16. 11. 2014 | Martina Válková, Tomáš Nejedlo

Benátky doma na závěr první poloviny základní části přivítají trápící se Rebel

První polovinu základní hrací části uzavřou Benátečtí domácím zápasem ve středu 19.11. s HC Rebelem Havlíčkův Brod. Ten se první polovinou zápasů doslova protrápil: ve 25 zápasech nasbíral pouhých 11 bodů a ponořil se tak až na úplné dno tabulky. První body z venkovního prostředí si Rebel připsal teprve v předminulém 24. kole, když v Kadani zvítězil 4:3 po samostatných nájezdech. Jak Benátečtí naloží s papírově slabším soupeřem sledujte v tradičním online textovém přenosu se začátkem od 17:30 hodin!

Představujeme soupeře - HC Rebel Havlíčkův Brod

Rebelové už před startem loňské sezóny omladili svůj kádr a po základní části skončili na pěkném čtvrtém místě. Vyřazení z play off však přišlo nečekaně brzy. I když Havlíčkův Brod měl výhodu domácího prostředí, padl v derby s Třebíčí 1:4 na zápasy a ve čtvrtfinále ukončil sezónu. Trenér Mička, který stál v tu dobu ještě na střídačce Rebelů, po sezóně zamířil na opačnou stranu barikády, tedy do Třebíče. Jeho rukopis je tam určitě znát, vždyť Horáci vedou prvoligovou tabulku.

Ale zpět k Rebelům. Po loňském ročníku se objevily finanční problémy klubu, jenž dokonce čelil návrhu do insolvence. Ve vzduchu také viselo, zda tento tradiční klub načne další prvoligovou sezónu. A zdá se, že se to na havlíčkobrodském týmu projevilo. Ač se Brodští snaží, zatím velmi mladý kádr získal jen jedenáct bodů a krčí se na posledním místě tabulky.

V nedávné době sportovní manažer a trenér mužstva Miroslav Barus dal týmu nový impuls, když se z pozice hlavního kouče přesunul na post asistenta a přivedl k mužstvu nového lodivoda. Celek převzal někdejší vynikající litvínovský útočník Vladimír Jeřábek, který vedl třeba týmy Vrchlabí nebo Komety Brno. Jeho pomocníkem se nově stal také někdejší benátecký trenér, který naposledy vedl mládežníky v Českých Budějovicích Ladislav Kolda. Realizační tým ještě doplňuje někdejší gólman Stanislav Neruda, který má logicky na starost přípravu mladých brankářů.

Jak již bylo naznačeno, tým Havlíčkova Brodu je velmi mladý a věkový průměr činí pouhých třiadvacet let. Sedmnáct zápasů odchytal dvaadvacetiletý Jan Dlouhý, který loni své první prvoligové zkušenosti sbíral v Ústí nad Labem. Jeho kolegou je teprve devatenáctiletý loňský vítkovický junior René Svoboda. Ke dvěma duelům naskočil dvacetiletý Patrik Polívka.

Nejstaršímu brodskému obránci je teprve šestadvacet let a shodou okolností je to bývalá benátecká opora Jan Jaroměřského, jehož zapůjčila extraligová Olomouc, stejně jako v případech dalších beků Janáčka nebo Škůrka. Produktivitu beků se čtyřmi body vede Tomáš Semrád.

Mezi útočníky je zcela nejzkušenějším někdejší Kladeňák – sedmatřicetiletý Jiří Kuchler, jenž je v produktivitě forvardů druhý. S patnácti body vede Roman Maliník a třetí místo pak náleží Jakubu Babkovi. Zkušenosti s extraligou má další útočník Jan Heřman. Sezónu načal ve slovenské Žilině, nyní hraje v Brodě. Z Plzně, s níž Rebelové také spolupracují, pak střídavě naskočili třeba Schleiss, Sýkora, Beran, Kubalík nebo Pejchar.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!