28. 11. 2014 | Martina Válková

Další body v sázce doma proti osmé Kadani

Již pět kol si Benátečtí zvykli na pravidelný bodový přísun. Ten poslední zaznamenali na ledě houževnatého Kladna, které svou hrou řádně potrápili a nakonec slavili dvoubodovou výhru po nájezdech. V sobotu od 17:00 hodin Benátky doma vyzvou Kadaň, jež v předchozím kole rozstřílela domácí Most 6:0. Lze tentokrát očekávat utkání chudé na góly, nebo dojde k přestřelce? A kdo na sebe strhne roli úspěšnějšího celku? Připraven je, jako již tradičně, i online textový přenos!

Představujeme soupeře - SK Kadaň


Není farma jako farma

Zvláštní a komplikovaná situace nastala na začátku letošní sezóny, kdy se Piráti Chomutov po neúspěchu v baráži opět ocitli v I. lize. Ve druhé nejvyšší soutěži totiž do té doby byla jejich farmou SK Kadaň. Spolupráce, která mezi kluby fungovala, tak nejenže začala postrádat smysl, ale dostala i pachuť rivality. Přesuny hráčů, jak je známe třeba v rámci spolupráce mezi Libercem a Benátkami, totiž nejsou mezi dvěma celky, které hrají stejnou soutěž, možné. Nejvíce se tak zkomplikovalo obehrávání mladých hráčů, již nemohou mít mezi Chomutovem a Kadaní střídavé starty. Vedení Pirátů tak nezbývá nic jiného, než doufat, že se Chomutovu po letošní sezóně dveře do Extraligy opět otevřou, a vzájemná spolupráce se tak navrátí zpět do starých kolejí.

Ani tak si ale SK Kadaň nemůže být ohledně své existence v I. lize jistá. Generální manažer Jaroslav Veverka totiž na začátku sezóny zvažoval přesun farmy do jiného města. V sázce byla např. momentálně druholigová Bílina. Spouštěčem tohoto jednání na straně Veverky byl fakt, že ze strany města necítil dostatečnou podporu a zájem o hokej.

Navzdory těmto zákulisním nepříjemnostem SK Kadaň po 28 zápasech figuruje na solidní osmé příčce. Byť po dvacátém kole Kadaňští ztratili vítěznou vlnu, na které se vezli, a během posledních devíti zápasů ukořistili nevalný zisk čítající osm bodů. (17. listopadu se totiž odehrála repríza utkání z dvanáctého kola se Šumperkem).

Do nedávna se Kadaňští mohli pochlubit nejúspěšnějším prvoligovým gólmanem, kterým byl a je i nadále Jan Strmeň. Ten do Kadaně přišel z Chomutova na měsíční hostování. Naposledy ho diváci mohli zaznamenat právě ve 20. kole v utkání s Prostějovem. Od té doby se vytížení s výjimkou jednoho utkání přesunulo na Miroslava Hanuljaka. Nejproduktivnější kadaňskou trojici pak tvoří Chlouba, Ton a Kadlec, již si dohromady vysloužili rovných padesát bodů.

Soupeř v číslech

120-egg.jpg

Vzájemná bilance

Benátky letos se soupeřem s Kadaně drží vyrovnanou bilanci. Ve třetím kole doma marně Benátečtí dotahovali tříbrankový náskok Kadaně a těsně podlehli 2:3. V šestnáctém kole ale na ledě Kadaně přišla odplata. Po šedesáti pěti minutách hry, které gól nepřinesly, druhý bod na stranu Středočechů urval Daniel Špaček. Benátky tak zvítězily po nájezdech fotbalovým výsledkem 1:0.

Na jakou stranu se misky vah zvahnou po nadcházejícím sobotním duelu?

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.