13. 11. 2014 | Martina Válková

Nájezdový exekutor Pabiška: Udělal jsem, co jsem chtěl, a povedlo se!

Asi jen málo lidí by před středečním domácím zápasem s Jihlavou napadlo, že k vidění budou i samostatné nájezdy. V nich vynikl zkušený bek Marek Pabiška, když jako jediný překonal Sáblíka, a výrazně tak pomohl Benátkám k zisku druhého bodu. „Ano, nebývá moc časté, aby nájezdy jezdili obránci,“ souhlasil se mnou Marek. „Ten hráč musí být hlavně šikovný,“ dodal. A to bezesporu „Mařena“ je! V samostatných nájezdech takto rozhodl letos již podruhé. Předchozí nájezdový sukces si připsal ve čtvrtém kole v Mostě, když rozhodl o výhře Benátek 5:4.

Utkání proti Jihlavě jste nezačali šťastně. První dvě třetiny z vaší strany nebyly příliš povedené, až v závěrečné části jste se dali dohromady a byli jste Jihlavě rovnocenným soupeřem.
Nemyslím si, že by první dvě třetiny byly nepovedené. Jihlava je velmi kvalitní soupeř, každý rok hraje na špici a předvádí hodně bruslivý hokej. Je opravdu těžké proti nim hrát. My jsme dnes bojovali, protože víme, že teď máme špatnou produktivitu, kdy dáváme jen jeden gól na zápas. Od toho se to odvíjelo. Myslím, že jsme dnes všichni odvedli dobrý výkon a zaslouženě vyhráli.

Když bylo jasné, že zápas rozhodnou až samostatné nájezdy, věřili jste si na ně?
Všechny nájezdy jsou vabank. Buď to vyjde, nebo ne. Dneska to vyšlo, máme dva body, takže super.

Přišel za tebou před nájezdy trenér, nebo ses přihlásil sám, že bys chtěl jet?
Ne, trenér se vždy ptá, kdo by jel, kdo si věří. Já jsem tu důvěru od něj dostal a využil jsem ji.

Nebývá moc časté, aby nájezdy jezdili obránci…
Není to moc časté, ale ten hráč musí být hlavně šikovný. Trenér Nečas: Napiš, že Mařena dlouhodobě jezdí nájezdy a rozhoduje zápasy. Ne, takhle bych to nenapsal! Můžeš to zakřiknout a třeba už žádný nedám.

Než ses proti Sáblíkovi rozjel, měl jsi vymyšlené, co předvedeš?
Něco mám, ale každý gólman reaguje jinak. Moje nevýhoda byla, že jsem jel první. Nevěděl jsem, co dělá, jaké má zákroky. Udělal jsem, co jsem chtěl, a povedlo se to. Při tom druhém nájezdu jsem už věděl, že si gólman vždycky klekne a že tedy určitě budu střílet nahoru. Se štěstím to tam prošlo.

Proběhly na střídačce rady od spoluhráčů, že by tě na nějaké Sáblíkovy nedostatky upozornili?
Ne, ne, to vůbec. Žádné takové rady nebyly. To je čistě na hráči, co udělá.

Budeš za ty proměněné nájezdy přispívat něco do kasy?
Ne. To jedině, kdybych měl dnes svátek nebo narozeniny.

Patříš k těm vzrůstově menším obráncům. V čem to pro tebe na ledě představuje nevýhodu?
Nějaká nevýhoda tam určitě je, třeba váhová. Když jsou hráči větší a vyšší, tak mi to dělá problémy. Od takových hráčů si nechávám větší odstup, protože vím, že jim zas tolik nemůžu hrát do těla, jelikož na to nemám fyzický fond. Snažím se to ale kompenzovat svou chytrostí ve hře.

Polovina základní části je téměř za vámi. Jak bys ji zhodnotil?
První polovina nebyla tak špatná, až na ty poslední zápasy, kdy se nám nedařila koncovka a nepadalo nám to tam. První čtvrtina byla výborná, na tu nemůžu říct půl slova. Pak nám odešli někteří hráči do Tygrů, což bylo také znát. Takže tu teď hrají hodně junioři. Ale s tím se musíme poprat, musíme jít dál a bojovat v každém zápase.

V nadcházejícím sobotním utkání vás čeká venku Třebíč, což je náročný soupeř.
Ano, je to hodně těžký soupeř. Vedou tabulku a doma jsou velmi silní. Mají tam navíc i výborné diváky. Musíme se o to poprat.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.