28. 10. 2014 | Martina Válková

Opětovný výlet na sever Čech: Na prořídlé Benátky si brousí zuby ústecký Slovan

Druhou zastávku v řadě na severu Čech si ve středu 29.10. udělají Benátečtí. Celkově je čeká již třetí soupeř za sebou z této části republiky: Po skalpu Mosteckých na domácím ledě a drtivé prohře v Chomutově poputují do Ústí nad Labem, kde na ně čeká také mančaft s extraligovými zkušenostmi. Stejně jako v předešlém klání, i nyní se Benátečtí budou muset obejít bez řady hráčů, kteří okupují marodku. Po posledním vyhroceném utkání v Chomutově si navíc nezahraje ani Jonák, jenž si za svůj faul vysloužil trest ve hře. Stejný herní osud čeká i Beránka, který taktéž nezkrotil své emoce a na konci utkání s Piráty se pustil do bitky s Havlem. HC Slovanu Ústí nad Labem se tedy postaví opět sestava plná mladých hráčů, již čelí nelehkému úkolu: zalepit díry po marodících a potrestaných borcích. Jak se mladý benátecký kádr své role zhostí, sledujte v on-line textovém přenosu. Úvodní buly bude vhozeno v 18:00 hodin!

Představujeme vám soupeře - HC Slovan Ústí nad Labem

Po loňské tristní sezóně by se znovuzrozený HC Slovan Ústí nad Labem jistě o to raději vrátil zpět na hokejové výsluní, kde se dlouhá léta v 1. lize pohyboval. V sezóně 2007/8 se dokonce představil jako novopečený účastník Extraligy. Zde však setrval pouhý rok, a ačkoliv měl k účasti v nejvyšší hokejové soutěži blízko ještě několikrát, ani jednou vstupenku do Extraligy nepřevzal.

I když otázka návratu do Extraligy je pro Ústecké a jejich fanoušky jistě jedna z kýžených záležitostí, momentálně je svému uskutečnění vzdálená na míle daleko. Zatímco se totiž jiné prvoligové týmy v letních měsících plně soustředily na přípravu před začátkem soutěže, pomyslné svědomí ústeckého klubu bylo obtěžkáno břemenem ve formě dluhů, které dle všeho měly dosahovat až ke třiceti milionům korun. Ty se ke štěstí Ústeckých podařilo splatit. Novým manažerským tahounem a symbolem ústecké hokejové obrody se navíc stal odchovanec Jan Čaloun, kterého spolu s dalšími čeká tvrdá práce v cestě za znovuvybudováním dobrého klubového jména a především stabilních základů, od kterých se klub bude moci do dalších sezón odrazit k lepším výsledkům a pomýšlet třeba právě i na Extraligu.

Prozatím se ústečtí hokejoví patrioti musí spokojit s tím, že se účast v 1. lize podařilo zachránit. Desátá příčka, která Slovanu díky dosavadnímu zisku dvaceti čtyř bodů z 18. kol náleží, totiž jinak nevyvolává příliš uspokojivé pocity. Ty se budou hráči Slovanu snažit získat právě v nadcházejícím zápase s Benátkami, které nabídne střet devátého a desátého celku tabulky.

Co se domácích zápasů týče, patří Slovan, stejně jako Benátky, ke slabším týmům, které ve své tvrzi zdaleka nedominují. Ústí totiž v deseti zápasech na domácím ledě padlo hned čtyřikrát a jednou soupeři dovolilo uzmout bod díky nerozhodnému stavu po základní hrací době. Toho by Benátky, kterým se venku daří o něco málo lépe než doma, mohli využít.

Po posledním vzájemném zápase, který se odehrál u Jizery, mají Benátečtí Slovanu co vracet. V němž, ačkoliv byli po většinu zápasu lepším celkem, podlehli po šťastných trefách hostí těsným výsledkem 1:2. Nutno dodat, že v tomto utkání se na straně Benátek vyskytovala také řada mladých hráčů, kteří se vyznamenali bojovným výkonem, byť ten sám o sobě na výhru nestačil.

120-egg.jpgV příznivějších číselných hodnotách se pohybují nejproduktivnější hráči Ústí nad Labem ve srovnání s těmi Benáteckými. Nejvýraznější tváří Slovanu je v tomto ohledu sparťanský odchovanec Jaroslav Roubík (na fotografii), jenž se s pětadvaceti body vyhřívá i na postu nejúspěšnějšího střelce první ligy. Dalšími útočnými esy jsou pak i Tomáš Rod či Vít Budínský. Není tedy překvapením, že to bylo právě toto trio, které se v 6. kole zasloužilo o pád Benáteckých před jejich vlastním publikem.

Od šestého kola, kdy se v této sezóně Benátky s Ústím střetli poprvé, se situace na postu brankářů příliš nezměnila. Více prostoru nadále dostává mladý gólman Petrásek, jenž jako muž v masce číslo jedna prozatím odchytal 13 zápasů.

Jedna podstatná změna se však od posledního střetu přece udála. Před několika dny se svého trenérského žezla musel vzdát Milan Skrbek, který u Ústí strávil na pozici asistenta trenéra celkem čtyři sezóny. Tu letošní jako hlavní trenér načal, ale po patnácti kolech a výkonech, které díky své nestálosti téměř kopírovaly sinusoidu, ho nahradil Tomáš Mareš. Ten na střídačku Slovanu nestoupá poprvé. Představil se na ní totiž již v loňském roce, kdy spolu s Jaromírem Šindelem kormidloval ústecký celek, v té době ještě s názvem HC Slovan Ústečtí Lvi.

Oba týmy v posledním zápase

Benátečtí jakoby si v posledním utkání s Chomutovem částečně chtěli vybít zlost, kterou mohli mít skrz tělesné neduhy, jež řadu hráčů přepadly. Bitky se totiž v tomto zápase neobjevovaly zřídka, ba naopak. Ani pomocí hrubé síly se ale hostující Benátky nedomohly dobrého výsledku. Nakonec podlehly na ledě SD arény hrozivým poměrem 1:6, byť herní projev až tak tragický nebyl.

Svěřenci Mareše a Macha se pod staronovým vedením prozatím prezentovali pěti získanými body z devíti možných. V tom posledním klání v pondělí připustili dělbu bodů ve střetu s Mostem, který v kole předcházejícím byl shodou okolností i soupeřem Benátek. V domácím prostředí se Ústečtí mohli radovat až po samostatných nájezdech, a to díky výsledku 3:2.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!