13. 2. 2015 | Martina Nová

Zase smůla, vystřelený puk přeletí tři hráče do prázdné brány, smutnil benátecký odchovanec Zdeněk Doležal

Přestože skóroval v prvním i druhém utkání předkola play-off proti Benátkám, Zdeněk Doležal hájící dres Litoměřic nezabránil se svými spoluhráči vyřazení. Když ve čtvrtek poslal po třech minutách do vedení Benátčany Adam Dlouhý, byl u toho právě Zdeněk Doležal „To byla moje chyba, chtěl jsem si přiťuknout puk bruslí, podjelo mi to a úplně volný benátecký hráč dal z mezikruží gól,“přiznává sklesle. I když si z nynějšího kádru domácích nikoho nevybavoval, prostředí si z dětských let trošku pamatuje. „Snad ten stadion a možná nějací rolbaři mi to připomněli, ale jinak to bylo asi podobné jako ostatní zápasy.“

Jaké převažují nyní pocity? Smutek, zklamání?
Hodně těžko se to hodnotí, když vlastně základní část končila, já nevím, z kolika zápasů nám pak chyběl jediný bod. Teď vlastně tři prohry o gól, dneska tedy o dva, ten jeden byl do prázdné. Určitě hodně špatné pocity, když jsme vlastně celou sezonu byli třetí, čtvrtí, i výš chvílemi. Hodně to mrzí.

Nepovedl se vám vstup do utkání, inkasovali jste po třech minutách, nicméně dokázali jste ještě srovnat.
První gól, to byla moje chyba. Chtěl jsem si přiťuknout puk bruslí, podjelo mi to a úplně volný benátecký hráč dal z mezikruží gól. Sice jsme rychle vyrovnali, ale pak zase smůla, dali gól, vystřelený puk přeletí tři hráče do prázdné brány, ale zápas nekončil. Měli jsme čtyřicet minut a prostě jsme gól nedali, tam byla ta chyba, určitě ne v první třetině.

Došel vám zbytek sil, když jste nevyužili přesilovku 5 na 3 ve druhé třetině?
Tak samozřejmě, měli jsme čtyři minuty přesilovku, z toho dvě minuty 5 na 3. Zvonily tam tyčky, dá se říct, že se to v tom lámalo, kdybychom vyrovnali, ne-li třeba nedali ještě jednu branku, tak by zápas určitě byl jiný, měli bychom sebevědomí. Takhle nad tím člověk určitě přemýšlí, že se nedalo 5 na 3. Škoda. Ve třetí třetině si myslím, že také byly šance. Gól se ale dát nepodařilo.

Cítil jsi osobně nějaké větší nabuzení v této sérii jako odchovanec benáteckého hokeje?
Kluci se mě na to hodně ptali, ale já si tu asi nikoho z hráčů nepamatuji. Co jsem sem jezdil jako malý, tak tady z druhé ligy není snad nikdo, podle mě vůbec nikdo. Takže snad ten stadion a možná nějací rolbaři mi to připomněli, ale jinak to bylo asi podobné jako ostatní zápasy.

Dnes se vám snažili pomoci i fanoušci. Škoda toho neúspěchu asi i kvůli nim?
Samozřejmě. Fanoušci byli hodně namlsaní, protože jsme vlastně třemi čtvrtinami soutěže proplouvali, jak se asi nikomu nezdálo. A deseti posledními zápasy jsme prakticky celou sezónu zkazili. Byly od nich i negativní ohlasy , ale určitě oprávněné. Samozřejmě je to paráda, když nás podporují.

Scházely vám už na konci té základní části síly? Nestíhali jste s ostatními týmy, když jste se začali propadat tabulkou?
Těžko říct, čím to bylo. Samozřejmě už tady dobrý měsíc a půl máme všichni chřipku a kašel. Nevím, jestli to bylo tím, že nám chyběly síly. já mám pořád před očima deset zápasů, ve kterých jsme prohráli o gól, a jeden bod. Nevím, co víc k tomu říct.

Děkuji za rozhovor a hodně štěstí do další sezóny!

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!