25. 10. 2014 | Martina Nová, Ondřej Nejedlo

Tradice pokračuje, Most opět neslavil výhru

17., sobota 25. 10. 2014
Benátky n.J. - Most BEN - MST
Tato série opravdu nemá obdoby. Mostečtí hráči neporazili Benátky ani na šestnáctý pokus! Po vyrovnané první třetině nasypali Benátečtí v té druhé za Horákova záda tři góly, čímž určili ráz utkání. I přesto, že se v poslední části hry podařilo Kubinčákovi v přesilové hře snížit, na body to ani tentokrát nestačilo. Stínem utkání je zranění dalších dvou benáteckých hráčů. Zápas totiž předčasně skončil pro Špačka a Plodka.
Benátky n.J.: Vaněček – Říha, Havlín, Pabiška, Jandejsek, Plutnar, Niko – Jonák, Skořepa, Plodek – Špaček, Mikyska, Hrníčko – Vařecha, Miškovský, Maďar – Bittner.
Most: Horák – Kokeš, Čížek, Grin, Charousek, Pavelka, Havelka, Hora – Kubinčák, Alinč, Petruška – Tauš, Slavíček, Nedrda – Bojer, Válek, Smolka – Mical, Hanzl.
Branky a nahrávky: 32. Miškovský (Vařecha), 35. Skořepa (Maďar), 36. Miškovský (Skořepa, Jonák) - 49. Kubinčák (Alinč). Rozhodčí: Doležal - Guth, Rittich. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 271. Střely na branku: 32:32.

Komentář

Začátek utkání byl vlažnější. Týmy se spíše oťukávaly a hra se přelévala ze strany na stranu. V páté minutě se posadil první hráč na trestnou lavici, konkrétně mostecký Nedrda za napadení, avšak domácí si nevytvořili větší šanci. Poté začali tlačit více hosté, kteří zasypávali brankáře Vaněčka mnoha střelami, ten však byl pozorný a odolal. Následovalo další vyloučení na straně Mostu, Čížek dostal dvě minuty za hákování. Přestože Benátčané sehráli tuto početní výhodu výrazně lépe, ani tentokrát se neradovali z gólu. V sedmnácté minutě měl velkou příležitost hostující Smolka, puk ale skončil u Vaněčka. Před koncem třetiny si šel odpočinout na dvě minuty poprvé v utkání domácí hráč a to Jiří Říha za faul kolenem. Do konce první dvacetiminutovky zůstal výsledek nezměněný, 0:0.

Most dohrával na začátku druhého dějství ještě v početní výhodě, nicméně k výrazné šanci se nedostal. Následně hokejisté obou táborů přitvrzovali hru a samotný herní projev připomínal spíše klouzání než bruslení. Gólové příležitosti se blyštily před oběma brankáři, ale oba zůstali neprůstřelní. Benátky si postupem času vytvářely tlak, který vyvrcholil gólem Daniela Miškovského v třicáté druhé minutě. Následovala delší prodleva z důvodu opravy plexiskla. Avšak domácí hráče to nevyvedlo z rytmu a již v třicáté páté minutě zápasu vedli 2:0 díky brance Josefa Skořepy, jež padla v signalizované výhodě. Následovala další početní výhoda domácích, dvě minuty za sekání dostal Charousek. Benátčané jí proměnili již za čtyři vteřiny a podruhé skóroval Daniel Miškovský. Mostečtí hráči se snažili, jak mohli, aby výsledek zkorigovali, jenže po neproměněných šancích následovalo v třicáté sedmé minutě další vyloučení, Jan Bojer - sekání. Hostující hokejisté ještě tlačili pře zazněním sirény, ale nic z toho nevytěžili. Stav po dvou třetinách skončil 3:0

Jak třetina skončila, tak začala. Benátky z těžkých chvil dokázal dostat rychlý a pozorný brankář Vaněček. Během oslabení domácích, Ján Niko si šel sednout za napadení, nepouštěli soupeře moc k puku a drželi tak pohodlný náskok. Ve čtyřicáté sedmé minutě následovalo vyloučení Martina Kokeše za nedovolené bránění. Brzy na to, po mizerné přesilové hře, ho následoval jeho protivník z domácího týmu Josef Skořepa. Hosté této příležitosti využili a ve hře pět na čtyři naději vykřesal Vojtěch Kubinčák. Ve stejném čase byl ještě vyloučen Vít Jonák za sekání. Hra opět přitvrdila, nicméně zůstalo jen u boje se slovy ne rukama. Benátky přešly do obranné činnosti, ale stihly si zahrát ještě jednu přesilovku, když Jan Alinč dostal dvě minuty za podražení. Obrana Benátek byla velmi pevná, a tak Mostečtí ani při přesilovce čtyři minuty před koncem, Lukáš Vařecha hákoval, si nevychutnali oslavu dalšího gólu.

Přes závěrečný mostecký tlak, slavila prim benátská urputná bojovnost a vytrvalost.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Benátky nad Jizerou): Utkání jsme odehráli ve zdecimované sestavě. Těsně před zápasem nám odřekl účast Bárta, který musel do Mladé Boleslavi, navíc jsme nemohli počítat se zraněnými Krejčíkem a Skalickým. V půlce zápasu jsme navíc přišli o další dva útočníky. Zbytek jsme tedy odehráli na pouhých šest útočníků, které doplňoval zraněný Láďa Bittner. Tímto bych chtěl před týmem smeknout klobouk. Také v obraně jsme hráli pouze na šest beků včetně mladých kluků. Hráči si tedy sáhli až na dno svých sil. Vše bylo navíc podpořeno výtečným Vítkem Vaněčkem v brance.

Václav Baďouček (Most): První třetinu jsme odehráli špatně. Chyběl nám pohyb i důraz. V té druhé jsme si vytvořili šance, které jsme ale bohužel neproměnili. Poté jsme soupeři nabídli několik přesilových her a naší nedůsledností jsme si zápas prohráli. Ve třetí třetině jsme sice ještě měli snahu s výsledkem něco udělat, ale za dvacet minut se body neberou.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!