18. 2. 2015 | Miroslav Mayer, Martina Válková

Benátečtí zlomili Motor v závěru a do čtvrtfinále vstupují vítězně

ČF1, středa 18. 2. 2015
Č. Budějovice - Benátky n.J. CBU - BEN

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Nečekané, ale skutečné a hlavně zasloužené. Takové je vítězství, ke kterému si před zraky šesti tisíců diváků v Budvar aréně dokráčeli benátečtí hokejisté. Cesta ke konečnému stavu 4:1 ve prospěch Benátek ale nebyla vůbec jednoduchá. Motor se v utkání ujal vedení a svěřenci trenéra Černého museli manko dotahovat. To se ve druhé periodě šťastnou shodou náhod při dvojnásobné přesile povedlo Janu Víškovi. Od té doby až do závěru utkání se však hokejky obou týmů gólově umlčely. Až necelé tři minuty před koncem si vítěznou branku Benáteckých vydobyl Marek Pabiška. Po něm ještě dvěma trefami do prázdné výhru pečetili Dlouhý a Jass. Benátečtí tak znovu prokázali, že role outsidera jim sedí a hlavně, že s nimi Českobudějovičtí v této sérii musí počítat.

Č. Budějovice: Bláha – Punčochář, Žovinec, Bohunický, Vráblík, Mucha, Suchánek, Semrád, Škopek – Kuchejda, Pajič, Švihálek – Nouza, Straka, Heřman – Vaniš, Rob, Boháč – Pašek, Trummer, Přibyl.
Benátky n.J.: Vaněček – Kolmann, Říha, Pabiška, Havlín, Pálek, Jandejsek, Beránek – Špaček, Skořepa, Dlouhý – Víšek, Miškovský, Jass – Jonák, Mikyska, Skalický – Bittner, Kalfiřt, Hrníčko – Vařecha.
Branky a nahrávky: 10. Nouza (Mucha, Straka), - 24. Víšek (Říha), 58. Pabiška (Špaček), 59. Dlouhý, 60. Jass. Rozhodčí: Jílek, Bejček – Stofa, Beneš. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 6082. Střely na branku: 23:38. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Komentář

Hned v úvodu zápasu předvedl kotel domácích fanoušků nápadité choreo. Motor začal ve velmi vlažném tempu a na hostech bylo vidět, že jsou rozehraní a že hrají v pohodě. Bláha byl tak v permanenci o hodně více než Vaněček, který se v brance nudil, a ani domácí přesilovka ho příliš nezaměstnala. První zákrok si zapsal hostující brankář po střele Trummera od modré čáry po osmi minutách hry. Druhá přesilová hra znamenala první gól v síti Benátek nad Jizerou. Josef Straka přihrál na modrou na Jána Muchu, který na sebe nalákal hostující hráče a našel Tomáše Nouzu, jenž trefil odkrytou branku. Přiostřilo se a na ledě zůstávali ležet hráči obou mužstev. Rozhodčí pak domluvili oběma kapitánům. Hra se proto uklidnila a Středočeši se hnali za vyrovnáním. Střelu Jasse musel Bláha podržet v náruči. Na druhé straně Pašek tečoval nahození Trummera. Největší šanci hostů měl v úvodní periodě Vít Jonák, ke kterému se odrazil puk a stál sám před Bláhou. Domácí gólman mu zmenšil úhel a střelu stačil vyrazit. Další gól v první části tedy nepadl.

Hned na začátku druhé části se dostal před brankou k puku Tomáš Nouza a ve výborné pozici našel ještě lépe postaveného Luboše Roba, ten ale na Vaněčka nevyzrál. Benátky dostaly příležitost hrát přesilovku pět na tři a podařilo se jim vyrovnat. Střelu Jana Víška, která letěla mimo branku, si za záda vlastního brankáře srazil Petr Punčochář. K vidění byl spíše bojovný, než pohledný hokej. Na domácí hole dolehla nervozita, a hosté se tak snadno dostávali k puku v útočné třetině. Bláha si na své konto připisoval další a další zákroky. Do herního tempa se Jihočeši dostali při přesilové hře, ale i přes velký tlak ani jednou netrefili branku. Ve druhé části tak byli o něco lepší hosté a vyrovnali stav zápasu.

Benátečtí se mohli dostat do vedení po pár vteřinách třetí části, když Adam Dlouhý objel domácí branku a jeho zakončení musel řešit Bláha. Motor se ukázal opět při přesilové hře, ale Vaněček držel naděje svého týmu i po šancích domácí elitní řady. Benátky nad Jizerou rozhodně nehrály druhé housle a předváděly útočnější hokej než domácí tým. Chvílemi to vypadalo, že hosté touží po vítězství více než domácí a vyrovnaný stav zůstává jen díky skvělému Bláhovi. Velké pobouření v Budvar aréně zavládlo po sražení Tomáše Nouzy, který odkulhal do šatny. Následnou přesilovku pak Budějovičtí nezahráli dobře a nevypracovali si ani jedninou velkou příležitost. Hosté se navíc po přesilovce dostali opět do hry a nutili domácí hráče jen bránit. Byla jen otázka času, kdy dají hosté druhou branku. Stalo se tak dvě a půl minuty před koncem, kdy se Marek Pabiška trefil nad rameno Bláhy. Velkou šanci na srovnání měl Motor minutu a půl před koncem třetí třetiny, kdy dostal příležitost hrát přesilovou hru, kterou ještě umocnil tím, že Bláha zůstal na střídačce a hrálo se šest proti čtyřem. Po chybě Jána Muchy se ale k puku dostal Adam Dlouhý a trefil opuštěnou domácí branku. Power-play pokračovalo dál a další branky pak dosáhl ještě Koba Jass střelou přes celé hřiště, a dal tak výsledku konečnou podobu. Nutno říci, že hosté byli lepší a zvítězili zaslouženě.

Ohlasy trenérů

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice):
Soupeř byl od začátku nastartovaný, hrál důrazněji a častěji střílel na branku. Do hry jsme se dostali až v desáté minutě, pak následovala naše lepší část, od druhé třetiny jsme ale nedokázali dostat puk k brance. Za dvě třetiny jsme měli jedenáct střel. V tom nás hosté předčili.

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou):
Jsme spokojeni, máme další vítězství v naší dlouhé sérii. V úvodu jsme měli dvě zranění a hráči to za ty kluky odehráli srdíčkem. Dobrá práce.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!