3. 3. 2007 | Tomáš Nejedlo

Poslední domácí utkání se dorostu nepovedlo

35., sobota 3. 3. 2007
Benátky n.J. - Jablonec n. N. BEN - JAB
V pátek 2.3.2007 se ve večerních hodinách uskutečnilo na benáteckém hokejovém stadionu poslední domácí ligové utkání dorostu v sezoně 2006-2007. Jablonečtí Vlci byli v utkání papírovým favoritem a tato prognóza se nakonec do puntíku vyplnila. Na ledové ploše existovalo jen jedno mužstvo a domácí působili ospale. Výsledek 1:5 odpovídá obrazu předvedené hry.
Benátky n.J.: Formánek - Antal, Drahoš, Florián, Staněk, Štajner, Šimek, Mikolášek, Jambor, Bezděk, Šefl, Jakubčo, Helebrant, Šulc, Barták, Odcházel, Čermák, Bureš, Hostonský
Trenér: Martin Novák
Vedoucí: Václav Soukup
Jablonec n. N.: Cinibus - Záruba, Zákoutský, Wolf, Bystřický, Doležal, Christ, Baran, Kuch, Smetana, Brokeš, Hribik, Kotrč, Kačírek, Šostý, Šrejma, Schadt, Rezler, Hlaváč
Trenér: Jaromír Carvan
Vedoucí: Miroslav Hribik
Branky a nahrávky: 56. Barták - 1. Smetana (Brokeš), 28. Smetana (Baran, Brokeš), 38. Brokeš (Baran), 48. Christ (Hribik), 51. Christ. Rozhodčí: Vokřál - Orlický, Ledinský. Vyloučení: 10:8 + Brokeš OT. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1-0:2-0:3-0:4-0:5-1:5

Komentář

Do utkání hraném od 20:00 hodin se hosté z Jablonce pustili jako opravdoví vlci na svou kořist. Ve 26. vteřině už putoval domácí Šimek za podražení na trestnou lavici a o pouhých 11 vteřin později ho následoval jeho spoluhráč Bezděk. Hosté tuto nabídnutou šanci využili, a dostali se tak do jednobrankového vedení - 0:1. Po tomto zásahu si hosté stále udržovali optickou převahu a častěji ohrožovali domácího strážce svatyně Formánka, domácí se do soupeřova obranného pásma dostávali jen sporadicky a s jejich pokusy si poradil spolehlivě chytající Cinibus. Po několika minutách putoval na trestnou lavici znovu benátecký obránce Bezděk, a to ještě nevěděl, že o necelou hodinu později bude sedět v sanitce, která ho bude odvážet na vyšetření do nemocnice.

Jablonečtí se i ve druhé třetině drželi na dostřel domácí branky a domácí se prezentovali unaveným dojmem. V utkání se tolik nedařilo ani nejlepšímu domácímu prvnímu útoku, a když už si diváci mysleli, že už konečně padne puk za Cinibusova záda, brankář Vlků je vyvedl z omylu. Ve 27. minutě našli hráči Jablonce recept na překonání Formánka a posunuli ukazatel skóre na 0:2. Když do konce 2. třetiny zbývaly pouhé 2 minuty, tak se hosté dostali do trháku a utekli domácím na tříbrankový rozdíl - 0:3. To ještě nebylo všechno, časomíra už odpočítávala poslední 3 vteřiny prostřední části a všichni si mysleli, že už se třetina pouze dohraje. U mantinelu pod hlavní tribunou však Brokeš tvrdě narazil Bezděka na mantinel a ten dopadl tak nešťastně, že si při pádu zlomil zápěstí levé ruky a zápas tak pro něj pochopitelně skončil. Brokeš dostal navíc k oprávněnému dvouminutovému trestu ještě osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.

Domácí na začátku třetí části nevyužili ani dvojnásobnou přesilovku, a tak ve 47. minutě přišel trest v podobě čtvrtého gólu v jejich síti - 0:4. V 50. minutě to s domácími bylo zlé, hosté zvýšili své vedení už na 5:0 a s domácími to v té chvíli vypadalo na ručník. Domácí trenér Novák si vzal oddechový čas ve snaze výsledek alespoň zkorigovat, což se však povedlo jen Bartákovi, který svou individuální akcí snížil na konečných 1:5. Benátecký trenér Novák byl po utkání rozezlen na počínání hlavního sudího Vokřála a o výkonu svých svěřenců dodal: "Myslím si, že to byl nejhorší výkon mužstva v této sezoně, který ovlivnil svými výroky hlavní rozhodčí."

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!