4. 2. 2015 | Ondřej Nejedlo

Benáteckým by se nechtělo příliš cestovat

Koho dostanou benátečtí hokejisté v následném předkole play-off je zatím ve hvězdách. Svěřenci trenérů Černého a Nečase to ani nemají ve svých rukách, přesto mohou vyslovit názor, kam by raději zamířili a kam naopak rozhodně ne. Z odpovědí dotazovaných vyplývá, že by Benátečtí nejraději zvolili nejkratší vzdálenost a utkali se s Litoměřicemi.
Zbývá už jen odehrát závěrečné dvaapadesáté kolo první hokejové ligy. Benátečtí, i přes případnou výhru, mohou skončit na desátém místě, to v případě, když Ústí nad Labem doma porazí Třebíč. Vzájemné zápasy má totiž severočeský tým lepší.

Pokud však Benátky získají o bod více než Machova družina, ubytují se na devátém místě. Tak jako tak, vyzvou sedmý či osmý tým. Na této příčce mohou skončit Litoměřice, Havířov či Kadaň.

„Nemám vyloženě vytoužený tým, proti kterému bych chtěl hrát. Ať dostaneme kohokoliv, bude to těžký protivník, který nechá na ledě všechno. Osobně je mi vážně jedno, kdo to bude, říká obránce Jiří Říha. Ostatní už přece jenom svůj tip připojili. „Hlavně nechci do Kadaně," má jasno zkušený útočník Daniel Špaček. „Přál bych si Litoměřice, máme s nimi nejvyrovnanější výsledky, dodává čtvrtý nejproduktivnější útočník.

Josef Mikyska by naopak severočeskou Kadaň bral. „Všechny týmy jsou vyrovnané. Přesto bych chtěl Kadaň, protože je teď dost oslabená kvůli tomu, že si Chomutov stáhl několik hráčů." Většina členů benáteckého A-mužstva však ukazuje na nedaleké Litoměřice. „Kdybychom dostali Litoměřice, ubylo by zejména cestování. Navíc se jedná o souboj dvou farem,"poukazuje na fakt, proč by si vybral Doležalův tým bek Ján Niko. V podobném duchu hovoří i kustod Petr "Prkýnko" Hendrych. „Kvůli cestování bych bral Litoměřice, ale myslím si, že dostaneme Kadaň nebo Havířov.".

„Spíše se umíme vyhecovat na silnější soupeře, kterými Litoměřice bezesporu jsou. Proto bych je bral, ale je strašně těžké někoho si vybrat. Pokud chceme postoupit dál, musíme porazit kohokoliv," je si dobře vědom útočník Ladislav Bittner. Připojme i názor člověka, který kabinou benáteckého áčka neprošel. Zapisovatel či brankový rozhodčí Václav Soukup mladší by také bral Litoměřice, avšak s malým háčkem. „Z ekonomického důvodu mi vychází nejlépe Litoměřice, avšak nejhratelnější se mi zdá Havířov," říká.

I nejvzdálenější tým první ligy zvolil jako vysněného soupeře jeden benátecký hráč. „Chtěl bych Havířov, i když je to nejdále. Se všemi týmy máme letos zápornou bilanci, od Havířova jsme dokonce dostali dvakrát výprask 0:5. Máme jim tedy co vracet. Chodí tam ale spousta fanoušků, což k play-off prostě patří," říká, proč by se chtěl vydat až do Slezska Daniel Skalický.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.