24. 7. 2015 | Martina Válková

Benátečtí začali trénovat na ledě, přidají se i hráči ze Sparty a Boleslavi

Stejně jako A-tým Bílých Tygrů, i Benátky nad Jizerou v pondělí 20. července po čtrnáctidenní dovolené zakusily kvality ledu v liberecké Home Credit aréně. Co se dělo na prvním tréninku a co bude v horizontu následujících týdnů následovat po něm, se dočtete v tomto článku.

Už od půl osmé se v pondělí ráno na lední ploše v Home Credit aréně začali prohánět benátečtí hráči přesně v tom složení, v jakém absolvovali suchou část letní přípravy. Její scénář se v podstatě řídil tou libereckou: zavedení nových trendů, zejména kratší a intenzivnější tréninky.

"Jestli to byl dobrý krok, ukáže až čas - jestli v lednu a v únoru budeme dohrávat sezónu stále dobře fyzicky připravení," vyslovil se asistent trenéra Antonín Nečas s tím, že tyto změny jsou součástí světového hokejového trendu. A celkový průběh suché přípravy si jen pochvaloval: "Vše proběhlo dle plánu a bez komplikací. Příprava byla kvalitní," řekl.

Zatímco tento týden se hráči budou ještě rozkoukávat a trénink na ledě budou kombinovat se suchou přípravou, ten nadcházející se na ledě sklouznou dvakrát denně. "Tahle část bude probíhat stejně jako v předešlých letech," ujasnil Nečas.

Co se ale nepatrně změnilo, je spolupráce mezi Benátkami a Bílými Tygry. Zatímco v loňských letech prvoligový klub sloužil jako farma čistě libereckému hokeji, od letošní sezóny v benáteckých řadách fanoušci naleznou i hráče ze Sparty či Mladé Boleslavi. "Jedná se řádově o tři až čtyři kluky z každého týmu, kteří by vždy na nějakém postu náš tým doplnili," uvedl generální manažer klubu Bartoloměj Salanský s tím, že k tomuto kroku klub dohnaly finanční důvody - především fakt, že potřebovali rozpočet snížit na minimum.

"Každý se snaží šetřit. Tím, že tam budeme mít tyto hráče, kterým nebudeme muset platit výplaty, by se nám ten rozpočet měl snížit," vysvětlil. Na formu dosavadní spolupráce by to ale dle Salanského vliv mít nemělo. "Na tom, jak spolupráce probíhala v předešlých letech, se v podstatě nic nemění. Procentuálně to máme rozdělené pořád stejně," ujišťoval.

Už v nejbližších dnech by se tak k Benátkám měli připojit tři mladí hráči ze Sparty, konkrétně Daniel Schwamberger, Martin Matějček a Marek Pulkrab. "Ještě by měl dorazit někdo z Boleslavi. Uvidíme, jak to rozjedeme a jak si kádr během srpna sedne, pak uděláme nějaké řezy," nastiňoval plány realizačního týmu Nečas.

Ten stejně jako ostatní bude netrpělivě čekat na to, jak se vyřeší otázka gólmanské jedničky pro nadcházející sezónu. "Máme přislíbeno, že většinu přípravných utkání by měl chytat Marek Schwarz. Do budoucna se to musí během srpna dořešit. Především by ale měl se zapojit druhý gólman z Liberce nebo ze Sparty," upřesňoval.

Schwarz by se spolu s ostatními poprvé v přípravném utkání měl představit již ve středu 5. srpna, kdy se Benáteckým do cesty postaví celek z KHL HC Jugra Chanty-Mansijsk.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!