9. 2. 2015 | Martina Válková

Druhý zápas, druhé vítězství. Benátečtí si z Litoměřic přivážejí mečbol

PK2, pondělí 9. 2. 2015
Litoměřice - Benátky n.J. LTM - BEN

Jen v tom nejlepším budou na dvoudenní výlet do Litoměřic vzpomínat Benátečtí, kteří si i podruhé podmanili Kalich arénu, když domácí udolali v prodloužení. Ačkoliv se kališníci ujali vedení a ve srovnání s předešlým kláním byli nebezpečnějším soupeřem, Benátečtí se nevzdali a nejdříve si zásluhou Daniela Skalického vybojovali vyrovnávací trefu a poté i opětovné vedení, když v závěru druhé dvacetiminutovky využil přesilovku Vít Jonák. Už to tedy skoro vypadalo, že i druhý vzájemný střet skončí výsledkem 2:1 ve prospěch Benátek. Před závěrečnou sirénou však se štěstím stihl vyrovnat litoměřický Doležal. V nastavených pěti minutách ale zaúřadovala opět Černého družina v čele se Skořepou, jenž tečoval Pabiškovu střelu od modré. Benátečtí si tak na zpáteční cestu z Litoměřic přibalili i druhou výhru a celou sérii mohou nejrychlejším možným způsobem ukončit již ve čtvrtek před domácím publikem.

Litoměřice: Král – Šulc, Šafář, Špelda, Hrbas, Míka, D. Bílek, Kolář, Málek – V. Bílek, Volek, Novák – Gorčík, Z. Doležal, Procházka – Dvořáček, Švagrovský, T. Doležal – Ondráček, Brandejský, Antončík.
Benátky n.J.: Fučík – Kolmann, Říha, Pabiška, Niko, Jandejsek, Pálek, Beránek – Špaček, Skořepa, Dlouhý – Víšek, Miškovský, Jass – Jonák, Mikyska, Král – Kalfiřt, Vařecha, Skalický – Bittner.
Branky a nahrávky: 15. Švagrovský (Míka, D.Bílek), 58. Z.Doležal (Gorčík, Kolář) – 18. Skalický (Jandejsek, Vařecha), 39. Jonák (Víšek, Pabiška), 63. Skořepa (Pabiška, Niko). Rozhodčí: Jílek, Bejček - Rozlílek, Toman. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Diváci: 960. Střely na branku: 36:26.

Komentář

S lehce pozměněnými sestavami nastupovaly oba týmy do druhého vzájemného střetnutí v Kalich aréně. Litoměřičtí totiž museli zareagovat na neúčast Kally a zraněného Ryse, na druhé straně Benátky se zas potýkaly s absencí Plodka a Ulrycha. Do služeb kališníků byl tak povolán Brandejský, v benáteckém dresu pak debutovala posila z extraligového Liberce - Koba Jass.

A byl to právě lotyšský levý křídelník, který mohl zosnovat první větší šanci v utkání. Na útočné modré ho totiž rozjetého výborným pasem našel Pálek. Jass byl však faulován, a nemohl tak plnohodnotně zakončit.

Následující minuty první třetiny a jejich průběh byly výrazně ovlivněny řadou vyloučení na straně Benátek. V polovině periody si dokonce kališníci zahráli půlminutovou přesilovku 5 na 3, ale stejně jako v předešlém utkání, ani tentokrát ji nevyužili.

Až v pořadí v té třetí litoměřické početní výhodě si puk našel cestu za Fučíkova záda. Bylo to ale jen těsně! Do vypršení Říhova trestu totiž scházelo pět vteřin, když Míka od modré krásným pasem našel u levé tyče osamoceného Davida Švagrovského, který zakončoval do poloprázdné brány.

O chvíli později mohl vedení Stadionu navýšit ještě pálící Špelda, Fučík však puk šťastně vyrazil. Těsné vedení kališníkům moc dlouho nevydrželo. Nepřesné Bílkovy přihrávky totiž využil Daniel Skalický, jenž se zmocnil puku a uháněl do útočného pásma, kde z pravého kruhu zavěsil do levé šibenice Královy branky a stav utkání ještě před sirénou dorovnal.

