1. 3. 2007 | Tomáš Nejedlo

V prvním kole play-off Benátky změří síly s pražskou Kobrou

Až poslední únorový den rozhodl o tom, že soupeřem HC Benátky nad Jizerou bude mužstvo HC Kobra Praha. Po dvou dnech odpočinku již v sobotu a v neděli 3. a 4. března 2007 ožije benátecký stadion znovu dramatickým hokejem. Tento dvojzápas začne v tradiční víkendový čas - 17:00 hodin a jeho výsledek napoví o ambicích obou týmů. Vyřazovací boje mají svá specifika, protože se začíná od nuly a jde svým způsobem vlastně o novou soutěž. Utkání tak budou pro diváky velmi atraktivní - jde o vyvrcholení celé sezóny. První zápas play-off začíná v sobotu v 17:00 na benáteckém Zimním stadionu.

Mužstvo HC Kobra Praha bývalo v minulosti tradičním soupeřem benáteckých hokejistů, avšak poslední 2 sezóny bylo zařazeno do skupiny Západ. Nebude proto na škodu tento celek benáteckým příznivcům představit.

Již od svého vzniku v roce 1929 nesl tento klub název HC Konstruktiva. Největších úspěchů dosahoval v 70. letech, v této době byl také vybudován nynější stadion v Braníku, který je však vemi specifický tím, že v podstatě postrádá divácké tribuny. V milionovém městě tak chodí v Braníku na hokej jen pár desítek věrných diváků...Od roku 1990 nosí hráči na svých dresech nový název klubu, který vznikl spojením počátečních slabik těchto slov - KOnstruktiva a BRAník, tedy Kobra Praha. Je také nutno dodat, že klub již několik let úzce spolupracuje s prvoligovým týmem HC Berounští medvědi.

Pojďme si nyní představit hlavní opory našeho soupeře. V brance se objevuje zajímavá zahraniční akvizice - finský brankář Vitali Taskinen, který je klubu půjčen na střídavé starty z HC Slavia Praha. Záda mu na střídačce kryje zkušený Tomáš Vostárek. V obraně tvrdí muziku ostřílený čtyřicetiletý Martin Rákosník, kterému zdatně sekundují mj. Viliam Banič, kterého známe jako oporu dnes už zaniklého celku HC Hvězda Praha, nebo Martin Skácel, jenž má zkušenosti z extraligového Litvínova. V útoku se prosazují David Bárta, Martin Paris, Jaroslav Žáček a zapomenout nesmíme ani na Zbyňka Nováka, který v dresu HC Slavia Praha nastřádal 37 extraligových zápasů a v dalších sezónách učinkoval v prvoligových Berouně a Havířově.

Naprostou kuriozitu, spjatou s týmem HC Kobra Praha, jsme si však nechali na závěr. Ještě před třemi lety (možná i dnes) v pokladně prodával divákům vstupenky nenápadný muž s knírkem. Jedná se o pana Miloslava Šebu. Ten ovšem v klubu vykonává i funkce hlavního trenéra A mužstva, vedoucího zimního stadionu a prezidenta klubu. To však ještě zdaleka není všechno - Miloslav Šeba je totiž také členem Výkonného výboru ČSTV a 2. místopředsedou Českého svazu ledního hokeje se zaměřením na výkonnostní hokej a mládež!

Z výše uvedeného je tedy zcela zřejmé, že do Benátek rozhodně nepřijede odevzdaný slabý tým, kterého by byla hrubá chyba jakkoliv podcenit. Jistě nemusíme připomínat vyřazovací boje před dvěma lety a zklamání ze zápasů s Pelhřimovem. Benátecký tým je ale letos velice silný a věříme, že se v nadcházejícím play-off dostane co nejdál!

Vitali Taskinen v dresu Slavie v utkání s Kladnem v říjnu 2006. Foto: www.hcrabatkladno.cz

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.