1. 2. 2015 | Martina Nová

Nájezdy, to už je taková loterie, shodují se benátecký Plutnar i jihlavský Sáblík

Čtvrtý zápas sezony mezi Benátkami a Jihlavou vyzněl lépe pro hostující celek, který si odváží dva body za vítězství 3:2 po samostatných nájezdech. Avšak s ohledem k vývoji, když domácí dvakrát dotahovali, tak berou s radostí to, co zvládli urvat. „Tak určitě, každé vítězství je velice dobré, dneska to bohužel nevyšlo, ale máme bod, což je s Jihlavou, která má nyní desetizápasovou sérii, podle mě výborné,“ říká obránce Plutnar. Přesto, že Dukla měla na dosah i třetí bod, brankář Sáblík byl z výsledku potěšený. „Myslím si, kdyby nám někdo řekl před zápasem, že povezeme dva body, tak určitě budeme spokojení,“připouští, že proti Benátčanům nastoupili s respektem.

Hráče v modrobílém nečekal snadný úkol, pokusit se přerušit neporaženost Dukly, což se jim nakonec nepodařilo. „Řekli jsme si před zápasem, jak na tom Jihlava momentálně je, dovolím si říct, je nejlepší nyní v první lize herně i výsledkově, takže jsme si řekli, že musíme hrát zodpovědně zezadu a čekat, co oni budou hrát,“připouští mladý obránce, že se soustředili spíše na obranu a čekali na šanci, která by přišla. Avšak poté, co inkasovali v oslabení, museli taktiku poupravit. „Ta první třetina nebyla moc dobrá, ale myslím si, že tu druhou už to z nás spadlo a začali jsme víc střílet, více se tlačit do brány a bylo to daleko lepší.“

Třetí třetina přinesla výrazné zlepšení benátecké hry. „Řekli jsme si, že opravdu bereme každý bod, takže musíme hrát na to, že musíme dát gól a nějak to, jak se říká utlouct na tu remízu. Nebo kdo ví? Potom, jak jsme dali gól, tak jsme měli daleko větší tlak,“ nastiňuje hlad po každém bodu nejproduktivnější obránce Benáteckých. A co se neslo domácí kabinou v průběhu druhé přestávky? „Před třetí třetinou jsme si řekli, že musíme hrát všechno do brány, střílet, hodně bruslit a k ničemu je nepustit.“ S příčinnou ochabnutí jihlavské pozornosti ve třetím dějství, měl Lukáš Sáblík celkem jasno. „Přijeli jsme docela v okleštěné sestavě, máme spoustu marodů, takže to, že jsme hráli dneska na málo lidí, bylo znát možná v závěru, už jsme neměli tolik sil a o to cennější je pak ten bod v nájezdech.“

To, že jsou samostatné nájezdy o náhodě, se shodli oba dva hokejisté. „Je to škoda no, nájezdy, to už je taková loterie. Jelen (Jakub Jelínek) chytal skvěle. Za ten bod jsme rádi, ale je to škoda,“trochu s povzdechem poznamenává Plutnar. „Je to taková omletá fráze, že to je vždy loterie, já se k tomu připojím.“ Dále jihlavský gólman dodává, jaký moment byl pro něj v dovednostní disciplíně nejhorší. „Asi ten první nájezd, co šel vedle. Já jsem zbytečně brzy zacouval a udělal jsem strašně brzy zákrok. Takže, kdyby to trefil k tyči nad beton, tak by to byl určitě gól. Trošku mě zamrazilo, ale zas na druhou stranu, měli jsme bod, tak jsem do toho nešel s nějakými dramaty.“

Michal Plutnar si v předešlém utkání s Litoměřicemi polepšil v kanadském bodování, díky tomu, že měl prsty v každé benátské brance, na tři přihrál a jednu sám dal. „To byl podle mě hodně šťastný zápas. Mohl to být kdokoliv jiný, protože jsme všichni hráli výborně. Byl jsem rád, ale bylo to štěstí, si myslím,“ podotýká skromně.

V pondělí se Benátky představí na ledě Třebíče a co od tohoto střetnutí očekávat? „Třebíč je velice dobrý tým, je to velmi nepříjemné hrát u nich, protože tam chodí mnoho lidí, hodně se fandí, je to taková divoká atmosféra,“ poodkrývá třebíčskou atmosféru, ale ihned dodává: „Myslím si, že v téhle sezoně se nám na Třebíč docela daří. Řekl bych, že oni půjdou do zápasu s velikým respektem, takže musíme hrát zodpovědně na 110% a musíme se zase pokusit urvat nějaký bod,“ zakončuje Plutnar s odhodláním.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!