7. 9. 2015 | Martina Nová

Na úvod nové sezóny Benátky hostí prostějovské Jestřáby

Už je to tu! Již ve středu 9. 9. započne nový ročník 2015/16 1. ligy (čerstvě nově pojmenované jako WSM Liga) a Benátky nad Jizerou hned v prvním kole na svém ledě přivítají tým LHK Jestřábi Prostějov. V loňském roce sice Prostějovští byli nováčky, když mezi roky 2008-2014 byli součástí 2. ligy, a hráli o setrvání ve druhé nejvyšší české hokejové soutěži, tak ale letos zaznamenali v létě mnoho nových posil a budou se jistě chtít odpoutat od hlubokých pozic v tabulce.
Úvodní buly bude vhozeno v 17:30, zápas tedy můžete navštívit osobně nebo alespoň ho sledovat prostřednictvím online textového přenosu.

Prostějov v přípravě: 11 utkání – 7 výher, 4 porážky

Během srpna čekalo na Jestřáby celkem 9 duelů. Nejprve to byla série tří domácích zápasu, kdy postupně zdolali Porubu (5:1), Frýdek-Místek (4:1) a Třebíč (3:2). Následně pokořili Horáckou Slávii i na domácím ledě (3:1), poté však přišla doma facka od nováčkovského HC Zubr Přerov – 2:6. V polovině srpna hostili Havířov, kdy Jestřábi ani jednou neinkasovali (3:0), ale pak museli skousnout dvě prohry po nájezdech – v Havířově (4:5sn) a v Přerově (3:4sn). Sebevědomí však opět nabrali doma proti Skalici (3:0). Začátek září přinesl dvě střetnutí se Šumperkem, nejprve venku těsná porážka 3:4, avšak ve svém prostředí proti Drakům v posledním utkání letošní přípravy zvítězili 5:2.

Jestřábům přilétlo mnoho nových posil

Jestřábi budou moci v nové sezóně využít řadu hráčů, kteří jim během pauzy přibyli na soupisce. Jedná se především o hokejisty, kteří budou v Prostějově hostovat, popřípadě mají vyřízené střídavé starty. V brance je, dle přípravy, jasným vládcem s 95% úspěšností Jakub Neužil, odchovanec pražské Sparty, ze Zlína pak bude hostovat brankář Luboš Horčička. Z Komety Brno bude vypomáhat ostřílený obránce Pavel Mojžíš, který si v přípravě připsal dva góly a stejný počet asistencí. Velikou vzpruhou prostějovské ofenzívy by měl být Jakub Čuřík, jenž třemi brankami a osmi přihrávkami ovládl kanadské bodování Jestřábů v přípravných kláních. Dále pak z útoku například zlínský Jakub Šlahař, vítkovický Jakub Illéš či ústecký Tomáš Rod také nezůstali bodově naprázdno. Střídavě za moravský celek bude nastupovat i Michal Dragoun, který poslední čtyři ročníky nastupoval za Kladno a momentálně figuruje na soupisce extraligové Sparty.

Oblíbený soupeř pro Benátky

Když Benátky nad Jizerou v sezóně 2007/08 postoupily z 2. ligy do první, opačným směrem putoval právě Prostějov, který se opět představil v druhé nejvyšší hokejové soutěži v Česku až 2014/15. Veškerá loňská utkání vyzněla jasně lépe pro Benátčany, kteří vždy zvítězili minimálně o dvě branky a vylepšovali si na Jestřábech svou produktivitu. Nejprve venku triumfovali 6:2, poté doma umírněněji 4:2, následovala předvánoční nadílka v Prostějově 7:2 a na konci ledna, kdy kulminoval boj o předkolo play-off, zvítězili 5:2 na domácím stadionu.

Poslední zápasy obou týmů

3. 9. LHK Jestřábi Prostějov – Salith Šumperk 5:2

Branky a nahrávky: 2. Venkrbec (Luňák), 13. Augustin (Kajaba), 51. Illéš (Novák, Luňák), 53. Novák (Luňák, Venkrbec), 56. Kajaba (Šenkeřík) – 6. Prokop (Drtil, Fořt), 10. Brunec (Arnošt)

Sestava Prostějova: Horčička – Šenkeřík, Protivný, Mojžíš, Drtina, Špaček, Husák, Kaluža, Rudl – Rod, Moskal, Novák – Luňák, Venkrbec, Kuťák – Čuřík, Illéš, Krejčík – Kuncek, Kajaba, Augustin

3. 9. SK Kadaň - HC Benátky nad Jizerou 4:1

Branky a nahrávky: 10. Tejnor (Chrpa), 22. Mrázek (Kůs, Chlouba), 37. Hejcman (Kůs, Trefný), 48. Trefný (Kůs) – 33. Čermák (Jandejsek, Víšek)

Sestava Benátek: Lukáš (Hosnedl) – Kalina, Čermák, Jandejsek, Havlín, Sobotka, Kajínek, Hubáček, Dlouhý, Miškovský, Víšek, Ordoš, Hrníčko, Špaček, Huňa, Volf, Paločko, Černoch, Volek, Matějček

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!