26. 10. 2014 | Martina Válková

Zraněními sužované Benátky se postaví dalšímu soupeři ze severu. O body se je bude snažit připravit domácí Chomutov

Na jedné straně tři body z posledního zápasu, na té druhé ne příliš vydařený herní projev, který Benátky proti Mostu v sobotu předvedli, a ztráta dvou klíčových hráčů - Plodka a Špačka. Stejně, jako tedy přibylo bodů na kontě Benáteckých, zaplnila se i marodka, na které je momentálně sedm hráčů. Jak se s touto nelichotivou situací v pondělí na severu Čech Pešánovo torzo kádru popere, sledujte v tradičním on-line přenosu se začátkem v 17:30 hodin!

Představujeme vám soupeře - HC Piráti Chomutov

Mezi Benátkami a Chomutovem panují nevyřízené účty. Naposled si totiž Piráti přijeli do Benátek pro prohru 2:3. I proto by se Chomutov jistě chtěl revanšovat před domácím publikem, kde se mu zatím docela daří. Z osmi zápasů padli Chomutovští na domácím kolbišti pouze dvakrát, z toho jednou těsným výsledkem 1:2 a podruhé na záludné nájezdy, v nichž letos Piráti zatím nejsou příliš úspěšní. Bodově naprázdno v domácím prostředí tedy vyšli pouze jednou. Což je pro Benátecké, kteří by se tak stali třetím pokořitelem Chomutovských na jejich stadionu, nepochybně hozený ručník do ringu!

Jak už padlo, samostatné nájezdy zatím v této sezóně nejsou chomutovskou doménou; z pěti utkání, jejichž průběh si tuto nadstavbovou akci vynutil, dovedli Chomutovští bitvu o bod navíc do vítězného konce jen jednou, a to ve čtvrtém kole v domácím utkání s Jihlavou.

Další takový um v následujcícíh zápasech, kde samostatné nájezdy rozhodovaly, však Piráti již nepředvedli. Proto také v posledních dvou zápasech urvali celkově pouze po dvou bodech a na svůj účet si připsali porážky.

Ačkoliv v této disciplíně Chomutov nedominuje, celkově si jinak vede velmi dobře. Představuje totiž dalšího ze soupeřů z čela tabulky; konkrétně Chomutovští okupují s tříbodovu ztrátou na lídra z Třebíče druhou příčku tabulky.

Na přídi tabulky se Piráti, již loni i předloni okusili extraligovou atmosféru, neocitají náhodou. Již řádu let se tento kádr v první lize hlásí o přední pozice a právem si dělá laskominy i na Extraligu. Touha chomutovských byla uspokojená v sezóně 2011/12, kdy si hráči svými výkony o účast v Extralize řekli. V naší nejvyšší hokejové soutěži pak setrvali do konce loňské sezóny, kdy v baráži s Kladnem utvořili sestupující tandem a pomyslné dveře se štítkem "Extraliga" se pro ně uzavřely.

Letos je tedy priorita Chomutovských více než zřejmá: dostat se zpět na vrchol prvoligové hokejové scény a extraligovou bránu opět otevřít.

V celku Chomutova najdeme řadu ostřílených borců, již svými herními schopnostmi a zkušenostmi dokáží bez problémů zažehnout chomutovský motor, který družinu trenéra Kopřivy žene vpřed za vítězstvím. Mezi ně bezpochyby patří odchovanec pražské Slavie Jiří Drtina, který je s devíti body nejproduktivnějším obráncem Chomutova. Z útočníků dosud oplývá největšm tahem na bránu trio Hovorka, Růžička a Kanaďan McGegor.

K ozdobám chomutovské sestavy pak jistě patří i muž v masce Miroslav Kopřiva, který prozatím předváděl stabilní a jisté výkony. Osudným se mu však stal zápas z 16. kola s Mostem, kde po první dvacetiminutovce byla jeho desetitřetinová šnůra bez inkasované branky násilně přerušena, když si tento muž s bohatými extraligovými zkušenostmi obnovil zranění zad. Na postu brankáře tedy proběhla výměna: Kopřiva se ze své klece přesunul na marodku, a mužem číslo jedna se stal Miroslav Hanuljak, který letos odchytal zatím jen po čtyřech zápasech.

Oba týmy v posledním zápasu

Pešánovi svěřenci se v předešlém klání sice vyznamenali výhrou 3:1 nad hostujícími z Mostu a třemi získanými body, atraktivní hru však nepředvedli, navíc přišli o dva platné hráče v poli, když se zranil Plodek a Špaček.

Chomutov má na kontě z předchozího zápasu těsnou porážku, o níž rozhodly opět samostaté nájezdy. Za bod uloupený na ledě houževnaté Jihlavy po výsledku 3:4 však mohou být Chomutovští vděční.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.