V druhé části se počet vyloučených hráčů přece jen redukoval a na hře to bylo znát. Výrazných šancí totiž rázem ubylo a hokej ve srovnání s první periodou ztratil na přitažlivosti. V závěrečných minutách se dosavadní bezbrankovou podívanou druhé dvacetiminutovky jal ukončit Vít Jonák. Benátecký forvard s číslem 22 udeřil v přesilové hře, když se ve skrumáži před Králem ze všech přítomných zorientoval nejlépe a doklepl kotouč za brankovou čáru. Litoměřice se tak opět ocitly v situaci, kterou věrně znaly z předchozího klání, kdy jsou nuceni se na soupeře dotáhnout.

Byli to Benátečtí, kteří do závěrečné části vstoupili aktivněji. Nenápadnou střelou se marně snažil vedení navýšit Pabiška, touš však pouze rozezvučel pravou tyč Královy svatyně. Odpovědnost na sebe o něco později vzal i Špaček, jenž obratně prolétl litoměřickou obranou a ocitl se před Králem sám. Ten ale jeho pokus s přehledem zneškodnil.

S ubývajícím časem Litoměřické na krku začal nepříjemně tlačit nůž, který na něj Benátčané svým druhým gólem přiložili. Doležalovi svěřenci proto zařadili vyšší rychlostní stupeň a po vyrovnání se začali doslova sápat. Bekhendovou kličkou se Fučíka nejdříve snažil oblafnout Volek, avšak nepochodil. Ten stál i u nadcházející příležitosti k vyrovnání. Jeho neúspěšný pokus se snažil dorážkou napravit Dvořáček, odkrytou klec ale přestřelil.

Už to vypadalo, že utkání skončí opětovně výsledkem 2:1 ve prospěch hostů. Nápravu ale za množství nevyužitých šancí zjednal Zdeněk Doležal, kterému k vyrovnávací trefě necelé tři minuty před koncem napomohl gólman Benáteckých, jenž si puk záhadným způsobem do vlastní klece srazil. Zda Litoměřičtí stav série vyrovnají, či Benátky navýší své vedené, se tak mělo rozhodnout až v prodloužení, či případných nájezdech.

Za Benátecké ale jinak pětiminutové prodloužení v jeho půli předčasně ukončil Josef Skořepa, který tečoval Pabiškovou dělovku od modré. Středočeši se tak v sérii ujali vedení 2:0 a k postupu do čtvrtfinále jim schází udělat pouhý bod. Výhodou pro ně navíc představuje domácí prostředí, ve kterém mají kališníky ve čtvrtek od 17:30 hodin přivítat potřetí.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas – HC Benátky nad Jizerou
S druhou výhrou jsme spokojeni. Utkání bylo opět těžké. Hráli jsme v první třetině dlouhou dobu v oslabení a stálo nás to dost sil. Mrzí nás vyrovnávací branka domácích v závěru zápasu, kdy jsme měli danou situaci vyřešit lépe. Ale prodloužení se nám povedlo. Série se nyní přesouvá k nám do Benátek a budeme se snažit pracovat na vítězství. Věříme, že se nám dobře rozehranou sérii podaří ukončit co nejdříve.

Jiří Doležal – HC Stadion Litoměřice
Musím říci, že až na přesilové hry, které jsme hráli špatně, výkon týmu nebyl nejhorší. Dnes jsme hráli daleko lépe než v předchozím utkání. Klukům jsem v kabině řekl, klobouk dolů za vaši bojovnost. Až do konce jsme se o vítězství rvali. Ta branka nám tam nakonec se štěstím padla, ale stále máme více té smůly. Ale jestli za těmi góly takto půjdeme, tak se k nám musí štěstí přiklonit. Věříme tomu, že ještě můžeme vyhrát. Už se nám v Benátkách podařilo vyhrát, tak proč ne znovu. Budeme se snažit tuto sérii ještě zdramatizovat. Určitě jsme chtěli vyhrát i včerejší zápas, ale dnes jsme více stříleli a chybělo nám ke spokojenosti jenom maličko. Trochu se nám změnila sestava, ale každý je nahraditelný. Jsem rád, že kluci dnes hráli i za Jardu Kallu, který z osobních důvodů nemohl nastoupit. Všichni doufáme, že všechno dobře dopadne. Škoda jen, že jsme mu dnes nemohli darovat vítězství.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.