11. 9. 2015 | Martina Nová

Druhým protivníkem pro Benátky bude pražská Slavia

V prvním kole nově započatého ročníku druhé nejvyšší hokejové ligy v Česku Benátečtí dokázali udolat na samostatné nájezdy prostějovské Jestřáby. V dalším utkání je čeká možná ještě o něco tvrdší oříšek v podobě ex-extraligového týmu – HC Slavia Praha. Pražanům se podařilo z úvodního zápasu ukrást alespoň bod z kladenského ledu, ale budou mít k dispozici domácí prostředí. Prostřednictvím online textového přenosu můžete duel Slavie s Benátkami nad Jizerou sledovat od 17:30.

Nová liga - mnoho změn v týmu

Po sestupu do WSM ligy museli slávisté udělat několik změn. Především jim odešly hlavní opory týmu jako kapitán Jaroslav Bednář, brankáři Dominik Furch i Adam Svoboda, dále pak Poletín, Štich, Tomica nebo Sklenář. Nová trenérská dvojice Hynek - Razým proto měla před sebou veliký úkol, poskládat a sehrát velmi obměněný kádr. Jako zářivou posilou se během letní přípravy ukázal slovenský útočník Jaroslav Markovič, důležitý byl také návrat z hostování Tomáše Micky s ohledem na kanadské body, velmi dobře ale vypadal i kanadský útočník Nathan Robinson, rovněž letní posila. Mužem s maskou číslo jedna je zkušený Alexandr Hylák, jemuž kryje záda devatenáctiletý Dominik Frodl.

Příprava tragická, z deseti zápasů jen tři výhry pro Vršovické

Letní přípravu zahájili slávisté v Jihlavě 4. 8., kde po první třetině prohrávali již 0:3, poté však skóre vyrovnali, jenže na nájezdy už jim štěstí nestačilo (3:4sn). Následovalo domácí utkání s bývalým soupeřem z extraligy – Karlovými Vary. Na Západočechy si vyšlápli a pokořili je 5:2. Jenže pak přišel duel s Benátkami nad Jizerou a to už tak veselé pro Pražany nebylo. Nejenom, že doma padli 1:3, ale započala tím série čtyř porážek v řadě. Karlovarští Slavii oplatili „bůra“, když slavili vítězství na svém ledě 5:3, pak si na Vršovické v nájezdech vyšlápl v Edenu litoměřický Stadion (3:4sn) a na úvod Tatranského poháru, kterého se tým z Prahy účastnil, obdrželi 8 gólů od celku z Běloruska Junosť Minsk (konečný výsledek 1:8). Střetnutí se slovenským Popradem přineslo vzpruhu do slávistické kabiny, ta jim ale dlouho nevydržela, neboť o den později těsně neuspěli s Grazem 1:2. První zářijový den ještě padli v letošním jediném hokejovém derby pražských „S“, sparťané jim na rozloučenou nadělili 5 kousků (1:5). Před začátkem WSM ligy přišla alespoň malinká jiskřička v podobě triumfu 5:2 doma proti Ústí nad Labem.

S Rytíři bitva až na samostatné nájezdy

Ve středu čekala slávisty premiéra ve WSM lize proti kladenským Rytířům. Utkání Pražané nezahájili špatně, jelikož je již v 5. minutě poslal do vedení Jurík. Do druhé třetiny se ale Rytíři vzchopili a po gólech Stacha a Skuhravého si vybudovali jednobrankový náskok. Jenže ten jim ve 34. minutě smazal slávistický Čermák a do konce základní hrací doby diváci již žádný gól neviděli. To se nezměnilo ani v nastavení, a tak o tom, že bod navíc získalo Kladno, rozhodli až samostatné nájezdy.

Poslední utkání obou týmů – 1. kolo WSM ligy 2015/16 – 9. 9. 2015

HC Benátky nad Jizerou – LHK Jestřábi Prostějov 1:0sn

Branky a nahrávky: Rozhodující samostatný nájezd Víšek.

Sestava Benátek: Schwarz (Hosnedl) – Říha, Čermák, Jandejsek, Havlín, Kalina, Kajínek, Čakajík, Pabiška – Dlouhý, Jonák, Víšek – Ordoš, Plodek, D. Špaček – Hrníčko, Volf, Miškovský – Černoch, Volek, Matějček.

HC Rytíři Kladno – HC Slavia Praha 3:2sn

Branky a nahrávky: 22. Stach (D. Růžička), 26. Skuhravý, rozh. náj. Rudovský – 5. Jurík (T. Doležal, Knot), 34. Čermák (Pavlin).

Sestava Slavie: Hylák – Hruška, Pavlin, Hraško, Punčochář, Kolařík, Knot, Adam, A. Růžička – Robinson, Vas, Markovič – T. Doležal, Jurík, Micka – J. Doležal, Kašpařík, Jiránek – Andres, Tomek, Čermák.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.