22. 1. 2015 | Martina Nová

Začali jsme hrát hodně pozdě, říká havířovský Vojtěch Tomi

V této sezoně se Benátečtí konečně dočkali skalpu Havířova. Díky již sedmé domácí výhře v řadě si tak připsali tři velmi cenné body do tabulky, kde stále střeží devátou příčku. „Myslím si, že kluci dnes hráli výborně,“ chválil své spoluhráče brankář Vítek Vaněček, jenž musel na konci druhé třetiny střídat svého kolegu Schwarze. „Švára chytal výborně a pak se nešťastně zranil. Doufám, že bude v pořádku.“ A v čem byl důvod prohry hostů dle havířovského útočníka Tomiho? „V hlavách jsme k tomu přistoupili zodpovědně. Nebruslili jsme, to byla hlavní příčina.“

Když se Vaněček postavil do brány v důsledku zranění Marka Schwarze, měly Benátky dvougólový náskok díky trefám Pabišky a Plodka a na světelné tabuli zbývaly tři minuty do konce druhé třetiny. „Je to těžké, ale nijak jsem nad tím nepřemýšlel. Řekl jsem si, že dneska musíme vyhrát. Bylo to za stavu 2:0 a tak jsem si říkal, že jeden gól jakoby pustit můžu, pak už nesmím. Chtěl jsem, abychom vyhráli, a snažil jsem se, jako bych chytal celý zápas,“hodnotí poněkud nepříjemnou situaci svým pohledem mladý gólman, kterého se snažili podržet spoluhráči urputnou obranou.

Proti zaslouženému vedení Benátek nic nenamítal ani havířovský útočník Tomi. „Začali jsme hrát hodně pozdě, až ve třetí třetině. V té první a druhé nás hrozně přebruslovali, měli hodně střel, osobní souboje vyhrávali. My jsme byli všude později a nehráli jsme naší hru, co jsme chtěli,“ dodává trochu sklesle hráč, který figuruje i na soupisce extraligových Vítkovic.

Tak jako Benátčané i Havířovští si dělají zálusk na play-off, momentálně se pohybují okolo míst zajišťující předkolo, nicméně na dohled mají i šestou příčku. Co zlepšit do dalších zápasů má mladý forvard jasno. „Myslím si, že bychom se měli více sehrát lajny mezi sebou. Přesilovky jsou naše veliká slabina, prohráváme v nich souboje a nevystřelíme, musíme dát víc gólů. A to samé i oslabení, měli bychom se těm faulům vyvarovat, hlavně v útočném pásmu, protože pak dostáváme zbytečné góly a špatně se zápasy otáčí.“ Nezapomíná ale ani na rychlost a bojovnost, kterých rozhodně neměli přebytek. „Musíme zrychlit, začít víc bojovat, pomáhat si v rozích, všude po celém hřišti a hlavně střílet, ať dáme nějaké góly.“

Benátecké hokejisty čeká sobotní duel s Českými Budějovicemi, které, jak již v letošním ročníku zjistili, nejsou nehratelné. „Určitě je to dobrý soupeř. Nejspíš to bude těžké. Ale když budeme hrát jako dnes, tak si myslím, že můžeme vyhrát s každým,“zakončuje s dobrou náladou Vaněček.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.