mýlit papírovými předpoklady soupeře. Jestli s nějakým celkem totiž Havlíčkův Brod má pozitivní zápasovou bilanci, pak jsou to právě Benátky nad Jizerou. Z posledních dvaceti zápasů totiž na svou stranu Rebel zvrátil průběh utkání hned ve čtrnácti případech.

Není divu, že se začátkem sezóny panuje v Havlíčkově Brodě nespokojenost. Loňský čtvrtfinalista a celkově pátý tým prvoligové soutěže si jistě rozjezd do nové sezóny představoval jinak. Vždyť z dosavadních dvanácti zápasů Havlíčkobrodští ukořistili pouhé čtyři body. Nemůže jim tedy náležet jiná než poslední příčka.

Na Havlíčkův Brod s nostalgií může zavzpomínat pár benáteckých hráčů. Mezi nimi mladý Vaněček, nedávno draftovaný Washingtonem Capitlas nebo i další muž v masce - Jakub Jelínek či dokonce obránce Michal Plutnar. Tito tři zmínění dělali právě v dresu Havlíčkova Brodu své první hokejové pokroky a tento tým pro ně byl jakýmsi odrazovým můstkem v jejich kariéře.

Oba týmy v posledních zápasech

HC Benátky nad Jizerou

Ačkoliv se Benátečtí před posledním zápasem s Třebíčí nenacházeli v tak svízelné bodové situaci jako Havlíčkův Brod, zvítězit pro ně bylo téměř nutností. To se jim po kvalitním výkonu a obětavé týmové spolupráci podařilo, a lídra prvoligové tabulky udolali na domácím stadionu 2:1.

Proti Třebíči nastoupili Benátečtí v následující sestavě:
Lukáš – Pabiška, Plutnar, Ulrych, Niko, Kolmann, Havlín – Dlouhý, Skořepa, Špaček – Krejčík, Miškovský, Vařecha – Maďar, Mikyska, Bittner – Skalický, Jonák, Hrníčko.

HC Rebel Havlíčkův Brod

Svěřenci trenéra Baruse přišli i v posledním zápase zkrátka. Stejně jako Benátecké, i je totiž trápila koncovka. Tu chtěl Rebel prolomit v Mostě. Severočeši však byli lepším soupeřem a zaslouženě si po výhře 3:1 došli pro tři body.

Další prohru si na svůj účet připsal tým Havlíčkova Brodu v následujícím složení:
Dlouhý (Barus) – Pavlíček, Kolář, Semrád, Kadela, Janáček, Kotaška, Kurka – Rousek, Maliník, Půlpán – Sedláček, Kuchler, Zucker – Kuchta, Troliga, Chlubna – Pejchar.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!