24. 10. 2014 | Tomáš Nejedlo

Benátky se těší na oblíbeného soupeře z Mostu

Opět po týdnu čeká benátecké hokejisty další domácí zápas. Ten minulý s Kladnem se sice Benáteckým výsledkově nevydařil, avšak Středočeši ve středu zabojovali v Kadani, přivezli dva cenné body a nyní už se pilně připravují na duel sedmnáctého kola tuzemské druhé nejvyšší hokejové soutěže. V něm totiž přivítají rozhodně nejoblíbenějšího soupeře v soutěži – HC Most. Ptáte se proč nejoblíbenějšího? Odpověď je jednoduchá. V benátecké prvoligové historii totiž hráči od Jizery s Mostem dosud nikdy neprohráli a vítězná série trvá již úctyhodných patnáct zápasů v řadě! Věřme tedy, že ani po utkání, které bude na zimním stadionu v Benátkách sehráno v sobotu 25. října, nebude tradice vítězství porušena a Benátečtí se posunou v tabulce opět o nějaký ten stupínek výš. Zápas začíná netradičně o půlhodinky dříve, již v 16:30 hodin! Průběh duelu nabídne rovněž podrobný on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Most

O bilanci Benátek a Mostu již bylo napsáno v úvodu, takže nelze nazvat jinak, než oblíbený soupeř. V minulých ročnících klub hojně spolupracoval především s extraligovými celky Karlových Varů, Plzně a zejména nedalekého Litvínova. Až před loňskou sezónou se mosteckému vedení podařilo uzavřít oficiální smlouvu o partnerství s týmem nejvyšší soutěže HC Verva Litvínov, a tak se Most, podobně jako Benátky s Libercem, stal farmou extraligového týmu. Je tedy logické, že v týmu mají Mostečtí celou řadu mladých hokejistů právě ze sousedního Litvínova.

Co se týče trenérského postu, tak tam už nepůsobí dlouholetý kouč a někdejší český reprezentant Kamil Kašťák, který se přesunul k mostecké mládeži. Pozici hlavního kouče tak zastává někdejší dlouholetý plzeňský zadák Václav Baďouček a jeho asistentem je rovněž bývalý, pro změnu litvínovský urostlý Radek Mrázek.

V brance se zatím prostřídala trojice mladých gólmanů. Nejvíce duelů, konkrétně deset, odchytal teprve jednadvacetiletý Lukáš Horák, který působil v mládežnických celcích Litvínova, zkušenosti mezi muži sbíral také v druholigové Bílině. Litvínovský junior, jenž do mužského hokeje prvně nakoukl rovně v Bílině, dvacetiletý Jakub Soukup, chytal za Most letos zatím osmkrát a epizodní jeden zápas v brankovišti odbyl Vladislav Habal. Trenéři Severočechů tak sázejí v brankovišti na mládí.

Jedním z těch zkušenějších beků, který patří ke stabilním členům sestavy, je patrně teprve pětadvacetiletý Václav Čížek, který si v Mladé Boleslavi zahrál extraligu. V první lize působil tamtéž nebo také ve Vrchlabí a Hradci Králové. Také osmadvacetiletý Kamil Charousek již má v první lize něco odehráno. Aktuálně je také nejproduktivnějším bekem mostecké sestavy. Jinak jsou beci velmi mladí. Do této kategorie spadají třeba litvínovští – Hora, Havelka nebo Kousalík.

Útočné řady však před letošní sezóny doznaly podstatných změn a přišli tři opravdu kvalitní a zkušení forvardi, kteří se řadí k těm nejpřednějším oporám mužstva. Patrně nezvučnější novou akvizicí se před sezónou stal pětatřicetiletý místní rodák a odchovanec Tomáš Divíšek, jenž si však za Most střihl úvodních osm zápasů, v nichž zaznamenal šest bodů, a přesunul se do extraligové Plzně, kde se zařadil mezi stabilní členy mužstva. Ofenzivu Mostu tak aktuálně táhnou další veteráni.

S deseti body disponuje rovněž pětatřicetiletý někdejší dlouholetý litvínovský forvard Vojtěch Kubinčák a sedm bodů posbíral již dvaačtyřicetiletý ostřílený Jan Alinč, který se přesunul z Ústí. Vedoucí pozici v bodování však drží s dvanácti body dvaadvacetiletý Pavel Smolka, jenž vyniká kromě samotných utkání také v pozápasových nájezdech! Dalšími hráči, na něž se v Mostě hodně spoléhá, jsou Vítězslav Nedrda, Zdeněk Tauš nebo také Patrik Petruška.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.